Vláčka v okolí PV, OL, PR, LIT

Zdravím všechny Hanáky. Každoročně trávím pár dnů u rodičů v PV. Nedávno jsem zjistil, že s CS povolenkou můžu na řadu revírů v okolí Prostějova, Olomouce, Přerova, Litovle atd. Už řadu let (asi tak 20) jsem tam ryby nechtal, takže opravdu netuším. Mohl by mi, prosím, někdo poradit nějaký vhodný revír, kde bych si mohl slušně zavláčet (tloušť, okoun, štička...). Koukal jsme na Blatu, Romži a Moravu.
Předem díky za info
Autor diskuse: prkin - Profil , 14.6.2007 dravci - revíry, cestování

prkin - Profil | Pá 15.6.2007 9:08:13

Pěknej kousek. S největší pravděpodobností se mrknu na tu Moravu.

fredyn - Profil | Čt 14.6.2007 17:19:22

Skus moravu nad splavem u kozusan-tazal, sou tam pekny stiky a jelci pres padesat ale nevim jestli se nechaji uvlacet, chytal sem je(ne cilene) na boilie

prkin - Profil | Čt 14.6.2007 11:06:03

karelc - díky za info. Hloučelu znám žel není součástí CRS ale asi MRS (pamatuju ještě dobu, kdy Hloučela říčka nebyla pstruhová a byla tam parádní lapačka tloušťů :-)
Blata tedy padá.
Romže bývala suchá už v 80-tých letech (když jsem tam ještě chytal) - přehrádky tam jsou myslím 2 (u Smržic), ale asi vím přesně co máš na mysli s tím tlakem..., takže taky nic
Asi prubnu Moravu.

karelc - Profil | Čt 14.6.2007 10:19:26

prkin: revír se jmenuje Hloučela 1 a v soupisu by měl být...

Jinak znám Blata (i když ne extra moc) i Romži (tu poměrně dost). Na vláčku nedoporučuju ani jeden.

Blata jsou extrémě mělká bahnitá a zarostlá voda, kde bys musel házet přes 100m k rákosí, ani nemluvím o bordelu, co se pokaždý zachytí na vláčecí nístrahy... Neříkám, že se tam nedá nic uvláčet, ale vláčet tam už nechodím...

S Romží je to taky problém - bylá vyschlá, až na jednu přehrádku, která je pod neustálým tlakem rybičkářů, občas se tam chytí velká štika, ale jde to tam s dravci do prdele (sory za ten výraz, ale je to tak)...

prkin - Profil | Čt 14.6.2007 8:50:58

Karelc/Petr K - bohužel mám jen CS povolenku CRS a ta na přehradu neplatí (alespoň jsem ji nenašel na soupisu). Jinak přehradu znám docela dobře (bo jsem na ní strávil spoustu času než jsem emigroval do Phy bo rodiče bydlí asi 5km pod přehradou)
Blatu nebo Romži nikdo nezná?

karelc - Profil | Čt 14.6.2007 6:56:03

Asi bych ti taky doporučil Plumlovskou přehradu. Tam se opravdu dá zachytat, i když to tam nebudeš moc znát...

Petr K - Profil | Čt 14.6.2007 6:26:19

A co tak zajít na Plumlovskou přehradu. Vloni tam hospodář vysadil spoustu malejch candátů a štiček, takže se tam dá celkem pobavit a když se usměje štěstí i o mírovou rybu zavadíš. V Hrdibořicích to vloni vymrzlo a moc štik tam nezbylo, ale má se to dosazovat až přijdou peníze od svazu.

Forest - Profil | Čt 14.6.2007 6:06:02

Ahoj Moravu 19 v Litovli a nad ní mám dobře zmapovanou. Nad Litovlí je to dobrý hlavně na tlouště, chytil jsem tam i několik přes 50 cm. Je to sice makačka se tam dostat k vodě kvůli bujné vegetaci. Ale když mají svůj den tak je supr chytačka.
Občas se tam najde i nějaká ta štika a okouni jsou spíše menších dozměrů. Okoun nad 25 je vyjimka. Kdybys ještě něco chtěl vědět tak napiš.