Lov sumce na bójku.

Mohl by mi někdo přesně popsat bójkovou montáž? Hlavně způsob upevnění bójky na vlasec,způsob navázání háčků, trhací systém, z čeho se dá bójka vyrobit, jak se upevnuje nástražní rybka, atd.
Autor diskuse: Igor - , 14.4.2002 dravci - techniky lovu

David Havlíček | Čt 6.6.2002 16:24:52

mrkni se do kajmana, píšu o tom seriál...je tam téměř vše co potřebuješ vědět, nebo mi mejlni

SUMEC | Út 16.4.2002 18:10:57

Igor- všetko tam postupne uverejním, len musíš trochu počkať, nestačím zhotovovať všetky nákresy, a ešte by som chcel dodať že je rozdiel aj medzi bójkamy. Sú bojky trhacie a tie...
Vieš každý by chcel nájsť na stránke www.sumec.sk všetko o sumcoch, má pravdu, ale keby tam niekdo napíše svoj príspevok tak by tam bolo toho viac. A nie všetko nechávať len na mňa.

Igor | Út 16.4.2002 12:34:04

SUMEC/ Na tech strankach sice nejake informace jsou, ale zase jen takové obecné, nikde nejsou uvedeny konkrétní nákresy, jak se upevňuje bójka na hlavní vlasec, jak se dělá systémek k upevnění nástražní rybky, z čeho se dá bójka udělat - rozměry, atd.

Catfish | Ne 14.4.2002 21:43:24

Souhlasím s kolegou, ale ještě bych tě upozornil na jednu formulaci rybářského řádu, je totiž mimojiné zakázáno ... lovit na bójky, které nejsou pevnou součástí udice .... Takže vidíš, že někde můžou být problémy!!! Já používám i tyčovou bójku - může se zdát zastaralá až archaická, ale v místech s hustým provozem loděk v okolí loviště či při vyvážení v užších kanálech a k opačnému břehu je neocenitelná!!!

SUMEC | Ne 14.4.2002 20:34:45

Igor- najlepšie bude keď by si si zakúpil kazetu od Pavla TOMIHO - prepadol som lovu sumcov. je tam všetko čo potrebuješ vedieť o trhacej bójke. poprípade navštív stránku o sumcoch www.sumec.sk - tam tiež nájdeš veľa informácii o sumcoch.