Streamrovaní na přehradě

Chtěl bych se zeptat jestli streamrování je považováno za vláčení ( klasický streamr bez korálku ).Volal jsem na Radu ČRS a tam mě neodpověděli, že se musí poradit a poptat, to je docela zarážející.Jinak náš vedoucí rybářské stráže tvrdí, že streamrování je považováno jako vláčení což si myslím,že je nesmysl.
Autor diskuse: Igo - Profil , 7.4.2002 muškaření - RŘ, MO, svazy

J.Horky - Profil | So 13.4.2002 23:04:19

Bonefish: Asi jsi přesně vyjádřil, oč tady vlastně jde. Dobrý.

Royal Wulff | Pá 12.4.2002 13:02:19

U nas v navrhu vykonavacej vyhlasky k novemu zakonu o rybarstve je streamrovanie jednoznacne povazovane za muskarenie.

sidlo | Pá 12.4.2002 11:12:15

Bonefish> nasranost RS je mnohde a o tom jsem presvedcen spis uz jen z toho principu ze delas neco co oni neumeji. jinak souhlas.

G. Moolis - Profil | Pá 12.4.2002 10:26:24

Bonefish: Souhlas.
Strímrování v tuhle dobu jen na vlastní riziko.

Bonefish | Pá 12.4.2002 6:19:13

Nejde o lidi, papiry a podobny veci. Jde prvorade o ryby.
Takze muj nazor je tento: pokud je v RR formulace "zakaz lovu dravych ryb plati od.....do..., znamena to, ze v tomto obdobi se umyslne nevenuji lovu dravych ryb zadnym zpusobem. Samozrejme na mouchu jdu treba na okouny (moucha, strimr). Strimr pouzivam ve velikosti do 10 cm. Samozrejme, stika a dalsi se muzou splest. Rybu hned setrne poustim. Prevazuje ovsem ulovek cilove ryby - tzn. okoun.
Tahle diskuse, jak ji ctu, spis slouzi k tomu (muj nazor), aby si mohli nekteri jit v dobe hajeni dravcu, cilene dravce zastrimrovat, a v duchu si sami svoje pocinani omlouvaji (omluvu se snazi taky praktikovat u RS). Mozna prave proto sou nektery porybny nasrany. Urcite taky existujou v republice muskari, ktery vyrazej cilene na okouny se strimrem velikosti 20 cm na okouny. To mi prijde ale trochu ujety pri prum. velikosti okounu, jaka u nas je.
Vse zalezi na konzultaci s porybnym. Kdybych s malym strimrem, pri cilenym lovu okounu prisel o papiry, tak budu nasranej, budu se s tim snazit neco udelat, ale budu moct rict, ze ten porybnej dela svou praci spatne, a doufat, ze brzo skonci. Bez ryb a papiru se da taky zit.
Opakuju, ze jde v prvni rade o to, nechytat cilene dravce, v dobe zakazu jejich lovu.

J.Horky - Profil | Čt 11.4.2002 23:18:30

Sidlo: To jsi měl dost štěstí. Gratuluji.

sidlo | Čt 11.4.2002 9:21:04

J.Horky> ja uz mam zkusenost. povolenku mi odebrali a pak nasledne vratili. museli!

J.Horky - Profil | St 10.4.2002 23:12:43

Vlada S: Mýlíš se.
Sidlo: Porybný na pstruhovce se dívá na mušák jinak než porybný z MP. Jednoduché. Zkus to.
Marfic: Mušky napodobující hmyz či jeho vývojová stadia či "mušky" napodobující rybku? Upřesni. S tou šňůrou to někdy zkusím.
Doktor: Máš recht. Nachytals?

Lukáš J - Profil | St 10.4.2002 16:00:40

J.Horky>možné je všechno, znám pár lidí, co nedají dopustit na chytání na plavanou nebo přívlač s muškařským prutem. Takže si klidně můžeš dát šňůru na vláčák,obouruční mušáky jsou taky,ale nevím, jak se ta chvějivá špice zachová :-)

doktor - Profil | St 10.4.2002 15:05:48

Drazí rybáři,kteří máte hlavu obtíženou starostmi stran velikosti, způsobu vedení streameru´apod. Šetřte své psychické zdraví a nepožívejte tento způsob rybolovu.Hlavně ne na pstuhové vodě po 1.9. a už vůbec na MP vodě kde se vyskytují dravé ryby. Vyhnete se tak mučivým otázkám, které by hlodaly Vaše zdraví. Naopak vřele doporučuji tzv.Šidlův
hybridní způsob lovu, který jistě způsobí prořídnutí starší populace rybářské stráže z důvodů srdečních a cévních komplikací a ostatní se dobře pobaví. Bavte se,odcházím na ryby,streamerovat.

Vlada S. | St 10.4.2002 13:07:20

Pro mně tu ze všeho řečeného jednoznačně vyplývá, co jsem dávno považoval za samozřejmost. O vláčení nejde! A jestli se na to vztahuje jeden z neurčitých zákazů "nástrah evidentně určených k lovu dravců" či "použití rybolovných způsobů zaměřených na lov dravců"? Kdo ví? Nejlepší asi vážně je nelámat si s tím hlavu = marficovo neřešit píčoviny

marfic | St 10.4.2002 12:57:35

Horky: tak si tam tu smuru dej ale nezapomen si tam dat jeste musky a jsem zvedavej jak daleko nahodis.
All: ze vas furt bavi resit picoviny

sidlo | St 10.4.2002 10:14:56

J.Horky> to je velmi konkretni odpoved. diky. nic ve zlym, ale jestlize muzu na pstruhovce nasadit strimra tak mi pak nic nebrani abych jej pouzil i na MP (samozrejme na musaku), dokonce i v dobe hajeni dravcu. mas snad jinej nazor?

Vlada S. | St 10.4.2002 7:19:10

J.Horky> Jsem optimista. Ti samí ho tvořit nebudou. Pár jich do té doby zemře sešlostí věkem! :o)

J.Horky - Profil | Út 9.4.2002 23:57:22

Vlada S: Momentálně se bavíme o blbostech, protože nikdo z nás neví, jak si co ta která R.S. vyloží. Řád je děravý, nejasný a místy protiřečící. Koukni se třeba na definici bojky. A další a další. Mne spíš zajímá, jestli nový řád budou tvořit ti samí, co stvořili stávající paskvil.
Lukáš J: Když si tedy dám na vláčák mušk. šňůru, to už nevláčím?
Sidlo: Zkus to a uvidíš. Potom nám o tom napiš.

Ed | Út 9.4.2002 22:06:06

zahajlovac, Vlada S. apod. Řád známe všichni, ale jestli jste si nevšimli tak nejde o nás ale o některé členy rybářské stráže kteří si vykládají pojmy jak se jim právě hodí, Vás zbuzerují za to že vylovujete rybu holou rukou, proto abyste ji co nejméně poškodili a místní zatím v pohodě tahají kapříky po šutrech. Je to prostě úchylný

Lukáš J - Profil | Út 9.4.2002 16:43:20

V poslední větě je to ... logicky určenou na velkou rybu...

Lukáš J - Profil | Út 9.4.2002 16:42:17

J.Horky>U muškaření je způsob vedení libovolný a je to pořád muškaření, vláčení z toho udělá jen nástraha (třpytka, twister, wobler, muška s rotačním plíčke, jig, marmyška..). I kdyby tam byly třeba suché mušky,tak je mnohdy mutné k opakování hodu zkrátit vzdálenost mezi prutem a muškami. To by s navijákem byla utopie, navíjí pomalu, lepší je ruka. Potom by lov ouklejí na háčku č.22 byl taky vláčením, bobkaři by při stahování krmítek taky vláčeli,takže nejde všechno brát jako "vláčení".Aby to bylo muškaření,je podstatné,že je tam šňůra.

Ed>od ČRS odpověď nečekej, stačí se podívat na jejich web, který byl aktualizovaný tak před rokem(pokud někdy teď,tak jsem se nedíval).Než by ti odepsali na e-mail, tak budeš dřív v důchodu.

add nějaký morální kodex o chytání nebo nechytání dravců>Bylo by to určitě nejlepší řešení,ale nejsme v Británii,kde se k rybě chovají šlušně(neplatí všude,na komerční vodě je to ve stylu chyť a sežer duháka).Jak někomu dokážeš, že lovíš s velkou nástrahou,logicky a velkou dravou rybu a nehceš ji chytit nebo chceš chytit,ale nevemeš ji.

Vlada S. | Út 9.4.2002 15:33:20

Ed> Dobře, snad sem tak moc neřek? Jako závěr navrhuji zřídit dobrovolnou neplacenou funkci "právník přes otázky" a ten se bude písemně ptát na všechny nejasnosti vyvstanuvší zde v Pokecech za Ty co na to víceméně prdí a věří si, že to u vody nějak okecaj (třeba já). Tak hlásí se někdo dobrovolně nebo jsou tu nějaké nominace od ostatních?

vráťa | Út 9.4.2002 14:58:26

No potěš, Buď matka Boží pomocná. Jestli jsme na tom takhle, rozpad ČRS ne neodvratnej. Ještě že máme semtam nějakou tu vodu, kde je štika nežádoucí ryba a nikdo nás neprudí.

zahajlovac | Út 9.4.2002 14:42:18

Ed> v radu je to naprosto jasne napsane, jestli to nechapes, nebo chces-li si veci vysvetlovat jinak pak radeji prestan chytat. naprosto nechapu co porad resite!

Ed | Út 9.4.2002 14:19:07

Číst umím, ale pokud zašleš písemný dotaz, jsou povinni ti odpovědět. Další možnost je řešit problematiku např. v časopise Rybářství.

Vlada S. | Út 9.4.2002 11:38:43

Ed> Koukni se nahoru do otázky

Ed | Út 9.4.2002 11:14:06

Co takhle vyžádat si oficiální stanovisko ČRS, zatím tu každý píše jen to co si myslí a myslet znamená ...... vědět!

Lomonosov | Út 9.4.2002 10:21:46

koukam, ze jste se do toho moc zabredli ! Doporucuji poridit nejaky pekny "ul plny vcel" (solidni je treba CZ vz.97 raze 45) a zadna hadka nehrozi. RS jsou sice verejni cinitele, ale jak se rika: cara neni zed, manzelstvi neni klec a statut neni neprustrelna vesta :-) proste mrtvy verejny cinitel dobry verejny cinitel ! Anarchy everywhere !!!

Vlada S. | Út 9.4.2002 10:05:45

sidlo> móc hezky to zamotáváš :-) Ale na druhou stranu z toho vyplývá zajímavá otázka, jde spíš o zákaz vláčení (který by jsme se streamerama porušovali i na pstruhovce) nebo jde spíš o zákaz lovu dravců (tedy MP) a to jestli je to vláčením nebo jinak vlastně není podstatné

sidlo | Út 9.4.2002 9:42:08

J.Horky> muzu podle tebe strimrovat na Pstruhovce, kdyz se uz nesmi vlacet?

Bobo | Út 9.4.2002 8:56:41

Preco sa bavite o 20cm streamroch. Staci taky 5-8cm.JE TO mokra mucha alebo nie?

Vlada S. | Út 9.4.2002 7:15:08

J.Horky> S tím způsobem vedení jako nejdůležitějším nesouhlasím. Opravdu pokud u nás pod jezem chytám oukleje na stahovanou mokrou mušku a nebo pokud se rozhodnu si to zpestřit zvýšením šance na zabojování si s bolenem a přidám tam streamera, tak se způsob vedení - předkládání nástrahy nezmění ani v nejmenším. Pokud by to bylo jak říkáš, pak buď vedu i streamera "dobře" a nic neporušuju a nebo i jen mokré mouchy vedu "špatně", tedy vláčím, a mohu za chytání s mokrou mouchou přijít o papíry. Já si myslím, že důležitější je nástraha, nejdůležitější je chování se při celém lovu jako takové a pravda je kombinace všeho, kterou ovšem ještě nikdo nedefinoval a těžko se něco takového definovat dá => souhlas s tím, že by se časem měl vytvořit jakýsi úzus - precedent - gentlemanská dohoda, které se budou ctít. Ale především musí na něčem takovém být zájem shora, aby už se řeklo jak to tedy je, čeho se budeme držet, co se bude pokládat za prioritu, aby nedocházelo k tomu, že si to každý (a tím jsou míněni zejména porybní) nevykládal podle vlastního "právního vědomí".