Revír místního významu - tzv.

1. Organizace zapojena v krajském (celosvazovém) hospodaření - revíry pro všechny rybáře (podmínky víceměně stejné)
2. Organizace soukromě hospodařící - revíry pro své členy, pro cizí hostovačka finančně velmi náročná
3. Organizace zapojená v krajském (celosvazovém) hospodaření - revíry pro všechny rybáře (podmínky stejné), ale vlastní "Malou vodu" pro své členy, pro cizí hostovačka finančně velmi náročná - já takové organizaci říkám kočkopes.
Autor diskuse: brach - , 7.4.2002 všeobecné - RŘ, MO, svazy

red.foot - Profil | Po 8.4.2002 11:22:38

jestli to neni spise krysoholub

Sklenář | Po 8.4.2002 9:03:47

Také mně to zavání trochu tím, že je přinejmenším nejisté, za čí peníze jsou "v revíru místního významu" nasazovány ryby. Argumentace, že Pražáci (Brnáci, Ostraváci či lupiči z Vedlejší Lhoty) nám všechno obsadí a vychytají se má spravedlivě řešit opravdu tak, že vystoupím ze svazu, starám se o své a do Prahy (Brna, ostravy, Vedlejší Lhoty ani nepáchnu.

Zdeněk - Profil | Po 8.4.2002 8:46:49

Považuji to též za nemístně spekulativní va smrdí to socialistickým: co je tvoje, to je i moje a co je moje, do toho ti nic není. Podle mého názoru by organizace, které chtějí mít některou vodu jen pro sebe, neměly být členy územních svazů, t.j. bez přístupu k celokrajové i k celosvazové povolence.Pak by si členové MO rozmysleli, co vlastně chtějí. Zda chytat v rámci svazu nebo jen na svém rybníčku. Ve svazu je už tolik výjimek, že tomu za chvíli nebude nikdo rozumět.

J.Horky - Profil | Ne 7.4.2002 22:12:03

Ano, je to sprosté a od těch MO přímo vyčůrané. Chtějí všechno a sami ještě něco navíc. No, když jim to Rada povolila...
Ale stačí se podívat do Stanov, Řádu a zamyslet se nad dokonalostí či nedokonalostí a co z toho převažuje. Potom se nelze divit ani takovému kočkopsovi...

cejnek | Ne 7.4.2002 10:58:01

Jsou i takové organizace,které mají svou vlastní malou vodu a do té si nasazují to,co mělo přijít na vodu společnou(celosvazovou).