boom v rybařině?

nebojíte, že s rozvojem rybářského náčiní (myslím tím jeho zlepšení/novinky - plavaná, feeder, muškaření) dojde k dalšímu rabování vod - nebo se to otočí opačným směrem (chyť a pusť) tak co vy na to ?? já osobně při lovu na feeder mám docela o ty naše ryby strach :o(
Autor diskuse: sendwich - , 14.4.2002 všeobecné - ostatní

belda | St 17.4.2002 11:28:04

Výbavu mám pouze průměrnou, měřítko je je ale v každých očích jiné. Jsou možné 2 extrémy, jeden je u vody proto, že chce být u vody a rybaří pro zážitek, ten nepočítá na peníze za povolenky a cajk. Ten co počítá, má obyčejně hrubý cajk a jde-li mu to, tahá to jako brambory a nosí nezapsané do auta nebo do pytle do křoví. Osobně si myslím, že feeder je mu naprosto cizí, jakožto i etika.

Bublajz - Profil | Po 15.4.2002 15:19:58

Souhlasim s Lukášem - čim víc je člověk úspěšnější, tím víc se mu masaření příčí - zajímavý fenomén, ale funguje (aspoň u mě). Já si čas od času vezmu nějakou tu rybku na večeři, ale že bych zásoboval sousedy a příbuzný (a šlo by to) - nezájem. Nejsem přece rybářská masna, ale byly doby...

Martin M. - Profil | Po 15.4.2002 11:26:21

no, kompletni feeder vybavu poridis dnes pod 1500kc (vlastne staci jen prut, vlasce a hacky -ostatni mas z bobkariny) a to neni tak velka suma, aby do toho nesli i ti, co to prepociotavaji. ALE. Ja si stejne myslim, ze to neprepocitava nikdo... tedy neni to to hlavni, kvuli cemu chyta. Kazdy chyta pro radost z lovu a az na druhem miste je materialni zisk (maso) - vedlejsi produkt. Takze kdyz si nekdo poridi feeder, tak hlavne aby se vice bavil u vody. A to nemuzem mit nikomu za zle... A navic opakuji - nejvetsi masarina je zabijet dravce a trofejni ryby (jakehokoliv druhu). Nasadaci jsou nutna obet(d).

Jousa - Profil | Ne 14.4.2002 16:28:57

Myslím, že lidi co uvažujou tak aby se jim vrátili peníze za povolenku a vůbec aby se vrátili peníze do rybaření investované, nebudou vrážet peníze do moderního vybavení. Nebo jsem se s tím ještě nesetkal a navíc - při lovu na plavanou, feeder, muškaření musí něco umět - to přece není jen o vybavení. Vyjímku tvoří snad jen kaprařina ale tam je to zase o něčem jiném ... jednu skupinu tvoří Carp teamy, kteří se řídí heslem chyť a pusť a druhá skupina .. to je věc pro rybářskou stráž.

Lukáš J - Profil | Ne 14.4.2002 16:09:54

Pokud jde o feeder,plavanou.., tak se to neustálé nošení ryb domů tak znchutí, že je už ani nebudou chtít kuchat a česem to začnou pouštět.Navíc ještě pár let to bude výbava dosti zřídkavá.