zapisování docházky naMP revírech

Jakým právním předpisem je stanovena povinnost zapsaní docházky na MP revírech před započetím lovu.Odkaz vJRŘ je pouze u US Praha.V zákonu ani ve vyhlášce jsem tuto povinnost nikde nenašel.
Z ČRS jsem odpověď nedostal.
Autor diskuse: Milan - , 7.2.2002 všeobecné - RŘ, MO, svazy

ViktorS - Profil | Út 12.2.2002 16:14:29

Mělo by se zapisovat všude, aby se to nepletlo. Taková ztráta času to není a aspoň vím kde chytám.

Milan | Pá 8.2.2002 9:31:54

Uvedl jsem jako příklad US Praha kde to mají stanoveno,proti tomu nic nemám, ale v US středočeského kraje toto nikde není a přesto jsme byly při výdeji povolenek upozornění že to údajně latí i zde. Nemůžeme přeci věštit z křišťálové koule a to je to co mě štve to začíná zavánět velkým řechtáním byrokratickéo šimla

Filip | Čt 7.2.2002 20:59:47

Ahoj ze zakona ani z vyhlasky o rybarstvi to nevyplyva, ale z techto predpisu nevyplyva vice veci a jelikoz se nejedna o zadne velke omezovani, myslim, ze tato povinnost je celkem legitimni a Uzemni svazy k tomuto pocinu mandat maji.

Siro | Čt 7.2.2002 16:34:49

Sumec:myslím že chyba není až tak na straně ČRS jako spíš na straně VČ. RS.V obecných ustanoveních RŘ,stojí že organizace je oprávněna(ne-li povina)ohlásit veškeré odchylky od RŘ do urcitého data.Rada ČRS je k danému kraji či revíru přiřadí.V řádu sice stojí že je lovící povinen seznámit se se všemi odchylkami od RŘ,ale narovinu kolikrat jste jeli nebo volali(vetšinou to nikdo nezvedá)na svaz dané organizace??Na příj. cestě k revíru(cedule označující revír)je většinou taky"prd".Chytání na takovích lokalitách je o "hubu"což je od místní org. sprosté:o((

red.foot | Čt 7.2.2002 14:33:07

souhlas s martinem m. konečně vím, jaký to má význam :-)) bohužel k takové dokonalosti, aby se nemuselo zapisovat nic, protože všichni by byli poctiví nemasaři a ryb by bylo všude dost, se nikdy nedopracujme. to byl rybí komunismus.

Martin M. - Profil | Čt 7.2.2002 12:22:55

PS: i na soukromych revirech platite "za dochazku" a ne za ulovek.

Martin M. - Profil | Čt 7.2.2002 12:20:13

Nesouhlasim, ze zapisovani dochazky je "vymysl nekterych organizaci" - ma to sve oduvodneni a je to dle mne lepsi voditko k vysazovani ryb, nez "vyteznost". Navic se tak lepe prerozdeluji finance mezi jednotlivymi MO podle navstevnosti jejich reviru. Mne to "buzerovani", ze musim zapsat 3 slova pred lovem, nevadi a respektuji to.

sumec | Čt 7.2.2002 11:48:44

Souhlasím, že v zákonu, ani ve vyhlášce tato povinnost není zakotvena. Je to pouze výmysl některých organizací, které tuto povinnost (s vědomím územních svazů) vedou v rybářských řádech a platí pouze pro jejich revír - viz ÚN Rozkoš ve Vč. kraji. Zaímavé ovšem je, že RŘ, který platí ve Vč.kraji a je dodán k povolence, nesouhlasí s celosvazovým RŘ, který je dodán k povolence celosvazové. Pak se lehce stane, že nám pražák tahá plotice (jako nástražní rybky) a oprávněně tvrdí, že tyto ryby nejsou (dle celosvazového RŘ) mírou omezeny. Ovšem v RŘ Vč. kraje je u plotice uvedena nejmenší míra 15 cm - viz rok - myslím, že 2000. Velká diskuse okolo RŘ i ryb. zákona se rozvinula na www.sportovnirybar.cz.

Martin M. - Profil | Čt 7.2.2002 11:41:00

myslim, ze pro nektere veci neni potreba zadny pravni predpis, jinak by se nemusel vydavat RR a stacila by sbirka zakonu. Nektere veci urcuje samotny RR a zadny zakon k tomu nepotrebuje (treba povinnost nosit vyprostovac hacku asi v zakone taky neni a pritom ho mit musis).