Krátkodobá povolenka v SK

Zdravím, všechny. Toto je otázka spíše pro kolegy z SK. Jedu příští týden asi na čtyři dny na Slovensko a velice rád bych navštívil tamější vody. Budu v okolí Žiliny. Otázka zní, zda se dá zakoupit nějaká krátkodobá (týdenní) povolenka (hostovačka) a za kolik? Případně tip na nějakou dobrou soukromou vodu (kapři,dravci). Moc díky za odpověď
Autor diskuse: gaddy - Profil , 30.6.2007 všeobecné - RŘ, MO, svazy

pardal - Profil | So 30.6.2007 20:47:45

Inak ceny povoleniek ani v ČR pre cudzincov nie su najlacnejšie.Ked idem do Nymburka tak si musím kúpiť týždennú povolenku za 1000,-Kč preto že podla hospodára denná neexistuje a bez ohľadu koľko lovím musím mať týždennú+štátny rybársky lístok ČR minimálne ročný.
Inak pri Žiline nepoznám súkromák ale dobre zarybnená je Skalica, kúsok od Hodonína-chytá sa 24 hodín , 200.- Sk chyť a pusť alebo 300,- Sk s jednou rybou.Ďalej je tu Dubník kde je 300,- Sk na den ale iba chyť a pusť.Jakubov pri Malackách 100,- ale iba v útorok a piatok poobede a v sobotu celý den.Ryba sa platí 80,- Sk za kg.Super zarybnené.Sú aj ďalšie na Južnom Slovensku okolo Komárna /Paradíso Carp/ a ďalšie.Jeden je pri Petrovej Vsi/Šaštín -Gbely/ kde sa chytá nonstop ale je to za 500,-Sk s dvoma rybami do 5 kg.Chyť a pust tam nefunguje.Majitel sa volá p.Janský pod tým ho aj najdete.Na týchto revíroch sa nerozlišuje cudzinec.Asi som nepomohol koledovi čo chce isť k Žiline na dovču, ale pre informáciu ostatných rybárov čo idú na Slovensko.

ŠARPI - Profil | So 30.6.2007 10:03:13

Stačí zadat do vyhledávače SRZ a máš to tam - http://www.srzrada.sk/zakony/index.html - měl by jsi tam najít to , co hledáš , popřípadně se zkus podívat ještě jinam . Vím akorát , že to je pro našince velice drahá záležitost . Loni jsem byl na Oravě a platil jsem 50 Sk za týdenní ryb. lístek a 500 Sk . za jednodenní povolenku. Liptovská Mara má asi to stejné , možná by to vyšlo lépe na nějaké soukromé vodě , ale nevím ,jestli je to na Slovensku tak rozjeté , jak u nás . Když se vrátíš , napiš tady , jak se ti tam vedlo a kde jsi ,,zakotvil,, . (jsem zvědavej) . Přeji úspěšný lov.