Vracení povolenek

Jak vracíte povolenky když si koupíte třeba někde na dovče na týden a když jí chcete vrátit tak mají zavřeno? Před 14-ti dny mi nechtěli v Písku vydat týdenní povolenku, protože jsem prý nevrátila týdenní z loňska, kterou jsem kupovala v Týnu n/Vlt. Bohužel jsme se vraceli v něděli (zavřeno), tak jsem ji posílala po příjezdu domů doporučeně poštou zpět, ale to je prý špatně.
Autor diskuse: Haninka - Profil , 20.7.2007 všeobecné - ostatní

Michal - Profil | Út 24.7.2007 8:34:10

Haninka: to, o čem píše Miloš, funguje, vrátí se ti doklad o doručení adresátovi, jen se to v poslední době na poště přejmenovalo a říkají tomu DODEJKA, vypadá to podobně jako ten koresponďák, o kterém píšeš ty

Véna S. - Profil | Út 24.7.2007 8:25:35

Haninka: Pokud prodávám hostovačku, domlouvám se na způsobu vracení. Při osobním předání potvrdím vrácení do čl. legitimace. Pokud je povolenka vracena poštou, domluvím se na přiložení nadepsaného koresponďáku, na který potvrdím vrácení. Zatím to funguje bez problémů. Na základě toho koresponďáku by ti měli při odevzdání povolenky ve vlasní MO potvrdit i vrácení hostovačky, v ČRS razítko Vráceno, jak píše Profo. Pak už ten koresponďák nemusíš nosit.

Miloš_Dia - Profil | Pá 20.7.2007 22:43:22

Haninka:
Já jsem nepsal o podacím lístku, ale o DORUČENCE.
Je to ekvivalent slavné obálky "s modrým pruhem", jenže bez pruhu.
Na tu část obálky, která se po doručení odděluje s identifikátorem příjemce - principielně podpis, případně podpis a razítko - stačí do příslušné kolonky před odesláním napsat např. text "povolenka CS P+MP za rok 2006". To je vše.

Doporučený dopis není jediný způsob, jak zasílat tiskoviny.

Btw. tento způsob používám něco přes 10 let bez jakýchkoli problémů.

Funguje to na berňák, státní úřady, a i na MO.

Cottus - Profil | Pá 20.7.2007 22:32:34

Jako zákazník bych tam víc nešel....

pytlák - Profil | Pá 20.7.2007 18:13:11

Chytal bych načerno a nemusel nic vracet :-)))

Minnow67 - Profil | Pá 20.7.2007 11:20:08

Pokud plánuji alespoň dvě týdenní výpravy někam na svazovku mimo kraj mého bydliště (tj. každý rok) tak kupuji celosvazovou. Cenově to vyjde nastejno, nebo ještě levněji a odpadá mi spoustu starostí se sháněním a vracením povolenky.
Pokud jsem v minulosti hostovačku kupoval, vracel jsem ji stejně jak ty a neměl jsem problém.

profo - Profil | Pá 20.7.2007 10:14:00

Marin : není zač. Přece jen nějaké ty malé rozdíly tu jsou...;-)))))))))) Jinak nic se nelepí, pouze se zapíše číslo a druh. Po vrácení se tam dá razítko, že sumář byl vrácen..;-) Ve většině případů je to lipan s nápisem vrácen nebo vráceno, ale je to na MO, jak to označí. Jediné co platí, že to má být razítko....

Haninka - Profil | Pá 20.7.2007 10:03:17

Žádný ústřižek do průkazky nelepí. Zapíšou povolenku do členského průkazu, datum jejího prodeje atd. a asi nějaké razítko (teď to nemám u sebe tak nevim). To samé dělají při vrácení. Tudíž když to posíláš doporučeně poštou, nemůže ti nikdo dát razítko do členského průkazu. Tak pak musíš mít u sebe ten uvedený koresponďák s potvrzením o vrácení. Proč jednoduše když to jde složitě :-)

Marin - Profil | Pá 20.7.2007 9:27:38

profo: aha, tak dík.
Já kdybych povolenky nevracel, tak to u vydávání nové nikdo nezjistí, ale protože chápu, co to má pro revír za dopady, tak poctivě povolenky vracím. Snad je nás víc...

Marin - Profil | Pá 20.7.2007 9:25:20

Haninka: oni ti fakt lepí nějaký ústřižek do průkazky, když Ti prodají povolenku?

profo - Profil | Pá 20.7.2007 9:24:04

Haninka : nevím, ale to mi přijde jako úplně to samý. Ale nechá se ti na to napsat, že jsi ji vrátila a dát razítko MO - výdejce.

profo - Profil | Pá 20.7.2007 9:21:32

Marin : to je tím, že máte v MRS jiné průkazky. Když jsem vydával povolenku členu MRS, tak jsem koukal jak puk, kam mu má povolenku zapsat. U nás jsou průkazky, kde je přímo kolonka na zapsání čísla povolenky a tak výdejce vidí kdy, kde a jakou povolenku jsi si bral. A po vrácení se tam dává razítko, že jsi ji vrátil. Platí to v ČRS.

Haninka - Profil | Pá 20.7.2007 9:00:49

Miloš Dia: Samotný potvrzený podací lístek není zas až tak "doklad" jak si myslíme. Mohla jsem jim tam poslat v obálce třeba šlupku od brambory :-). Jak dokážu, že jsem poslala povolenku? Pro ostatní kteří by něco v budoucnu řešili - to mi nakonec poradil známý: Poslat doporučeně poštou povolenku a korespondenční lístek se zpáteční adresou. Dotyčný úředník tam nalepí nějakou známku a pošle zpět. Ten koresponďák je nutno nosit s sebou, protože to je prý ten správný doklad o vrácení povolenky.

Puntík - Profil | Pá 20.7.2007 8:57:12

Miloš Dia: Tak takhle jsem se už hodně dlouho nezasmál! To se ti fakt povedlo! :)) Samozřejmě souhlasím. (autor otázky snad promine)

Marin - Profil | Pá 20.7.2007 8:42:32

to né, že bych chtěl mudrovat, ale samotného mě to zajímá, taky bych se nerad někdy dostal do konfliktu.
Pokud bych se do něho ale dostal, zajel bych do jiné výdejny, kolikrát to vydávají někde na recepci hotelu a ví o tom.....

Marin - Profil | Pá 20.7.2007 8:40:14

profo: jsem z MRS a asi 4 roky rok co rok,jsem kupoval klukovi povolenku ať už v Týně n.V. nebo na Zvíkovském Podhradí, ale nikde mu nelepili nic do průkazky. Známka respektive povolenka se lepí přímo na přehled o docházce, takže nechápu, jak mohl někdo v Písku vědět, že paní nevrátila v Týně loni povolenku??? To musel mít info jedině z MO nebo ne? taky už jsme vraceli povolenku až po příjezdu z rekreace do 15dnů po ukončení platnosti poštou na příslušnou MO a nikdy nebyl problém.

profo - Profil | Pá 20.7.2007 7:43:00

Haninka : já se ti ozvu za tu druhou stranu a to za výdejce..;-) Já se vždy s dotyčným domluvím jak je možné ji vrátit. Jinak u nás máme budovu MO a na ní je poštovní schránka, takže hodit ji do ní je jedna z možností, ale většinou využívají k vrácení poštu a to doporučeně tak, jak jsi to udělala ty. Je to jen na domluvě. Problém je spíše v tom, že v Písku si nejsou (nebo spíše nechtějí) schopni ověřit zda v Týně n/Vlt. se povolenka vrátila a soudí tě jen podle toho co máš v členské legitimaci. Tam ji jistě máš zapsanou a nemáš u ní razítko o vrácení. Mám pravdu? Tohle se nechá vyřešit dohodou i na vlastní MO, kde ukážeš doklad o odeslání a váš výdejce po dohodě s výdejcem v Týně má možnost ti dát razítko o vrácení...

Miloš_Dia - Profil | Pá 20.7.2007 7:41:02

Správný účetní zasílá povolenky výhradně na "doručenku", kterou posléze pečlivě uschová a v případě potřeby jí nalepenou na cihle patřičně omlátí o hlavu příslušnému lemplovi z místní organizace...

Domek - Profil | Pá 20.7.2007 7:33:09

Vždy se domluvím dopředu s vydavajícím. Vesměs posílám poštou (doporučeně) - mám v ruce doklad. Stejně tak poštou posílám i roční povolenku své mateřské MO.Nikdy jsem s tím problémy neměl.

Ledňáček (Iceman) - Profil | Pá 20.7.2007 7:32:29

Podle mě jsi udělala správně. Udělal bych to také tak.