Elektronický signalizátor od Semy

hele nemáte někdo elektronický signalizatory záběru od Semy?potreboval bych poradit jestli sou dobrý bo jestli mam jit do nejaký jiny značky?

findi1 - Profil | Po 13.8.2007 12:25:51

Pre Go-To": neprotestujem, nemám s nimi skúsenosti a pripúšťam že sú fakt dobré(podľa ohlasov). No tá cena ! .......Trojnásobok ekvivalentnej Semy ! .... Ja som zatiaľ so Semou moc spokojný, ak zmením názor dám vedieť,......

Go-To - Profil | Po 25.6.2007 22:08:02

není nad Flajzar, je to špička ........................

findi1 - Profil | Po 25.6.2007 21:51:53

Nazdárek! ...Tak a sú tu prvé praktické skúsenosti. Teraz už môžem zodpovedne povedať že signalizátory Sema Minimag patria vo svojej triede medzi to najlepšie čo v tejto cenovej relácii trh ponúka ! .... Týždňová nonstop výprava, búrky, celonočné zlievaky, výchrice ale aj tropické úpeky! Bez zakrývania, bez vypínania, bez ujmy na zdraví a bez známky opotrebovania batérií. Pamäťová dióda sa mi zdala príiš silná ale je to OK. Pozičná svieti skutočne zbytočne silno ale jednoduchá úprava zamazaním čiernou fixou a všetko je taktiež v poriadku. Niekto môže namietať že týždeň je málo, prosím, ale mňa v plnej miere presvedčili o svojej kvalite a preto ich môžem každému iba doporučiť ! ...........

TK - Profil | Pá 27.4.2007 10:36:06

JH > to jsou kvalitní a cenné informace. Díky. Dává to smysl.

J_H - Profil | Pá 27.4.2007 10:29:37

Pár údajů o spotřebě signalizátorů Magneto a Minimag:

> Automatické variabilní noční přisvětlení má max. odběr 0,001mA.
> Zapnutý signalizátor v klidovém stavu má minimální odběr (max.0,01mA).
> Odběr při záběru závisí na nastavení hlasitosti a výšky tónu.
> U WRC má největší odběr vibrační signalizace, proto v případě dlouhodobého pobytu u vody jej používejte minimálně. Docílíte tak delší životnosti baterie.
> Do přijímače WRC kupujte pouze baterie s kapacitou 500mA a více.

A teď něco k citlivosti.... Citlivost u signalizátorů Magneto & Minimag funguje poněkud jinak než jste byli dosud zvyklí. U ostatních hlásičů citlivostí regulujete délku odvinu vlasce. Standardní signalizátor má rolničku s obvodem cca. 20mm, která obsahuje 4 magnety umístěné do kříže, tzn. že při max. citlivosti hlásič reaguje po odvinu 1/4 obvodu rolničky, tedy po 5mm. Snižováním citlivosti tedy násobíte tuto délku. Tento princip má hlavní nevýhodu v tom, že i při velmi pomalém unášení nástrahy vám jednou za čas hlásič pípne... třeba potáhle li se vlasec o 5mm za min, tak vám 1x za minutu pípne hlásič.
U signalizátorů Magneto & Minimag ovšem citlivostí regulujete RYCHLOST záběru. Dioda normálně reaguje na jednotlivé otáčky rolničky, ale signalizátor pípá pouze v závislosti na rychlosti otáčení rolničky (počet otáček za 100ms), tím se při správném nastavení dají eliminovat falešné poplachy. To znamená, že pře nejnižší citlivosti potřebujete vyšší rychlost záběru, aby hlásič pípnul a naopak.
Tento princip je nový, funguje odlišně a po krátkém pobytu u vody si na něj rychle zvyknete.

(snad jsem to popsal srozumitelně... :)

findi1 - Profil | Ne 22.4.2007 22:51:23

Tak, a je tu ďalší poznatok, tentokrát mierne pozitívny! ....Dnes je tomu presne dev(ť dní čo som ich kúpil. Na rybách som síce s nimi nebol, ale v ten deň keď som ich doniesol domov, po hodine okukávania som ich dal naspäť do koženkového puzdra a do papierovej krabice. Dnes večer som ich opäť vybral na svetlo božie a toť, chybička se vloudila:jeden bol zapnutý! Aké však bolo moje prekvapenie keď po deviatich dňoch zapnutia a stáleho svietenia pozičnej diody(keďže boli v tme svietil nonstop), to nezanechalo žiadne následky. Oba pípali aj svietili rovnako silno. Je fakt že iný odber ako pozičná dioda nebol, ale aj tak som bol milo prekvapený a usudzujem že by mohli mať pomerne slušnú výdrž. ..... Poznatky z praxe určite napíšem neskôr.

findi1 - Profil | Pá 20.4.2007 11:18:43

Tak som ich konečne kúpil! .... SEMA Minimag TS ! .... Tak Fox to rozhodne nieje, ale sú pekné, malinkaté, ľahučké. Sklamali ma v nastavovaní citlivosti záberu. Pri minimálnej citlivosti a pri pomalom ťahu nepípnu vôbec, pri rýchlejšom ťahu prvýkrát pípnu trebárs po 12-15 cm, ale potom už pípajú stále ako pri slušnej jazde, bez ohľadu na to či jenastavená malá alebo vysoká citlivosť. V tomto smere podľa mňa nedokonalé ! .... Nastavenie hlasitosti a výšky tónu v pohode. Pamäťová dióda svieti príliš intenzívne (až nepríjemne), taktiež pozičná je zbytočne silná. Asi to poriešim predradením odporu. Po spomenutých úpravách a oželením nedokonalej funkcie citlivosti, budú zrejme fajn. Ešte aby ma nezaskočila výdrž baterky, pri zmienenej intenzite svietenia by to asi nebolo nič prekvapujúce! ......

El Duffus - Profil | Po 2.4.2007 16:49:25

Pěkně --pánnové--, to še češtinář zaraduje :-)))

El Duffus - Profil | Po 2.4.2007 16:48:26

Tak pánnové zkoušel jste někdo Magento nebo ten druhej minimag, či jak se to jmenuje, hlavně mi jde o připoslech

Pavel Řezáč - Profil | Pá 9.3.2007 1:08:42

Mam signalizatory sema force ZR druhym rokem a jsem s nima spokojen, drži v pohodě baterku, tři dny na ně non stop pršelo a vše bylo v pořadku. Menšim problémem je velmi vysoka svítivost modré diody. Potmě při záběru tě to oslepí a osvítí to fakt pěkně velkej prostor. Dá se to vyřešit tak, že diodu při nočním rybolovu přelepíš černou paskou a je to v pohodě, svítí potom tak jak má( přiměřeně). Ale zase za vysokého slunečního svitu je dioda vidět perfektně, což u mnoha hlásičů není pravidlem.
Takže bych řekl že až tak špatný nebudou, jak tady popisuje kolega an-old-fuddy-duddy. Rád bych věděl co s nima měl za problém, třeba mě taky čeká. (velikost neřeším, ta není zrovna tady vůbec důležitá)

d.divin - Profil | Čt 8.3.2007 23:21:10

Je treba si uvedomit ze od semy stoji pipak v plne palbe litr.A mrknete se kolik date za ten samy model od Flajzara!!???Je to nesrovnatelne.Ted jeste zalezi co ty magneta vydrzi a jak dlouho budou makat.Ale kdyz na ne davaji zaruku 4 roky,tak asi vedi proc.Taky mam v planu pipaky kupovat a rozhodnu se asi na veletrhu,az si je osaham

Kadel - Profil | Čt 8.3.2007 21:36:14

Forest 1 souhlasím s tebou mám je taky dva roky a bez problému, jeden mě spad do vody, tak jsem ho nechal vyschnout a maká dál.

Forest 1 - Profil | Čt 8.3.2007 20:58:59

an-old-fuddy-duddy - ®,co to meles ty je mas?nebo mel??so se ti na nich nezda??

MarPit - Profil | Čt 8.3.2007 20:52:27

soulfly - ®: O tom nepochybuji, ale nedám 6 litrů za dva signalizátory a příposlech.
Taky se přikláním k těm od Semy.

an-old-fuddy-duddy - Profil | Čt 8.3.2007 20:44:09

ty starý typy od semy XR,ZR... stály za ho*no, ty nový, magneta a minimagy(jsou nádherně malinkatý) jsou za ty prachy naprosto skvělý, plná palba za super peníz, má je kámoš a chystám se, že si je koupím taky

soulfly - Profil | Čt 8.3.2007 17:31:36

Doporučuju flajzary. Ty mi spadli do vody, na zem... prostě se s nima moc neseru a vydrží dost. Kámošovi se jeden starší typ porouchal, že občas pískal po zapnutí a okamžitě mu to ochotně opravili.

Forest 1 - Profil | Čt 8.3.2007 11:17:38

Mam od Semy tento a jsem spokojenej http://www.fishop.cz/DetailPage.asp?DPG=56476 sice bude hodne lidi psat ze jedine FOX a jine predrazene znacky ale ja mam tento model 2 roky a bez jedineho problemu,a to ze jsem nekolik bourek u vody zazil.

El Duffus - Profil | Čt 8.3.2007 10:47:14

Hlavne ty nove modely jsou za hodne slusny penize vcetne priposlechu atd... Nikdo je nemate??? Taky by me to zajimalo :-))