výbava trabucco

Po dlouhé pauze v rybaření začínám znovu. Potřebuji poradit,zda do začátku mi stačí na lov kaprů a štik prut trabucco predator 350 a naviják trabucco Aster RD 500 (5 ložisek, pouze grafitová cívka). Nabídnuto v sadě za 1100 Kč. Nejedná se o nějaké šunty? Musím pořídit kompletně novou výbavu a tak rozhoduje u mě i cena, aspoň do začátku. Ale ráda bych,aby se mi to hned nerozsypalo. Budu ráda,když mi na to sdělíte svůj názor. Moc děkuji Petra
Autor diskuse: PetraL - Profil , 14.7.2007 kaprařina - náčiní, doplňky

mális - Profil | Pá 27.7.2007 13:28:34

Zkušenosti s pruty Trabucco má zkušenosti můj kamarád. Před rokem jsi koupil děličky na kapry 360 a 3lb. po 2 měsících mu odpadla špička a dnes jsme byly na rybách a špička na tom samém místě odpadla znovu. Já bych osobně dal přednost nějaké jinné značce.

Miki - Profil | So 14.7.2007 18:41:58

Co se týká prutů, mám jich pár od Trabucca a jedná se o plavačkové záležitosti konkrétně Nexen 4000 což je poměrně dobrý proutek. Rovněž mám i boloňku v 7 metrech a i to je docela slušná záležitost za prachy, který jsem za něj dal. Co se týká navijáků, mám na plavačku Cougara 25 a jeho cena byla v té době 2850,-. Je to poměrně spolehlivej navijáček a i když ho mám již cca 6 let, není s ním žádný problém. Za tu cenu ale seženeš o mnoho lepší navijáky a jsem toho názoru, že dobrej naviják seženeš i za polovinu peněz. Na příklad takový Mitchel Avocet Gold 4000 je poměrně v pohodě--na feederu ho mám cca 4 roky a je to O.K.
Chci říct, že levný věci od Colmicu, nebo trabucca nemá cenu kupovat, protože jsou to šajzky.

pjarmil - Profil | So 14.7.2007 18:25:22

ahoj s delickama i navijakama mam velke zkusenosti nebot jsem se ji po 3 letech konecne zbavil. NAVIJAKY : silenost nade vse. brzda preskakuje a zasekava se a PRUTY : praska to kde muze . jsou moc tuhy i v mene librove gramazi no trabucco uz nikdy. navijaky bych ti doporucil treba okumy nebo neco od tica. a pruty DAM. DRAGON: mitchell atd. dobre vybirej a nekoukej jen na vzhled.

bigM - Profil | So 14.7.2007 8:24:38

Ahoj, mám od Trabucca 3,60m/80gr kaprové děličky na větší vody, ale ve vyšší třídě a jsem spokojen. Jem bych chtěl podotknout, že co se prodává v sadě a za takovou cenu bude asi nepříliš kvalitní. Sám se řídím heslem " co je levné je podezřelé" a nakupuji zlatá střední cesta. teď jsem taky nakupoval nový věci bo mě všechno nějaký hajzl ukradl z auta. Kromě těch děliček, ty byly doma. Ale koupil jsem na naše rybníčky nový proutky od Daiwy + navijáky Zebco cca 1300Kč za kus.

El Duffus - Profil | So 14.7.2007 7:49:35

Mám od Trabucca dva feedery - jeden byl nejvyšší řada a druhej řekněme lepší střed- ten prví mám čtyři roky a dostává zabrat dost, oba jsou v pohodě. Naviják mám od nich Exxon a slouží dobře. Zřejmě jsem měl štěstí na kus. HOdně lidí na ně nadává. Ještě jsem od nich používal vlasec T-force, celkem slušnej s dobrou pevností. Potvrzuji, to co napsal Mr Stick, na vlstní oči jsem viděl, jak levnějšímu navijáku upadla při zdolávačče klička... Vzal bych od nich proutek a třeba vlasec...

Mr.Stick - Profil | So 14.7.2007 0:47:54

No, asi takhle ... s pruty od Trabucca zkušenost nemám, ty soudit nemohu. S navijáky bohužel ano ... a žádný zázrak to není, typ, co popisuješ si koupil děda a po roce chytání na položenou, klasicky pár metrů od břehu s krmítkem a cílovou rybou ne větší jak 50 cm, se doslova rozsypal. Podobně "kvalitní" navijáky jsou i Colmic Legend a Colmic Spinnaker ...

Pokud by si chtěla značně lepší kvalitu, která by ty dvě tři sezony měla vydržet, pohlídni se po Shimanu Nexave ... žádný zázrak to není, ale za dejme tomu 800,- dostaneš o hodně lepší stroj, než to Trabucco.