Bramborové boilie?

Mohli by jste mě někdo poradit jak vyrobit kvalitní bramborové boilie. Co použít do základní směsi a jestli jsou nějaká ochucovadla a aromata?
Autor diskuse: petr - , 8.4.2002 kaprařina - nástrahy, návnady

petr | Pá 19.4.2002 21:36:47

Ptal jsem se na toto boilie z toho důvodu, že TOP SECRET takové boilie vyrábí ale je velice špatně k sehnání. Loni přitom byla většina záběrů na revíru kde chodím chytat právě na tento druh boilie. Tak mě napadlo vyzkoušet ho vyrobit. Díky za všechny příspěvky.

Martin M. - Profil | Čt 18.4.2002 12:00:08

onry> gumy od Berkly jsem vyfasoval na BVV (vzorek 2ks), jeste jsou v neporusenem obale a asi dlouho budou...

Milos - Profil | St 17.4.2002 23:41:20

Na tom neco bude.

onry - Profil | St 10.4.2002 21:34:10

martin M.-To je podle mého názoru týrání zvířete(kapra).Jak dlouho tráví utrženou bramboru a jak dlouho kaučuk.(A co ty nové "gumy" od Berkly?)

Goba | St 10.4.2002 16:26:58

Uvař jen brambory a nasekej to na čtvrtky a je to hotové.
Určitě to nějaký angláni dělaj, stejně jako kukuřičné boilie, ale brambora sama o sobě je výborná nástraha (hlavně na řece to žerou bez váhání).

Martin M. - Profil | St 10.4.2002 12:48:39

onry> a nefungovalo by to i s kulickou z kaucuku?

onry - Profil | Út 9.4.2002 17:34:14

Zkuste syrovou bramboru ,vykrajovátkem udělat kuličky a ponořit do vřící vody na asi 20 s.Pak hodit do skleničky s nějakým dipem(já používám aroma jahodu) a nechat do rána .Nastražení jak boili.Vydrží to víc než klasická brambora.

Mirek S | Po 8.4.2002 14:08:51

Jednou jsem to zkousel, susene br. testo (asi ma v sobe i mouku, tak trochu lepi), kuk. srot, strouhanku, sus. mleko a kapku rostl. oleje. Nevaril jsem to ale jen susil, aby se to rozpoustelo. Jen jsem testoval pomery slozek na par koulich , nechytal jsem s tim. Po asi 3 dnech suseni se rozpusti asi za 8 hod. Chce to ale necim ochutit, samo je to dost nevyrazne. Taky to nema moc vyzivnou hodnotu. Chytam obcas na srot-bramborove testo a tak jsem to chtel pouzit mimo hacek, ale jeste na to nedoslo.

Juraj H. - Profil | Po 8.4.2002 13:48:06

Mohli by ste my poradit ake sladidlo mam pouzit a v akom mnozstve, ale myslim tym sladidla bezne dostupne v potravinach, a nie typu Richworth za 200 a viac Sk. ? vopred dik . PS:v tej istej predchadzajucej otazke je zly e-mail a preto prosim odpovedat na aktualny mail.

Rick | Po 8.4.2002 13:46:03

Lehce uvař brambor natvrdo a máš to. To je starý jak římaní

Juraj H. | Po 8.4.2002 13:43:03

Mohli by ste my poradit ake sladidlo mam pouzit a v akom mnozstve, ale myslim tym sladidla bezne dostupne v potravinach, a nie typu Richworth za 200 a viac Sk. ? vopred dik

Martin M. - Profil | Po 8.4.2002 12:55:14

pouzij recept jako na skubanky (bramborove sisky s makem) :-)

Honzas | Po 8.4.2002 12:48:24

Proč chceš vyrábět bramborové boilie ? Brambora, to jsou jen uhlohydráty, čili jen voda a škrob. Co by na tom mělo kapra lákat, když to nemá žádnou nutriční hodnotu. Ale pokud chceš, kup si sušené bramborové vločky (v nějaké prodejně s krmivy pro hosp.zvířata)a k tomu přidej nějaké další komponenty (pš.krupice,ml.oves.vločky, kasein, suš.mléko atd.+ sladido a aroma) Bude to ale pěkné lepidlo, které asi nebude schopno uvolňovat aroma. Udělej si raději osvědčené boilie na základě pt.zob nebo nějakou masovku. V "Receptech " na Kaprařině jich najdeš dost.