značení na vlasec

Co kdo používáte na označení vzálenosti na vlasci pro přesné trefení se do krmného místa? prosím uvést výrobce a cenu. Bavlnky nejsou ideál vzhledem k očkům na federu amach prutech. dík za tipy všem co napíší.
Autor diskuse: Marťásek - Profil , 2.3.2007 plavaná - náčiní, doplňky

Miki - Profil | Pá 2.3.2007 19:46:09

Marťásek: Tohle je samozřejmě dobrá vychytávka a podobně funguje i "barva v tužce". Jinak klasická níže popsaná lihovka má výhodu v tom, že ji můžeš z vlasce v pohodě odstranit. Vlasec to nepoškozuje a vydrží cca 3 hodiny rybolovu, pak ji stačí znovu použít a je to O.K. Jinak uzlík uvázaný na vlasci je rovněž v pohodě, ale musí se to umět navázat. Výhoda je v tom, že když nahodíš a následně vlasec stahuješ, poznáš že jsi na zarážce tím, že ti "zašramotí" mezi očky prutu. To je super hlavně v noci. Aby se ti uzlík neposouval, poradím malou vychytávečku. Uvaž uzlík a to perfektně na vlasec-to je základ. Potom udělej na vlasci Centropenem čárku cca 1cm a následně na ten obervený vlasec vtáhni uzlík z bavlnky. Nech to cca 3 minuty zaschnout--uzlík se na Centropen a vlasec jakoby přilepí a perfektně drží. Opakuji, že je důležité uzlík perfektně uvázat. Když nahazuješ, musíš nahodit lehce a v momentě puštění vlasce nasměrovat špičku prutu do místa lovu, aby vlasec resp. uzlík na vlasci, mohl proklouznout lépe mezi očky. Toť vše.

Marťásek - Profil | Pá 2.3.2007 14:22:08

Díky všem za příspěvek do otázek. co se týká líhovejch fixek jsou na prd protože se furt musí obnovovat a na tmavých vlascích jak psal doncoyote fakt není vidět.
ÁÁÁLE náhoda mě včera přivedla na člověka co mi poradil a protože nejsu žgrd tak vám to všem napíšu!
Obyčejný popisovač na pneumatiky bílé barvy je na bázi jako sensazka ale stojí pouhých 80kč a je k dostání v každé prodejně tuningu a náhr. dílů. Je to suchý za 10 vteřin a drží to dost dobře. a tak si za zbylých 300 kč oproti ceně senzasky můžete koupit horu krmení.
Všechny zdravím a přeju Petrův zdar M.

doncoyote - Profil | Pá 2.3.2007 14:00:45

SALÁM - přiznám se, že jsem ještě neviděl potápivý čirý vlasec, ale nemohu vědět všechno. Já používám tmavě hnědý Milo a znám červenou Trianu . Čirý nebo kouřový ne.

SALÁM - Profil | Pá 2.3.2007 11:22:37

doncoyote: červená lihovka je vidět bravurně, používám pouze čiré maximálně s kouřovím nádechem vlasce a nemožu si stěžovat, akorát jak píše Hraji je třeba nechat zaschnout.

doncoyote - Profil | Pá 2.3.2007 10:57:30

Tenhle označovač, nebo i od jiného dodavatele je skutečně nejlepší. Funguje v zimě, v létě, poměrně dobře drží a lze samozřejmě aplikovat na mokrý vlasec. Já ho nenechávám zaschnout, protože nezasychá! Prostě na vlasci drží. Nevím, jak je vidět červená lihovka na tmavém nebo červeném potápivém vlasci, který se povětšinou na odhoz používá. Asi moc ne. Cena se rozmělní, protože pokud ho neztratíš nebo nepřejedeš autem, tak ti vydrží mnoho let.

Meppsko - Profil | Pá 2.3.2007 10:30:02

hraji - Profil | Pá 2.3.2007 10:18:54

Používám značkovač Centropen, bílé barvy, cena je kolem 37 korun. Pokud si dám na čas a nechám první vrstvu pěkně na vlasci zaschnout, drží poměrně dobře, pokud spěchám a nenechám jej před prvním náhozem zaschnout, musím obnovovat každých asi tak 10 náhozů.

LudaT - Profil | Pá 2.3.2007 10:08:34

Já jsem používal jak popsal někde myslím MartinM zubní nit(navázat uzel jak háček s lopatkou), nechal jsem konce dlouhý cca 1cm, líp to pak prochází očky. Absolutně bez problémů jak na matchce tak na feedru. Edit: zubní nit má plochý tvar takže uzlík je "užší".

Modrák - Profil | Pá 2.3.2007 10:05:34

Jakýkoliv permanentní fix tmavé barvy. Centropen - cena kolem 10Kč.

Bau - Profil | Pá 2.3.2007 9:59:16

buď lihovku jako "salám", nebo zaklipuji vlasec - to popisoval tady někde MM

SALÁM - Profil | Pá 2.3.2007 8:26:06

červenej lihovej fix, výrobce tuším centropen, po pár náhozech znovu nabarvím, páč se to p čase maže - no prostě žádná věda