Pruty steelfisch

Koukal jsem, že se vyrábí něco jako tvrdá boloňa - Shimano s odhozem 150g a DAM ve více řadách 70g. Máte již někdo s nimi zkušenosti?
Autor diskuse: vedec - , 1.2.2007 dravci - náčiní, doplňky

Lusky | Pá 2.2.2007 11:39:33

Tak ten prut Stellfisch od DAMu jsem měl a je to velký těžký poleno tzv. mrdka - prostě nedoporučuju (předpokládám, že to chceš na vyvěšenou rybku na štiky). Osobně jsem těchto typů prutů střídavě vyzkoušel několik a závěr je následující:
Prut s rychlou akcí, tvrdý, aby dobře seděl zásek do kostnaté štičí tlamy, délka min. 6m, optimum 7m a hlavně lehký a vyvážený, aby se dalo dobře instalovat na břehu, při manipulaci to byla hračka a hlavně abysis užil zdolávání ryby. Podle těchto kritérií mohu vřele doporučit následující:
1)Trabucco Sygnum 4 Strong - délka 6m, novinka roku 2006, osobně ho mám a je to špička (váží 485g) ale taky stojí 7800,-Kč, prostě vykošťovák na štiky,
2) To Shimano jsem sice neměl v ruce, ale dovezli ho v kategorii Catana (mluvil jsem s Gammarusem) už maj jenom 6m a soudě v parametrech v porovnání s tím Trabuccem a jinak mýma skvělíma osobníma zkušenostma se Shimanem si obecně myslím, že to bude bomba a určitě bych do toho šel.
3) Doporučuju ještě třetí model, který jsem měl a nebyl úplně špatný a tím je prut od CORMORANU, už nevím jak se jmenoval, dělali ho v 6,5 a 7m. Určitě lepší než ten zkurvenej DAM, ale určitě horší než to Trabucco a Shimano. Vytáhnul jsem na něj štiku 105cm.
Takže si vyber. čau