Daiwa Regal BRi-AB / Regal Plus BRi-AB

Zdravím, mohli byste napsat vaše názory na tyto dva typy od Daiwy? Chtěl bych je porovnat se Shimanem. Díky.
Autor diskuse: jiří gras - , 8.2.2007 kaprařina - náčiní, doplňky

meteor - Profil | Út 13.4.2010 10:21:31

Trošku opráším starší téma: najde se tu někde majitel tohoto navijáku? Poněkud se nemůžu vyznat z modelech tohoto navijáku. Vím, že se dělá verze Regal / Regal Plus a (snad) i verze BRi / BRi-AB. Samotná Daiwa má myslím v těchto modelech trochu "hokej":

http://www.daiwa.com/Reel/spinning.aspx (+ kliknout na Regal Plus)

http://www.daiwasports.co.uk/products/carp/reels/4​​32/4/regal-plus-regal-bri

Jedná se mi o verzi Regal Plus, kterou hodlám koupit. Jaké jsou rozdíly (kromě designu) mezi těmito dvěma Regal Plus verzemi? A kterou teda pořídit raději?
Anebo se jedná o jen o novou verzi pro rok 2010? Či snad jsou to EU / USA verze? A propo, nevíte, kdo je oficiální dovozce značky Daiwa do ČR?

TK | Čt 8.2.2007 9:16:17

Regal bych nebral. Je stejný jako Regal plus jen je vyroben z horších materiálů (plast) a má plastovou cívku (cívky) a místo 7 ložisek má jen 4. Regal plus je o poznání lepší a má 2 kovové cívky, jednu ještě s titanovou hranou. Air-bail je dutý překlapěč, jehož jediným plusem je nižší hmotnost. A těch pár gramů úspory u prutu, který z 99% času nedržíš v ruce je jen "facelift", takže můj názor - AB zbytečný.
Přečti si Martinův článek (http://www.mrk.cz/zbozi.php?id=1137&kw=regal%20plus), snad ti pomůže v rozhodování. V Nádobíčku je také moje minirecenze. A tady je odkaz na Daiwu http://daiwa.com/Reel/spinning.aspx