Vyvážení návnad a nástrah v revírech ČRS A MRS

Potřeboval bych jenom vědět jestli se může vyvážet návnady nebo nástrahy ?Nikde v rybářském řádu pro rok 2007 ani v bližších podmínkách ryb.práva jsem se o tom nikde nedočetl.Vím,že v minulých letech se nesmělo vyvážet ani plaváním a podobnými způsoby jak to teda je letos??Díky za vaše odpovědi.
Autor diskuse: Kolco - , 9.2.2007 všeobecné - náčiní, doplňky

daniels - Profil | Po 14.4.2008 11:38:10

Co takhle oživit tuhle otázku.

libkos - Profil | Pá 23.2.2007 8:47:09

JPfish -Já už jen dodám,že budu nejšťastněší člověk.pokud má předpověď nevyjde.Ale jelikož to co jsem napsal je z praxe,tak v to moc nedoufám.Ono se to některým bude líbit ovšem jen do doby než dojde na má slova.A navíc není nic krásnějšího,než přijít nahodit a mít záběry.Foukat člun,vývážet, krmit na velké vzdálenosti je dřina i když někdy je to jediná cesta jak chytit velikého kapra.

JPfish - Profil | Čt 22.2.2007 20:39:52

libkos)Chápu i nechápu Tvé názory,ale paušalizovat vše od sebe asi není to pravé.Jednou žijeme v EU a komentáře,že u nás to nejde a tam jo neberu.Pokuď našinec podle mého skromného názoru bude stále omezován ze strachu druhých co může a nemůže,tak se vracíme někam do pravěku.Otázka je zamezit plundrování vod a to plně souhlasím,ale vydávat strohé zákazy,jako za Jakeše"Proboha NE"!!!

profo - Profil | Čt 22.2.2007 18:22:38

libkos : není zač....;-))

Bachy - Profil | Čt 22.2.2007 18:19:04

benevolentní podmínky lovu = myšleno zrušení omezeného počtu kaprů, počet odnesených ryb, míry ryb, aj.

Bachy - Profil | Čt 22.2.2007 18:02:33

libkos - Psal jsem to jen proto že to bylo to jediné co jsem zatím o negativech vyvážky četl. Vím že to nejde přirovnávat k našim revírům, jak z pohledu velikosti, hloubky i potravy, ale informace to jsou. :o)
Jinač máš pravdu, je nás moc, moc na to aby ÚS schvaloval takové benevolentní podmínky lovu.

libkos - Profil | Čt 22.2.2007 17:37:10

Bachy -promiň,že oponuji,ale srovnávat obrovské Nové Mlýny s našima kačokama nejde.Tady je v pořádku vyvážení jen na Hartě ale lov z lodí asi taky nebude Hartě moc prospívat.Znovu opakuji,je nás moc.

libkos - Profil | Čt 22.2.2007 17:33:00

profo-Pokud mne s toho všeho netrefí,a přežiju to tak dám.Ještě jednou dík.

Bachy - Profil | Čt 22.2.2007 17:32:13

libkos - Ahoj. Vím o čem mluvíš a jelikož lovím vyloženě u břehu tak se samozřejmě dívám na povolení vyvážky taky pesimisticky, ale přesto při objektivnějším pohledu bych celou věc neviděl až tak dramaticky. Možná se mýlím, přece jen nemám tolik zkušeností. Zatím jediné co jsem na tohle téma četl byly reakce na vyvážku na Nových Mlýnech, kde taky někteří psali názor na následnou špatnou chytatelnost větších ryb u břehu (na dohoz) a já jim věřím. Co se týče masaření větších kaprů - jsem přesvědčen že povolení vyvážky mělo jít ruku v ruce s K70. Raději se nebudu vyjadřovat k ÚS, nechci se zbytečně rozčilovat, ale pokud chtěli povolit vyvážku, měli to do rybářského řádu minimálně napsat - tak jako jsou v řádu charakterizovány způsoby lovu na položenou, plavanou... mělo být jasně napsáno že se vyvážka povoluje, popř. za jakých podmínek. Když už jsem u toho tak taky podle mne měla být jasně uvedena vzdálenost mezi rybáři v případě vyvážky, když vezmu že budu někde lovit 10m od břehu a 10m odemne si sedne rybář který bude každé dvě hodiny vyvážet, tak to můžu zabalit. Podobně jako vláčkař nebo muškař má stanovenou hranici 20m, nedohodnou li se na menší. ... Nemám z toho radost a po tom co jsem četl o NM mám taky podobné obavy. Ještě ti něco napíšu do mailu.

profo - Profil | Čt 22.2.2007 17:22:16

libkos : ode mne se tvrdého odporu nedočkáš...:-)))) s tím co jsi napsal se nedá jinak než souhlasit. Bohužel je tohle vidět po celém svazu a nejen u vás či u nás. Přesně jak píšeš. Nejde ani o odbornost. Bohužel na ministerstvu není dostatečně fundovaná osoba či tým, který by dokázal posoudit všechny záležitosti. Navíc jsou místa kde je některé ryby (druhu) jsou hojně k mání a někde zase naopak jsou silně výjimečným úlovkem. Vzhledem k tomu, že jsem byl už několikrát účastníkem či nestranným pozorovatelem takového to pokusu, tak vím, že opravdu nebudeš mít lehkou práci to prosadit. Na druhou stranu zase vím, že se to dá. Takže držím palce ať se ti to povede a dej pak vědět jak to dopadlo.

libkos - Profil | Čt 22.2.2007 14:12:54

profo-Podívej se na celosvazové grafy,jak klesají ulovky.Jak jsem to viděl zhrozil jsem se.Když opomenu vyvážení tak třeba u parmy to dělá +-60 procent za 2roky.A místo toho abychom začali ryby částečně chránit,tak povolíme chytej jak umíš a zabij na co příjdeš.Je to hnus.O nějaké odbornosti už nemůže být řeč.já nejsem zastáncem chyť a pusť ryby občas jím,ale beru si je s rozumem a jen ty které jdou v rámci možností rychle obnovit.To,že například parma,ostroretka a tloušť nebyly vyhlášeny jako ryze sportovní ryby prostě nechápu.A s tvrdým odporem počítám.

profo - Profil | Čt 22.2.2007 14:01:32

libkos : není zač. standartní postup pro tyhle případy. Doufám, že se ti to povede protlačit. chce to chladnou hlavu, dost argumentů. Připrav se na to, že když řekneš je to pro ochranu obsádky nebo zachování klidových míst, tak tě roznesou na kopitech jak malýho kluka. To je u nás asi stejný. budou argumentovat, že musí být výtěžnost aby bylo pořádný zarybnění. je ale potřeba si uvědomit a to je teoreticky karta pro tebe, jakou rybou se zarybňuje (velikost, váha) rozhodně ryba k zarybnění nenahradí rybu slovenou s 2-3x větší délkou a váhou.

libkos - Profil | Čt 22.2.2007 13:57:51

profo-Jdu na mo konferenci a zkusím to.A dík

profo - Profil | Čt 22.2.2007 13:53:41

libkos : dát to na cedule k revírům to je tak akorát si zadělat na problémy členský základny. Ta bude rozporovat to co je na cedulích a to co je v soupisu. A to i z důvodu, že ceduli nenatlučeš na každej strom kolem revíru a jak vyřešíš problém výmluvy, já jsem přišel odtamtud a tam žádná cedule není. Tohle je jen část krouku. Ten hlavní bych viděl co nejdříve se domluvit na ÚS a vydat dodatek k BP a soupisu revírů. Tím jsi svým způsobem z obliga a máš na zákaz plné právo. Když to vztahuješ na nás. U nás došlo ke změnám revírů ale to až po uzávěrce tisku BP a soupisu a dokonce až po začátku roku 2007. Vydali se proto dodatky k BP pro rok 2007 a byť je výdejci dastali až 15.2.2007, tak jsou platné. To co je na nich uvedené je závazné. Je už jen a jen an výdejcích jakým způsobem je dopraví těm, kteří již mají povolenky zakoupeny. Ti ostatní je už dostanou při koupi. Stačí tento postup?

Mirek B. - Profil | Čt 22.2.2007 13:50:23

Libkos - možná máš pravdu, jiný kraj jiný mrav.

libkos - Profil | Čt 22.2.2007 13:49:44

A dodám,jestli nevěříte mi tak bachy je taky odsud a zcela jistě ví o čem mluvím.

libkos - Profil | Čt 22.2.2007 13:47:18

profo-Jestli tomu rozumíš napiš mi tu jak dosahnout aby se dal zákaz vyvážení dát na cedule k revírům co nejdříve.Mirek B.-Přál bych ti vidět výbavu masařských part.Možná u Vás je to jiné ale tady nezůstane kámen na kamenu.Na to vem jed.

Mirek B. - Profil | Čt 22.2.2007 13:34:41

Libkos - souhlas s TK. Nejsem až takový pesimista. Myslím si, že většina těch co má loď či zavážecí loďku jsou skuteční kapraři - tj. ryby pouští (70+ bez výjimky). Masaři si ani jedno nekoupí, prože by jim tu sezónu nevyšla bilance (účet) Má dáti/Dal. A jak bylo napsáno Bc. Kavou, pro chtěl, našel způsob jak zavézt i dřív.

profo - Profil | Čt 22.2.2007 13:29:04

libkos : to není pravda. Jde to změnit a není to zas až takový problém. Záleží na tom kdo to předloží a zda je schopen to argumentovat. Jinak bylo dost času aby se k tomu vyjádřily správci či majitelé revírů. Stačí aby se popsali revíry a udali důvody proč ano a pro ne (v tomto případě pouze to proč ne) a předložilo se to k zanesení do soupisu revírů. Pro letošek to už nestihnou, ale pro rok 2008 je to stále ještě otevřená věc.

libkos - Profil | Čt 22.2.2007 12:11:47

Jo to všechno je hezké.Ale mluvil jsem z jednatelem a bylo mi řečeno,že to když už to je napsáno v řádu zakázat nelze.A za rok už to bude jedno.

carpfanatik - Profil | Čt 22.2.2007 12:07:22

profo - souhlas

profo - Profil | Čt 22.2.2007 12:05:26

JPgish : na to co je na těch stránkách je jednoduchá odpověď. Pravdu totiž mají oba. Vysvětlím. Odstavec zmizel a tím se povolilo. V tom má pravdu JP. Na druhou stranu MO má pravdu v tom co je psáno v příloze č.7. A teď ta odpověď : V té příloze se jasně píše cituji : "Použití těchto prostředků specifikuje uživatel revíru v bližších podmínkách výkonu rybářského práva." to znamená, že je potřeba, aby majitel (správce) revíru jasně specifikoval použití či zakázání těchto prostředků. Tzn.: Tam kde není výslovně napsáno, že je to zakázáno, je to bráno, že je povoleno. Pokud to chce majitel (správce) změnit je potřeba to do popisu revíru doplnit.

carpfanatik - Profil | Čt 22.2.2007 12:01:42

Tady je problém ten, že prostě někteří členové ryb. stráže neznají dokonale řády a pak tě šikanujou za to co už se dávno může. Ale zavážení je od 2007 povolený a nevím jestli je to dobře. No uvidíme co přinese letošní rok.

Romca - Profil | Čt 22.2.2007 11:58:05

carpfanatik: Já jsem to taky myslel tak, že záleží koho potkáš. Psal jsem to jen proto aby se třeba pak někdo moc nedivil.

carpfanatik - Profil | Čt 22.2.2007 11:56:04

Romca - no to se dá s tebou souhlasit, že někteří členové ryb. stáže to prostě svým mozkem nepochopí. Ale na druhou stranu znám i chlapy z ryb. stráže, kteří vědí o čem mluví a s nima je radost se potkat u vody. Jen takových víc.

Romca - Profil | Čt 22.2.2007 11:47:44

carpfanatik: Já v tom žádný problém nehledám, jen jsem chtěl říct, že když tě (nebo kohokoliv) chytne RS v loďce s pruty, tak to může kvalifikovat jako lov z loďky. Toť vše.

libkos - Profil | Čt 22.2.2007 11:40:29

tk -já vidím u vody teda něco jiného.loni to bylo zakázáno a měls vidět ten masakr.a 4 porybní mi řekli Že s tím nejde nic dělat.na kraji to věděli ode mne taky.vysledek-zlegalizovali to.a věř,Že vím o čem mluvím

libkos - Profil | Čt 22.2.2007 11:37:24

jaroň napsal na naŠem serveru,Že je.já takový optimista jako ty nejsempři urovni rybařiny v ostravě dávám kaprům tak max červenec.častečně vyrabované je to uŽ teď.antky prázdné,vrbice skoro taky atd.

TK - Profil | Čt 22.2.2007 11:35:35

Libkos > tak černě bych to neviděl. Kvůli povolení zavážení si hned všichni bobkaři nenakoupí čluny a nedají se na lov velkých kaprů. Každý na člun mít nebude a ne každý bude mít chuť se vláčet na vodu se člunem.

carpfanatik - Profil | Čt 22.2.2007 11:34:01

libkos - souhlasím, že vzhledem k české povaze a celoplošnému povolení vyvážení, bude do 5 let o po těch revírech, kde ještě něco zbylo. Diskutuju pouze na téma jestli je to zavážení povolený nebo není a já si myslím, že prostě je.