Jaká je čistota našich vod?

Uvádějte přesně revír a pokud víte tak i parametry jako: BSK, Těžké kovy, PCB,... riziko konzumace.
Autor diskuse: Jura S. - Profil , 5.9.2000 všeobecné - ostatní

Roman C. - Profil | Pá 13.10.2000 16:00:06

JuraS.>Velice zajimave informace. Pises ze az do Dyje 6 tezke kovy, ale voda v Pozdranech je OK. Znamena to, ze od Pouzdran je voda v poradku, akorat nanosy a bahno ma v sobe tezke kovy?
Co Dyje 5 nemas nejake informace. Byla tam dost dlouho vyjimka na pouzivani DDT.

JuraS | Pá 13.10.2000 10:18:25

Svratka 3 (pod ČOV Modřice):
Přenáším informace od spolehlivého člověka :
Limity, vypoustene z COV Modrice (udaje za rok
1999):

Pripustne znecisteni Skutecne hodnoty
prumer max prumer max
BSK5 17 34 9,8 20
CHSK-Cr 60 125 27,7 50
NL 20 60 10 21
N-NH4 25 50 11,95 28,16
N anorg 37 70 28,7 35,4
P celk. 1,5 3 0,35 1,13

U dost sledovanych velicin se z COV vypousti meně, nez tece v rece.
Bohuzel, v minulosti to bylo vyrazne horsi.

JuraS: Konzumaci bych neriskoval (v sedimentech až do Dyje 6 těžké kovy). Od Pouzdřan je však samotná voda tak OK, že přežije i pstruh duh.

JuraS - Profil | Čt 14.9.2000 9:11:28

Svratka 4-5 (od vodárenského splavu v Pisárkách)
BSK CHSK v max. pod 5, těžké kovy nejsou, obsah dusičnanů cca pod 40mg/l, mírně zvýšená radioaktivní aktvita přirozeného pozadí.
Místní "domorodé" ryby ke konzumaci vhodné, všechen kapr prakticky z násady, vysoký tlak rybářů i rekreantů.

PETR | Pá 8.9.2000 8:54:01

Morava 7:
BSK 4,2
CHSK 4,4
RL 336
Voda dle údajů Povodí. I když rybáři ryby ke konzumaci berou, sám jsem si na moravní rybě nikdy nepochutnal a tak tuto vodu beru jako sportovní revír (5.9.jsem pustil kapra 61 cm).