Svratka 6

Nechodite nekdo na Svratku 6? Dival jsem se, ze je tam povoleno od 16.4. vlaceni.Chtel bych se tam podivat. Zkuste napsat nejake postrehy.Dik
Autor diskuse: Radynek - , 6.4.2002 dravci - revíry, cestování

JohnyL - Profil | Út 13.7.2021 20:48:45

pánové, díky moc za reakce.

ani bych neřekl, že je to tam dobré měřeno všeobecnými standardy. Mě se to tam libí, nějaké ryby žijí, mám radši řeky a charakter toku je rozmanitý, což umožnuje chytat všelijakými způsoby a snad očekávat i pestrou paletu ryb. Druhá věc, co tam místní spolek sype. Zároveň vím, že v suchých nedávných letech tam bylo opravdu vody málo, to jsem tam však nerybařil.

Kdo nejspíš hleda trofejní kusy nebo si chce něco odnést domů, tak tu moc nepochodí. Na druhou stranu, jak jsem psal, já znám pouze část řeky v Bitýšce, dále jsem zatím neměl možnost se vypravit. Určitě se tam ještě několikrát letos objevím, možná i v zimním období. Pokud se někomu zdá, že se nesmí o revírech psát veřejně, budu moc rád i za soukromou zprávu.

cechura09 - Profil | Po 12.7.2021 10:44:05

milanpindryc >> občas i bolen, potočák a mník.....

milanpindryc - Profil | Ne 11.7.2021 21:56:43

JohnyL >> ses tady novej tak jen abys vedel kdyz napises ze je to nekde dobry za tyden si tam nesednes...

S6 je divna voda ale parkrat do roka tam zajdu pac to mam blizko a mala kudla ci jelec nebo duhak tam je.

JohnyL - Profil | Ne 11.7.2021 18:12:07

Ahoj, obživil bych toto témátko k moc pěknému úseku řeky Svratky. Je tu nějaký rybář, co se této vodě věnuje více? Znám pouze část řeky v Bitýšce, kde to případně dále stojí za prozkoumání? Byl jsem tam v posledním měsíci párkrát s feederem a musím říct, že se mi tam velmi libí, jiné kolegy rybaře jsem potkal pouze muškaře, což je styl kterému se nevěnuji.

Jinak povedlo se mi chytit několik druhů ryb, duháky, ostroretky, plotice, cejny, tlouště. Kolega mimo to chytil při vláčce pěknou štiku 55cm, tu jsme snědli a díky tomu víme, že tam jsou bezpečně i potoční pstruzi, (docela dost čerstvého cca 20cm dlouhého měla v sobě).

Jsou tu dravci, ůhoři, sumci, případně třeba i kapři? Ta voda je místy opravdu dost rychlá a zároveň v létě i hodně mělká (neplatí při aktuálně zvýšeném toku po deštích).

Siven Polní - Profil | So 31.3.2018 17:59:45

Carp Team Radek >> Dle jistých mrkoindicií bude lepší, když se do 16.6. "zaměříš na pstruhy", nejlépe na duháky. Ale neboj, stejně budeš převážně chytat tlouště, budeš však mít čistý morální kredit, že hájíš tyto "moravské perly"...

cechura09 - Profil | So 31.3.2018 16:31:08

Carp Team Radek >> Pokud je tvý přání se udělat na tlouštích, je top revír Svratka od splavu Rajhradice po silničí most Vojkovice - Zidlochovice. Celý úsek je broditelný i když teče větší voda, později v létě kapku zaroslý vodní travou ale tloušťů všech velikostí poko.ot.

hraji - Profil | So 31.3.2018 16:09:38

Carp Team Radek >> po 16. červnu, to už nebude tloušť hájený, můžeš jet kamkoliv. Tloušti jsou všude na MP.

Carp Team Radek - Profil | So 31.3.2018 11:42:22

ČAU borci, jsem začínající muškař a chtěl bych začít na tlouštích. Byl by tu někdo tak hodnej a poradil mi, kam na svratku na tlouště vyjet? Předem děkuji, za každou odpoved budu vděčný :)

Jura Č - Profil | Út 9.4.2002 7:12:44

S těma chatama se musíte smířit,ale jinak je to supr voda kde se střídají tůně a hodně proudné úseky.Ryby které sem chytl ja nebo švára : kapříci ,pstruzi,lipani(nej34),parmy ,ostroretky,oukleje,cejni a nejvíc je tam tlouštů(nej 43),ale sou tam ivětší. Viděl sem je ale nechytil. Nejhůř se tam chytá když je úplně čistá voda. To mě pěkně vytáčijou ,člověk jen vystrčí hlavu zpoza břehu a sou hned v p...li.
Jestli chceš tak ti mailem pošlu příjezdový cesty, pokud to tam neznáš.

Radynek | Po 8.4.2002 10:14:28

Ja se tam taky chystam po 16.4.Jeste nevim jak to vyjde. Tak to pekne omrknite at vim do ceho pujdu.Na zahajeni to vidim na Olslavu(mam to bliz).Asi taky bude dost vychytana.To je neco podobnyho jako pod priglem.

Roman C. - Profil | So 6.4.2002 21:21:22

Jelikoz je to byvala P voda, tak stika a okoun tam nejsou moc v lasce. I letos jsou povazovany za ryby skodlive, takze zrovna techto druhu bych tam moc necekal. Videl bych to spis na nejaky ty lipanky, pstrouzky a jelce. Letos se tam rozhodne chystam - mozna i za pstruhovy zahajeni s vlacakem.

Urbo - Profil | So 6.4.2002 13:58:48

Já jsem tam byl předminulej rok u obce Heroltic. Aco jsem tam chytil bylo pár malejch pstroužků 18 cm .Jinak jsem tam vydel dost tlouštů a jednoho lipana.Na štiku jsem nenarazil.To jsem tam byl až na podzim .Na zahájení se tam možná pár pstruhů chytne . Jinak s těma chatama to tam je pěkně hnusný a proto tam už nepojedu je to tam samej chatař .

Maty - Profil | So 6.4.2002 13:20:20

Bohužel jsem tam chytal také pouze jednou, ale letos se to rozhodně chystám napravit. Se štikama to tam nebude žádná sláva, ale určitě tam jsou okounci a různé jiné zajímavé rybičky :-))

Roman C. - Profil | So 6.4.2002 13:07:14

nad priglem (brnenskou prehradou)

Roman C. - Profil | So 6.4.2002 13:06:20

Je to reka na priglem. Ackoliv to nemam z domu az tak daleko, tak jsem tam chytal pouze 1x a to uz je asi 6 let zpatky. Je to pekna reka, ale skoro po cele delce jsou kolem vody chaty (jedna vedle druhe) - teda alespon od Veverske Bitysky, kde jsem parkrat byl (i bez prutu). Driv to byla tusim pstruhova voda, pak MP (ale chytalo se tam podle ustanoveni pro P vody) a ted je to normalni MP voda. Jak to tam ted vypada se zarybnenim nevim, ale rekl bych, ze tam ryby rozhodne budou. Treba se ozve nejaky znalec mistnich pomeru. Nebyt tech chat kolem vody, tak je to nadherna reka. Letos se tam kazdopadne taky chystam, takze by jsme se tam mohli nekdy potkat.