Rybařina v Norsku

Máte někdo zkušenost s rodinnou rybářskou dovolenou v Norsku např. Mandal a jinde? Dík!
Autor diskuse: vanvan - Profil , 6.3.2007 všeobecné - revíry, cestování

biski - Profil | So 31.1.2009 14:12:51

Kolegové, přátelé rybáři.
Je konec ledna a stejně jako většina z Vás už mám vercajk připravený na další sezonu. Chytám od 6 let a letos jsem už po padesáté vyzvedl povolenku pro MPČR. Vyrostl jsem u Berounky a nedám na ni dopustit, ale dnes bych se chtěl s Vámi podělit o zkušenosti s rybařinou v Norsku,kde letos zahájím se svými přáteli 12 sezonu.Vyzkoušel jsem za uplynulých 11 let (2x i 3x ročně) několik lovišť, včetně SOROY, LOFOT a dalších a souhlasím s mnoha názory, že pokud jedete pro trofejní rybu, tak pravděpodobnost splnění snu se zvyšuje s vyšším stupněm severní šířky. Pokud si ovšem chcete zachytat a strávit dovolenou v příjemném prostředí s perfektním servisem za nesrovnatelně nižší ceny než nabízejí renomované cestovky, vyzkoušejte malý ostrůvek přímo v ústí trondheimského fjordu, který mě před 4 roky tak uchvátil, že od té doby 1 týden dovolené, včetně mých nadšených přátel, trávím na tomto ostrůvku. K dispozici je 5 úplně nových a perfektně vybavených chatek, se 6 postelemi, prostorné pohodlné lodě s 25 HP. Jde o malý ostrůvek KRAGVAG, který je novým mostem spojen s ostrovem STORFOSNOU, který už najdete na mapě. Upěšnost rybolovu zde naprosto podléhá přílivu a odlivu, kdy se kolem těchto ostrůvků valí masy vody z/do největšího fjordu Norska a chytání musíte přizpůsobit tomuto rytmu.
Hlavními úlovky jsou pollaci a keleři, na trofejní dorsche jsme štěstí neměli. Chytá se okolo ostrůvu, ve vzdálenosti desítek, max stovek metrů, kde už ovšem hloubka dna dosahuje 300 - 400 m. K dispozici dostanete samozřejmě podrobnou mapu i doporučením majitele.
Na ostrůvek se dostanete pouze dvěma trajekty (po cca 20 min. Jízdy) ovšem odměnou je Vám naprostá samota při rybařině. Lokalitu najdete na normální mapě Norska, majitelem je HANS SJOLBERG, příjemný chlapík, se kterým se domluvíte anglicky a který se o Vás stará jako o vlastní. Za chatu pro 6 osob na týden včetně jednoho člunu, kam se pohodlně vejdou 3 - 4 rybáři si počítá 4 tis. NOK, další loď je možno si najmout na místě. Telefon na Hanse : 004792214236, webové stránky má zatím pouze v norštině : www.storferie.no
Případně dotazy rád zodpovím.

Vaclav - Profil | Út 6.3.2007 0:33:34

Tady se dovíš určitě víc www.rybolovnorsko.cz