Rybarska sedacka pro tezkou vahu

Pratele,muzete mi poradit.Vazim 120 kg a potrebuji sedacku aby mela stelovaci nohy,byla polohovaci,bez postranich operek a hlavne mne unesla.Dekuji.
Autor diskuse: gx1 - Profil , 22.7.2007 všeobecné - náčiní, doplňky

John K - Profil | Ne 5.8.2007 13:45:44

ahoj mam kreslo anaconda cena cca 2999,-czk ma ji tomi-korda.cz nostnost 150kg a je dost siroka

Lubo - Profil | Ne 5.8.2007 9:58:48

Možná bude vyhovovat toto: http://www.komet-cz.cz/index.php?k=3
Obrázek 16/B. Má sice opěrky které nechceš, ale pokud vím, dělají je i bez nich.
Taky mám od tohoto výrobce jedno křeslo půl roku (obrázek 16) a zatím jsem spokojen. Konstrukce je kompletně kovová (i polohovací kloub a patky nohou), žádný plast, takže by to mohlo něco vydržet. Nedávno jsem byl u Ravena v Brně a když jsem tam viděl ty plastové typy, tak pochybuju, že to vydrží víc jak jednu sezonu. Ale jednu nevýhodu to pro mne má. Od té doby co jsem si ho pořídil, se mi celkem pravidelně stává, že na rybách na chvíli usnu :-))

Igo. - Profil | Ne 5.8.2007 7:07:38

Připojuji se k pepsonovi toto křeslo rozhodně nebrat a už vůbec ne pro více prostorově řešené. Na výpravě ho měli dva kamarádi a nepřežilo ani jedno. Područky jsou na cca. 8 cm dlouhém neocelovém a tenkém šroubu, který se při prvním opření ohnul a při druhém zlomil u obou křesel. Polohovací kloub je z plastu a musíš dávat velký pozor aby jsi se trefil "do zubů" jinak jej "žvejkneš" a nedrží. Prostě kvalita made in Poland!

JKL - Profil | Ne 5.8.2007 0:54:13

gx1 : Jaqko zadavatel máš možnost udělit karty prudičům v otázce. Špatně snad neděláš nic.

gx1 - Profil | So 4.8.2007 21:39:23

Uz podruhe se mi stalo,ze u odpovedi na moji otazku se objevuji zlute a cervene karty bez meho vedomeho pricineni.Poradte mi prosim co delam spatne.Dekuji

pepson - Profil | St 25.7.2007 16:39:54

gx1-pozri si rozmery tej Delty Lux s opierkou na nohy,mal by byť väčší rozmer sedadla oproti tým ostatným a navyše tie opierky na ruky sa dajú sklopiť nahor (ku operadlu na chrbát).

pepson - Profil | St 25.7.2007 16:34:41

mirmen-pozrel som si ten odkaz na zväčšený obrázok a sa mi zdá,že to isté kreslo má sused,NEBRAŤ!!!!!! Tie "štelovátka" na sklon operadla sú plastové.Je to taký "tisíc-hran" ,ktorý zaťahuješ skrutkou-toto všetko je posraný plast.Trochu viac to dotiahneš a praskne to.Ten istý systém robí Delta,ale je to poctivý kov.Mám od nich kreslo asi 5 rokov a stále drží (mal som až 111 kg). http://www.deltaplus.cz/

mirmen - Profil | Ne 22.7.2007 18:31:47

no, a nějaké informace můžeš načerpat od lidí, kteří se už dřív o některých výrobcích zmínili.
Vypadne ti to při rozšířeném vyhledávání v otázkách ... podkategorie náčiní doplňky... otázka křeslo

mirmen - Profil | Ne 22.7.2007 18:15:34

zkus si sehnat referenci na tohle, údajně za 5 let neměli reklamaci ( područky jdou zřejmě odmontovat - nemám ověřeno )

www.rybarskepotreby-shop.cz/KRESLA-LEHATKA/712-Rybarske-kreslo-FK2.html

údajně 130 kg, prý unese až 150 kg

JKL - Profil | Ne 22.7.2007 17:58:55

Taky bych se vmísil do debaty pro "výrazněji prostorově řešené". Tedy: s nohama na seřizování v plastových objímkách moc nepočítej - buď se uvolní zubaté svěrky v plastu nebo budou ničit hliníkovou nohu. Doporučuju sehnat místo hliníku železnou náhradu a vysování řešit dírkami a kolíčkem. Konstrukce křesílek bývá pomkěrně masivní - bacha na hliníkové. Ty nevydrží. Polohovací mechanismus vybírej co nejmasívnější, pokud možno bez plastů. A bacha - při vybírání si každé vyzkoušej - aby tě boční trubka netlačily do kyčlí. To je fakt mor, hlavně pro nás s výraznějšíma mírama. Značku ti neporadím - to je skutečně na vkusu každého soudruha. Já mám teď Pelzera - nemá polohování, ale mně vyhovuje. Hodně štěstí. Mimochodem - jak to, že mezi staršími rybáři je tolik XXXL postaviček?????

Miraryb - Profil | Ne 22.7.2007 17:43:29

Když jsem si ráno přečetl tvoji otázku, těšil jsem se na odpovědi, že se taky poučím, leč marně. Mám ještě o nějaký to kilko víc než ty a tak jsem byl opravdu hodně zvědavej. Já jsem si pořídil plavačkovou bednu a v ní jednak nosím potřebné inštrumenty a taky jí používám na sezení. Není to žádná z těch příšernejch monster, ale obyčejná bedýnka z kovové konstrukce a na vrchu 4 dřevěné přihrádky. Na vrchu je polstrovaná a tak se na ni celkem dobře sedí. Žel nemá opěradlo a ani nastavitelné nožky, tak se spíše hodí na rovinky a mírné skosení. Hodím přes rameno, bágl na záda a mažu k vodě.