Klíšťata u vody

Po letošní zimě má být klišťat jako mravenců. Necháváte se očkova proti klíšťové encefalitidě? Jak řešíte ochranu před klíšťaty a jinými hmyzími potvorami?
Autor diskuse: mirad - Profil , 3.4.2007 všeobecné - ostatní

šeptal - Profil | St 4.4.2007 15:54:23

Stanďour: Taky to z něj cejtíš? :o)

Stanďour - Profil | St 4.4.2007 15:53:25

Japčák: Ty jsi pil! :o))))

Japčák - Profil | St 4.4.2007 15:46:09

mirad - věcné téma - co bude to klíště fungovat........
Věz tomu že mě sere a to se nepovažuji za žádné jezulátko do trávy se vyvalím kdy chcu, klíště neklíště ale nějakýma sračkama se pofíkám..... a je faktem že v poslední době si na To dávám "bacha"....
Očkování - zatím nic, ale určitě se do toho dám zdali To přežiju......
PS Pejsek - obojek, injekce - toho klíšťáká stejně někdy má....No, nejsem pejsek a kdejakou "díru" již neprošmejdím.......

harpunar - Profil | St 4.4.2007 15:10:00

šeptale-můj řitní svěrač by mohl alternovat v Knoflíkářích,pokud by tuto krásnou pasáž přetvořili na prkna znamenající svět!!! I na vlasec 0.16 bych si troufnul!!! Nikdy mne zatím nezklamal,jen jednou v mládí jsem měl razítko velikosti mexického dolaru,ale to už je hodně dávná historie.Tak kluci hezký zbytek dne a jsem s pozdravem-Smrt klíšťatům!

šeptal - Profil | St 4.4.2007 15:02:01

harpunar: Já takové očkování beru jako jistící lano při lezení. Jet bez očkování někam, kde stejnou rukou, co utírají řiť zároveň zadělávají těsto, to je jako volné lezení. Dietní chyba v tramtárii může být chybou fatální, jako malé zaváhání ve stěně. Toť můj pohled. Vychovávat k zodpovědnosti Tě nehodlám, už jsi velký chlapec. Takže přeji mnoho štěstí. A případně pevný svěrač. ;o)

Stanďour - Profil | St 4.4.2007 14:58:43

harpunar: Očkování považuji za určitou formu pojištění. Jsem očkovanej proti encefalitidě i přesto, že mě třeba žádný (natož infikovaný) klíště nepotká. Nechtěl jsem říct, že tvůj přítel je blázen. Jen to, že to tak může být. :o))) Jinak souhlas - je to extrém. Odvaha ti každopádně nechybí, tak doufám, že neděláš chybu.

harpunar - Profil | St 4.4.2007 14:52:35

Stanďoure-blázen fakt není a není s tím názorem sám.Je to asi extrém,to ano,ale zatím žiju a jsem tudíž živoucím důkazem že i bez očkování lze přežít.Pojištění ale ovšem mám vždy!!!

harpunar - Profil | St 4.4.2007 14:49:14

šeptale-pokud mne tady měsíc neuvidíte psát duchaplné příspěvky,tak mne kousla do řiti moucha Tse-tse a spím spánkem spravedlivým u řeky Brahmaputra.S loupežníky,hlavně Sikhy to ovšem může býti horší,to máš pravdu!!!Každý nosí svou rybičku,hajzlíci!!!

Stanďour - Profil | St 4.4.2007 14:48:09

harpunar: Tak ti přeju hodně zdaru. Ono to, že je někdo lékař, ještě nutně neznamená, že není blázen. Nic proti tvému příteli, ale podcenění čehokoliv se nemusí vyplatit. Taky nemám rád pojišťovny, ale na pojištění neprdím. Znáš to - Tak dlouho se chodí se džbánem...

šeptal - Profil | St 4.4.2007 14:42:16

harpunar: Takový postoj považuju za nesmyslně vyhraněný. Já jsem zase možná zbytečně předposraný. Jenže přičítám to spíš neznalosti tamního prostředí. Kdybych věděl, že tam neuvidím z hmyzu ani prd, tak se taky neláduju antimalarikama. Ale tu žloutenku a tyfus bych nezatracoval. Prosrat dovolenou a doma se plahočit po špitálech.... Díky, nechci.

A co teprve, kdyby mě nějaký loupežník bodnul nesterilní kudlou? :o)

harpunar - Profil | St 4.4.2007 14:32:11

šeptale-fakt nic,ani žloutenku,spavou nemoc,bahenní horečku,nic!!! Co se má stát,stane se.Opravdu mi kámoš,lékař a také cestovatel řekl že sám neprodělává žádné očkování.Je to možná extrémní názor,ale moje zkušenost je zatím stejná,jako u něj.Netvrdím že mne nemůže nějaká exotická choroba schvátit,ale zatím se nestalo a doufám nestane. Letos se chystám do Indie a jak známo tam je hygiena hlavně v okolí řek strašná,ale ani letos neporuším svou antipatii k očkování a hlavně farmaceutickým koncernům. Amen

Fishky - Profil | St 4.4.2007 14:15:27

harpunar: taky sem psal známýmu... To očkovanie je dobrá vec - najme pre rybárov, funguje na 100% ale je nutné preočkovanie každých cca 5rokov,
funguje ale len proti encefalitídě /zápal mozgu/ - vírusové ochorenie,
od kliěšťa možeš dostať aj boreliozu - prejavuje sa všetkými možnými ochoreniemi - mozog, srdce, klby... na boreliozu očkovanie nieje.
plamen: no jestli si imunní i proti borelce, tak pak můžeš být v klidu.
...a já se valím nechat očkovat :)))

šeptal - Profil | St 4.4.2007 13:27:45

harpunar: Ani žloutenku?

plamen - Profil | St 4.4.2007 13:23:25

Haninka-jo jo to bude asi ono.díky moc...nevíš jestli to doopravdy funguje?

harpunar - Profil | St 4.4.2007 13:20:38

Já mám s klíšťaty problém furt-mám jich plno přímo naproti baráku!!! Jak se svině přisají,nepustí.V tom baráku sídlí finanční úřad.Ale k otázce,očkování nedělám,svině na mne nelezou(naštěstí),je to asi tím že mám předky šlechtice,tudíž modrou krev.Dokonce i na svých výpravách do tropů žádné očkování neabsolvuji,páč mi můj kamarád doktor říkal že to je stejně na prd. Asi ví o čem mluví.

Haninka - Profil | St 4.4.2007 12:56:03

Plamen: Zadej si do googlu heslo "baterka komáři" a odklikni první odkaz - elektroraj.cz. Myslím, že je to ono co sháníš. Jinak já mám děsnou hrůzu z injekcí. Škoda, že na to nejsou nějaký prášky.

plamen - Profil | St 4.4.2007 11:31:09

čaute,nedávno jsem tady někde na MRKu viděl,že proti komárům existuje nějaká jakoby baterka za pásek,která je odpuzuje..nemůžu najít,kde jsem to viděl,tak kdybyste věděli jak se ta věcička jmenuje,nebo kde se to dá sehnat,tak poraďte...díky
jinak k otázce-jsem očkovaný už několik let a když mám klíště,vím,že můžu být v klidu.

šeptal - Profil | St 4.4.2007 10:51:38

Někdo tu popsal ty hnusný příznaky - potvrzuju. Horečky jako sviňa, bolest hlavy, strnulá šíje... Prošel jsem tím. Naštěstí to doktor podchytil včas. Takže punkce a tři neděle na Bulovce a pro mozek totální prázdniny. Celou dobu na posteli bez polštáře, žádná televize, žádný noviny, rádio, nic. Jen tři neděle čumět na bílý strop. Stálo to za hovno. A to ještě můžu mluvit o pekelný klice, bo ten rok na to prý zařvalo asi 8 lidí. Zkrátka, to očkování vřele doporučuju.

zelí - Profil | Út 3.4.2007 23:10:12

Kurva zítra jdu k doktorce.Kluk očkován je,ale ja ve čtyřiceti nehci ještě do invalidky.

Steewee - Profil | Út 3.4.2007 22:30:19

choulostivky z města.
Maxwell -tak nějak to funguje přirozeně. Bez reklamy.

pytlák - Profil | Út 3.4.2007 22:14:21

Taky jsem se nechal proti tomu očkovat. Vloni jsem tam byl dvakrát, teď bych měl někdy jít na další píchanec. Klíšťáci na mě lezou hrozně moc, když v létě přijedu z Dalasu tak pravidelně se nějakej přicucne a plno jich leze po oblečení...A pak že piják na pijáka nevleze:-) Myslím že by to nikdo neměl podceňovat. Těch nakažených navíc přibývá.

profík - Profil | Út 3.4.2007 20:25:53

Já se chci nechat na očkovat, ale v lekárnách mi říkaly že jim ten recept ještě nedodali. A ochranu před klíštaty řeším spreji proti klíštatů, ale ty nepomáhají to je jen na táhání z lidí peněz, ale určitě se nechám naočkovat je to bezpečnější.

sojka - Profil | Út 3.4.2007 20:14:45

Encefalitida je hrozná nemoc. Tchán ji loni před létem dostal, 2 měsíce ležel bez hnutí v nemocnici a doteď je na marodce. Když se ptal, kdy by mohl zpátky do práce, tak mu doktorka říkala, že to vidí spíše na invalidní důchod.
Hned jsem se byl se ženou naočkovat. Mezi první a druhou dávkou (3 týdny až měsíc)nesmíš v žádném případě chytit klíště, takže se očkování má provádět hlavně v zimě. Tudíž na nic nečekejte, jestli se nechcete v létě měsíc vyhýbat jakémukoliv pobytu v přírodě!!!

Vaclav - Profil | Út 3.4.2007 20:13:47

Do kolegy z práce se zakouslo klíště---skro rok marodil,proplachovali mu i mozek a teď,,,no díky nechci

Maxwell - Profil | Út 3.4.2007 19:06:51

Carlos:nicméně očkováním snížíš možnosti...
Když mi doktor dělal rozbor krve,tak mi řekl,že mám v krvi obrané látky proti borelióze,takže jsem ji musel prodělat,naštěstí,se mi s tím tělo nějak vyrovnalo.

Petr H. - Profil | Út 3.4.2007 19:03:57

Carlos: jasně, ale proč tu šanci na smrt zvyšovat, takhle s očkováním "je" o jednu starost míň...

Carlos - Profil | Út 3.4.2007 18:48:21

mirmen - ® : to je mi líto ale takových případů bude asi dost. Nabagatelizuji to ale na druhou stranu když se člověk jen trochu zamyslí nad hysterií např. z ptačí chřipky, žloutenky a podobných mediálních katastrofických scénářů, musel bych se z toho zbláznit, zabalit se do igelitu a nikdy raději nevylézat ven. Podle mne je daleko větší pravděpodobnost, že se do mě trefí ožralej řidič, než že se nakazím od klíštěte. Bohužel na takové idioty, co vidím denně na silnicích očkování neexistuje.

Petr H. - Profil | Út 3.4.2007 18:43:51

week: tak to známá neříkala, jak to postupuje, ale říkala, že u nich ležel pán, výška ke 2 metrům, váha přes 100 kilo a prostě když se ráno probudil, tak musel své tělo půl hodiny připravovat na to, že vstane, jinak by to snad s ním seklo.. naštěstí neumřel, ale už nikdy nebude jak před tím... je to drsné, jak taková malá potvora, dokáže skolit takového chlapa...

mirmen - Profil | Út 3.4.2007 17:02:55

> Carlos : můj známý zemřel ve věku 25 let , po skončení studia na VŠ vyrazil s přítelkyní na čundr do Jižních Čech. Chytil klíšťáka, za pouhé 3 týdny poté zemřel.

Pike - Profil | Út 3.4.2007 16:59:56

Jsem rad, ze se tu naslo plno znalcu, kteri maji infekcni choroby v maliku, Treba Carlos a Fishky

week - Profil | Út 3.4.2007 16:25:54

2-3 týdny po infikaci: Teplota výrazně stoupá, čtyřicítka není žádnou výjimkou. Hlava postupně bolí tak, že by ji člověk nejraději neměl. Řada z nás bolesti hlavy zná z vlastní zkušenosti, ale tady je to úplně jiné. Bolí to tupě, ostře, bodavě, bolí vlasy, oči - všechno dohromady. Často je vidění rozmazané nebo dvojité. Můžete blouznit, nebo dokonce ztratit vědomí, mohou se objevit křeče. Aby to nezůstalo jenom u hlavy, dostaví se žaludeční nevolnost a posléze opakovaně zvracíte všechno jídlo i tekutiny. Nejtěžší formou onemocnění je zánětlivé postižení center pro řízení dýchání a činnosti srdce. Tato forma, jestliže není včas léčena může být bezprostřední příčinou smrti.

JM - Profil | Út 3.4.2007 16:00:37

Fischky: Opravdu tomu očkování věř, není to sranda. Encefalitida je velké svinstvo, s tím bych si nezahrával. j

Petr H. - Profil | Út 3.4.2007 15:38:22

Carlos, Fishky: to očkování opravdu funguje, není to reklamní kachna jak si myslíte. Známá doktorka to sama doporučila, když viděla, jak lidi s tou nemocí bojují bez očkování a s očkováním. S očkováním tu nemoc tělo ani nijak nepocítí, prý jsou jen malé příznaky, ale nemoc se nerozvine, protože tělo na ni má vyrobené protilátky. Bez očkování je to děs, když to zklátí i obrovského chlapa, který ráno než vstane vůbec z postele, tak musí půl hodiny ležet a tělo na to připravovat. Zbytečnost to není určitě, ale člověk až tu nemoc chytí, tak pozdě si říká, že já jsem nedal těch x peněz, jednou za pár let nešel na bodanec...

havl - Profil | Út 3.4.2007 15:13:52

Kdysi jsem nějakou dobu ležel na infekčním, naštěstí ne skrz klíště. Musím říct, že jsem to taky dřív bral na lehkou váhu, ale co jsem tam viděl pacienty s encefalitidou, brzo jsem se radši dal naočkovat. Opravdu žádná sranda.

Čodiš - Profil | Út 3.4.2007 13:54:32

Pánové rozhodně očkování proti encefalitidě bych nepodcenoval je to jediná 100% ochrana ,lék na tuhle formu onemocnění neexistuje pouze na boreliozu a ta není tak zákeřná jak encefalitida ,B-komplex proti klíštatům nefunguje informoval jsem se na to na infekčním a ze své zkušenosti jedl jsem ho pravidelně 2 měsíce a stejně jsem chytl 2 klíštata ,proti komárům ale funguje docela obstojně ale né 100% ,a co se týče obojku pro psa to je jen bokem ,kupoval jsem obojky za pár kaček a na hovno ,min.rok jsem psovi koupil obojek za 500Kč a za celou sezónu neměl jediný klíště nebo blechu takže ta investice se rozhodně vyplatila a tento rok koupím zase.

šeptal - Profil | Út 3.4.2007 12:58:00

Už když jsem byl na gymplu, tak chřipky bylo prý známo snad 14 000 (není to překlep) kultivarů. Kolik je známých kultivarů encefalitidy? A jaká je šance, že ze mě udělá mrzáka chřipka a jaká šance, že encefalitida? V tom bych rozlišoval. A očkování proti klíšťové encefalitidě bych nepodceňoval, byť očkování proti chřipce taky považuju, z výše uvedených důvodů, za blbost.

Fishky - Profil | Út 3.4.2007 12:36:00

Sla: ...taky zírám, psal jsem o klíšťatech a chřipce, kde jsi prosím vyčetl žloutenku, neštovice či obrnu?