Lov pod jezem, MVE apod.

V nedávné době jsem se setkal s názorem kolegy rybáře, že můj lov pod jezem je vlastně pytlačení, konkretně že z jezu a ve vzdálenosti lOOm od něj se nesmí chytat. To samé prý platí i o MVE. Hledal jsem tedy RŘ (neměl jsem k dispocizi úplné znění, jež výpis ze Soupisu revírů), a nic takového jsem nenašel. Mám dojem, že takovéto ustanovení bylo v dřívějším RŘ, nebo se mýlím?
Autor diskuse: Hadik - Profil , 6.1.2007 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Vaša - Profil | So 6.1.2007 14:18:42

Je to individuální.Pro každý revír na kterém se nějaká elektrárna nachází je případné omezení týkající se vzdálenosti rybolovu od elektrárny popsáno v bližších podmínkách.......U nás je elektrárna a máme omezení 50 m nad a pod elektrárnou.To u nás platí od loňského roku.Dříve to bylo bez omezení.Podle mě když chytáš 100 m od ele. tak jsi v normě,protože to bývá zakázáno tak max. do 100 m.

esox.martin - Profil | So 6.1.2007 11:53:31

Podle mého názoru jsi se žádného pytlačení nedopustil, jestliže v blízkosti jezu není rybí přechod nebo MVE. 100m vzdálenost RŘ udává pouze u přehradních hrází. Dříve v RŘ bylo uvedeno zákaz lovu z jezu. U MVE RŘ neudává žádnou vzdálenost, ale zde může určit ochranné pásmo vodoprávní úřad.