Jak spravne chytat na prehradach a velmi hlubokych vodach?

Jiz delsi dobu jezdim na cast dovolene na Slapskou prehradu,jelikoz ale nemam vubec zadne zkusenosti v chytani na takove vode prosim nekoho o radu. Zpusob vetsiny tamnich rybaru me ani trochu nelaka, protoze zavest velmi tezkou navnadu nekam hodne daleko a vecer ji vytahnout s tim , ze tam bude mozna , vte dobe jiz zcela zdecimovany, nejaky obesenec , povazuji za nesportovni a uz vubec to nepovazuji za lov. Dekuji vsem , kteri vynalozi nejakou snahu mi odpovedet.
Autor diskuse: Honza B. - , 27.3.2000 všeobecné - techniky lovu

Tomas L. | So 1.4.2000 15:36:53

Rad bych ti odpovedel presne , ale nenapsal jsi jestli chces chytat privlaci nebo na tezko dravce , kapra nebo jinou rybu. Muzu ti ric jen ze jezdim na Lipno chytat candaty na lodku kde nahodime par rybicek (asi se to nebude nejakym lidem libit ze chytam na rybycku ale chcy zacit s privlaci) pruty opreme o bok lodky. Ponevadz candat nesmi citit skoro zadny odpor tak na vlasec dame malej oblasek a , kdyz ryba zabere oblasek vylitne. Pak rybe staci dat par metru vlasce a seknout ji. Muj spusob vysvetlovani neni asi moc srozumitelny ale snazil jsem se. Preji hodne stesti.

Tomas T. | Po 3.4.2000 9:37:35

Myli tomasy l. nauc se prosym te cezki (chcy zacit, oblasek, ....a, kdyz...., spusob

Petr S. | St 5.4.2000 9:04:11

Honzo, na poloľenou to asi bez zaváľení a bez loďky půjde blbě. Pokud ovąem nedokáľeą zakrmit na 100 metrů přesně. Jinak chytat u přítoků - tam je jedno jak - poloľená, plavačka, přívlač. Samozřejmě nejlépe ve vracáku za přítokem. Ideální je hlubinná přívlač (pokud máą loďku a není to zakázáno. Ozvi se mi, kdy je ten 4-denní výjezd. Proberem to v hospodě.

Tomas L. | Čt 6.4.2000 19:56:51

no jo

Jirka | Po 10.4.2000 15:42:32

Jezdím na Slapy asi 12 let, párkrát jsem byl i na Lipně. Tyto dvě přehrady jsou úplně rozdílné, hloubkou, spádem, dnem. Na Slapech, alespoň v místech, kam jezdím, je téměř bezpředmětné lovit na těľko (mnoho vázek), kaľdopádně se musí hodně zakrmovat, a to co nejvíce u břehu. Nejvhodnějąím způsobem lovu kaprovitých ryb je lov na plavanou s klouzavím splávkem těsně nade dnem (4 -6m hloubka ve vzdálenosti asi 5m od břehu. Pokud máą lodičku, je dobrá hlubinná přívlač, jeątě lepąí je lov na marmyąku, na okouny v těchto místech mimořádně úspěąné. V parném létě se vyplatí procházet zátoky s plavačkou, brzy ráno. Nejoblíbenějąí nástrahy jsou: Kolínka, kukuřice, bílý červy, hnojáček, rousnice, brambor. Minulý rok v tomto období braly dost značně plotice, coľ je tu zřejmně nejčastejąí úlovek. Následuje okoun a pak zřejmě perlín a kapr, ale to je jen můj odhad. Kupodivu je tu menąí zastoupení cejnů, ale moľná ľe v místech, kam jedeą ty to je jinak. Kaľdopádně ryby berou lépe za větąího stavu vody. Kdyľ často "hýbou vodou", tak to stojí za starou belu. Kapři výrazněji berou aľ v druhé polovině května. Přeju ąastné chvilky u vody i v ľivotě.