Kukuřice a alkohol

Je tu hodně článků jak konzervovat vařenou kukuřici, ale zajímal by mně váš názor na konzervování kukuřice (hrachu,cizrn...) do alkoholu?
Autor diskuse: kodein - Profil , 24.2.2007 kaprařina - nástrahy, návnady

migrific - Profil | Po 9.4.2007 14:03:15

Kukuřici, hrách i cizrno uchovávám zásadně v alkoholu ( většinou v nějaké domácí ), do skleničky ještě přidám nějaké ochucovadlo, vydrží to v tom dlouho, nerozpadá se to a úspěchy na to jsou

Martin - Havířov - Profil | Po 26.2.2007 9:33:51

kodein, když sežereš 1 kg vařené kuku, tak to zalej 1/2 litrem kořalky a je to konzervované dobře, jen při blití dávej bacha na zuby, jde to z tebe přímo v konzervách :o))))

Petr.J - Profil | Po 26.2.2007 9:30:04

Carlosman Já to psal samozřejmě jako srandu, ale ono to opravdu funguje. Já třeba bonduelku používám tak, že vyleju původní nálev a zaleju griotkou a nebo rumem. Dá se to potom používat delší dobu páč se to nekazí a rybičkám to chutná více než samotná kuku.

Carlosman - Profil | Ne 25.2.2007 15:42:47

Petr.J: Mám takovou jednu zkušenost, kdy jsme si šli s kamarádem zachytat násaďáky, všude to bylo obležené a ryby vůbec nebraly.Asi po dvou hodinách bez jediného kontaktu jsme vytáhli plácačku slivovice a začali trošku popíjet.Z prdele jsem do ní namočil rohlíček a nahodil.Než jsem dopnul vlasec, tak mi už nějaká ryba brala prut ze stojanu:-) No a tak jsme to párkrát zopakovali a bylo zajímavý, že nebyl rozdíl v tom, jestli jsme nadipovali rohlík, nebo kukuřici.Na obojí jsme měli záběry do 5 minut po náhozu a skvěle jsme si zachytali.Druzí jen kroutili hlavou, protože měly čistou nulu a my se jen tiše usmívali.Po této ukušenosti si vždy beru na ryby plácačku:-)

Carlosman - Profil | Ne 25.2.2007 15:34:04

Petr.J: Alkoholici jedni...:-)

Petr.J - Profil | Ne 25.2.2007 14:27:45

dujac Nevadí, dokonce když s tím vnadíš pravidelně, tak se kapři stanou na alkoholu závislí a potom je na nic jiného nechytíš. Časem mají ale prochlastaná játra a není dobré je konzumovat.

dujac - Profil | Ne 25.2.2007 13:46:51

teda to slyším poprvé.ten amrad z alkoholu fakt rybám nevadí??

Milda - Profil | Ne 25.2.2007 8:44:54

Zajda:Je to pořád v roztoku,tak je to pořád tak tvrdé,nebo měkké,tak,jak to člověk uvaří.

Zajda - Profil | So 24.2.2007 20:38:01

Milda:A nema ta kukurice nalozena v tresti sklon ke tvrdnuti?

Meppsko - Profil | So 24.2.2007 20:28:49

kodein-nahaj ju varenu na slnku akedzacnepachnut a bude nanej thaka vrstvicka jemneho slizu tak vtedy to jeto prave :)

kodein - Profil | So 24.2.2007 19:08:28

Ten návod na konzervaci kuku pomocí kvašení je i na tomhle vebu... Muže to byt fakt dobré, ale je s tím asi hodně práce :-(

Meppsko - Profil | So 24.2.2007 18:18:54

Karel65-parkrat som na fermentovanu kuku chytal pekne na matchku a stalo to zato!!Oco napr.kaprik na nedalekej VN 65ka-jeho rekord zatial na matck.Takze mozem doporucit!!

Vítek - Profil | So 24.2.2007 17:59:29

Karel65: ale to je nanejvýš pozoruhodný způsob!destilaci dojdeš k bourbonu a zrna získají pro kapry přitažlivou křehkost. :-)

Karel65 - Profil | So 24.2.2007 17:43:14

Na DVD Strategie a techniky lovu kaprů je v titulcích návod na výrobu fermentované kukuřice kvašením (podobně jako při výrobě domácího vína). Svým způsobem se po vykvašení také jedný o konzervaci alkoholem a oxidem uhličitým. Zajímalo by mě, zda někdo tento způsob fermentace používáte?

kodein - Profil | So 24.2.2007 13:37:09

No trestě mne nenapadly. :-) Ja jsem kuku nebo hrach konzervoval v kořalce.... Co je v lihu se nekazí :-)))
Jen si řikam, že kořalka přerazí chut a vůni kukurice nebo hrachu... Ryby na to braly, ale nezkoušel jsem jaky by byl rozdíl mezi čerstvě vařenou....

Aiwen - Profil | So 24.2.2007 13:26:17

já zalívám kuku ovocnýma trestěmi jako Milda, dobře to provoní!! :D:D

Vítek - Profil | So 24.2.2007 13:20:33

Amurek: divide et impera!(slivoň? :-)

Detreux Žába - Profil | So 24.2.2007 12:31:49

amurek: pěkně jsi rozdělil :)

Amurek - Profil | So 24.2.2007 11:39:21

Já to mám rozdělené.Kapr kukuřici a já alkohol a tak je to správné tak to má být.Je třeba se rozdělit.

Vítek - Profil | So 24.2.2007 9:51:40

Ohromně chutné jsou švestky naložené v armagnacu(patří to sem taky?)! :-)

Milda - Profil | So 24.2.2007 9:19:17

kodein:Vařenou kuku jsem dříve konzervoval pomocí potravinářských trestí.Obsahují nějaký alkohol,ale ještě jsem vždy nějakého destilátu dolil,třeba čisté vodky,nebo podle druhu příchutě aj kořalky.Nejlépe se mi jevila meruňková příchuť,na 0,5kg dáš jednu lahvičku,něco meruňkové kořalky(asi malou štamprli)a doleješ vodou.Vydrží to tak zakonzervované dlouho.

Mitchell - Profil | So 24.2.2007 9:00:31

Ondra77: v brendi jako takove nebo chytas an tu nakladanou od fy. halcasil s prichuti brendi?

Ondra77 - Profil | So 24.2.2007 8:40:06

já chytám na kukuřici máčenou v brendi a kapři na ní dou dost dobře můžu doporučit!!!:D