používání echolotu

Dá se používat echolot ze břehu řeky. Má s tím někdo zkušenosti? V případě že ano, stačí levný echolot? Hodlám chytat kapry a sumce.
Autor diskuse: zalda - Profil , 3.1.2007 všeobecné - náčiní, doplňky

Denny | St 3.1.2007 14:15:47

zalda - nevim zda mas na mysli tkzv.odhozovy sonar nebo sonar ktery by se dal pouzit primo ze brehu.U odhozoveho sonaru je to jasne,je jich nekolik druhu a nedavno se to tady probiralo.Jestli existuje nejake zarizeni ktere by pracovalo na bazi toho ze u brehu potopis sondu a ukaze ti to co potrebujes to nevim a myslim ze to zatim tak nefunguje.Ja mam sonar ktery snima jak dno pod lodi tak ma i stranove snimani zhruba do 100metru ale to pracuje z lodi,jestli by to fungovalo nejakym zpusobem ze brehu to jsem opravdu nezkousel ale myslim ze to na to stavene neni.

El Duffus | St 3.1.2007 9:42:23

zalda : Buďto jak Ti popsal Heinz, kde je délka kabelu tuším kolem 35-40metrů, ale spíš se asi ptáš na normální echolot, kterej se požívá ze člunu, lodě atd. Určitě by to šlo(teoreticky), ale dost špatně. Na co by jsi to potřeboval?

Heinz - Profil | St 3.1.2007 7:55:04

Přesně tento echolot je natočený a popsaný ve filmu
"Rybaření s echoloty" , je tam přesně vidět i klesající krnení sloupcem vody. Rybář sedí na břehu a do vody se odhazuje pouze sonda. Byl to echolot Piraňa max30.