Změna krmení

Chtěl bych vás kolegy požádat o radu. Vadí něčemu když začnu krmit například jahodou směsí a ta mě dojde a přejdu například na vanilku... Myslíte si, že to ryby může nějak znepokojit nebo mám být bez obav... Děkuji za každou radu.
Autor diskuse: Maňas. - Profil , 3.7.2007 všeobecné - nástrahy, návnady

pytlák - Profil | Út 3.7.2007 23:07:19

Maňas: Peru to do mrazáku všechno dohromady a vesele tím pak vnadím. Na to naše domácí chytáníčko to neřeším. A zatím jsem snad vodu neotrávil :-)

Miki - Profil | Út 3.7.2007 19:14:06

Maňas: Je to opravdu v podstatě tak, jak napsal Hraji. Pokud chytáš sám, je podstatné zakrmit alespoň něčím a pokud jednou ryby stáhneš na flek, tak už je tam udržíš v podstatě čímkoliv, i když v průběhu lovu krmení změníš. Samozřejmě, že to někdy může způsobit opadnutí ryb, ale razantní to asi mnoho nebude. Může se samozřejmě i stát, že ryby najedou ještě ve větším počtu, než doposud. Tak že se toho neboj, ryby to opravdu rozdýchají :-))

splavek - Profil | Út 3.7.2007 17:03:29

Občas mi zůstanou zbytky krmení, které zamrazím a následně si několik druhů vezmu sebou k vodě, mají různé příchutě, ale že by to negativně ovlivnilo braní ryb jsem nezaregistroval.Nemíchám je dohromady, ale pěkně jeden po druhém zakrmím.Takže bez obav použij během lovu různé krmení.Když jsou ryby při chuti tak je jim jedno jestli jahoda,nebo vanilka,když je hlad tak je i husa dobrá.

Bachy - Profil | Út 3.7.2007 12:11:42

hraji - Takže se asi moc nevyplatí začínat tou vanilkou, když by způsobovala šok závislákům na jahodě, protože by se hostiny nemuseli dožít. :o) Ale co potom závisláci na vanilce, to je dilema. Jestli to funguje podobně i u boilies tak by to možná vysvětlovalo nízké stavy velkých kaprů. :o)

hraji - Profil | Út 3.7.2007 11:52:27

U některých ryb s vyhraněnou závislostí na jahodovém aroma to samozřejmě způsobí šok a pravděpodobně smrt :-))) , ovšem většina jiných si toho ani nevšimne. Takže kolego, vesele míchej krmení jak hrdlo ráčí, plotice v Blansku a okolí to rozdýchají rychleji.