Myslíte, že politika může pomoci sportovnímu rybolovu?

Je nějaká strana,která podleVás,alespoň okrajově řeší problémy rybářů?Kolikrát si myslím,že jsou zde řešeny věci ryze právního charakteru s podtextem trestního práva,ale zbytečně,protože se štěká na špatném hrobě.
Autor diskuse: JPfish - , 24.10.2006 všeobecné - ostatní

Pyzda | Pá 27.10.2006 21:35:45

Petrson : Už to, že zarybňovací plán je ze zákona alfou i omegou hospodaření, a současně tento zákon říká, že když se nebude měnit, mohou uživatelé fungovat dále, podle starého zákona, je schizofrení. Proto jsou zaryb. plány zakázanou literaturou. Nikdo se s ní nechce chlubit. Faktem je , že nejen do P vod, ale hlavně no menších tekoucích MP revírů jde jen zlomek násad, vzhledem k optimálnímu stavu, který se autonomě vyvíjí. Podle mě by stálo za pokus, provést takový malý projekt "ala" Mommers", tedy pár finančně zajištěných nadšenců, kteří by fundovaně zarybnili menší říčku a přes všechny problémy dnešní doby by i rozumně lovili. Zajímalo by mě, zda-li by se zde ryby udržely a jaké by byly skutečné náklady tohoto hospodaření. Stále si myslím, že za povolenku a podle mě je asi jedno, jestli místní, nebo jakésí územní varianty, protože současně nemůžeš lovit na 2 revírech by bylo možno udrřet v ceně cca 5-10 tisíc.

Petrson - Profil | Pá 27.10.2006 10:30:30

>> MD> jen do toho, z Tvých břitkých úderů to stejně bude čitelnější a o zábavu bude postaráno :-)

Miloš_Dia | Pá 27.10.2006 10:22:30

Petrson:
já bych to klidně exemplárně rozpitval, opakování je matka moudrosti.

Petrson - Profil | Pá 27.10.2006 10:20:20

>> miloš Dia > jo, chudák zneuznaný. Už do něj nerejte, bo složí f-ci a kdo to pak bude dělat? Vlastně už vím, Alda ! :-)))
Ten spor má 2 fáze; první - diskuze s argumenty p. Kloučka, o kterých se ještě dá minimálně polemizovat. Druhá - direktivní AMF - je již naprosto nepřijatelná a odporuje nejen stanovám. Ale nechtěl jsem to zde pitvat, to by kontext tohoto pokecu zavedlo někam jinam.

Miloš_Dia | Pá 27.10.2006 9:22:53

Petrson:
a jako by toho p.Klouček neměl dost na práci, ještě se musí potýkat s rebely typu Aleš K.

Petrson - Profil | Pá 27.10.2006 9:19:19

>> Pyzda > k problematice malých toků - předem na rovinu říkám že zde nejsem bůhvíjak kovaný, ale můžu vycházet z konrétních příkladů: Několik uvedu - jsou zde třeba MO Hrajiho a Bracha, kde je zarybňování malých a středních toků původními reofily a salmonidy běžnou záležitostí, kterou tyto organizace zvládají myslím velmi dobře. A jako protipól tu máme MO v Malé Skále. Z vývoje sporu mezi jejím vedením a členem na http://www.czechfly.com/clanky/arbeit/arbeit.htm je patrné, že zde je problémem nevhodná násadová skladba (převládá nasazování nepůvodních PD, navíc nevhodně společně s lipany) a absence pružných ochranných zásahů do BP vzhledem k neutěšenému stavu na revírech. Nechci zlehčovat práci p. Kloučka a jeho vedení - chápu, že se musí potýkat s problémy kormoránů, změnami přírodních podmínek apod. Ale na to se nelze moc vymlouvat - se stejnými problémy bojují víceméně všichni. Jinde to funguje - což je pro mě pádným argumentem pro to, že není třeba oddělovat hospodaření na tocích od stojatých vod. Když se budou dodržovat již existující zásady a zarybňovací normy (pochybuji, že je v nich něco o vysazování kaprů do P vod), problémy s nevhodnou obsádkou budou omezeny.
Btw, stále jako prázdnou slámu mlátíme zarybňovací plány - zajímalo by mě, jestli se tato literatura dá někde obstarat, bylo by to jistě velmi zajímavé čtení. >> JKL > výhra bude tučná? :-))) >> Kocháč > jsem rád, že jsme si to vyjasníli - držím palce a jsem "na příjmu".

JKL - Profil | Pá 27.10.2006 9:12:44

Kocháč : Tak tohle se čte o moc líp. Já na hurárevoluce moc nevěřím.Je to o trpělivosti a práci. :-))

Kocháč - Profil | Pá 27.10.2006 9:00:20

Petrson - ® : kafčo nachystané nechám, hodit se opravdu bude.
Tvoje připomínky jsou rozumné, ale mám obavu, že by akce stejně vyzněla naprázdno. Třeba taky ne. Zvolili jsme jinou, vůbec ne agresivní cestu změn. Zní to blbě, nechci být tajemný jako hrad v karpatech. Brzo se to rozjede. Není to žádná bomba a bude to trvat roky :o)))

Petrson - Profil | Pá 27.10.2006 8:55:03

>> Pyzda > k vlivu OÚ na BP: Měl jsem na mysli různá místní omezení RŘ, které sice jsou zakomponovány v BP, ale vyplívají z rozhodnutí příslušných OÚ; ty jsou většinou zároveň majiteli vod. Konkrétně se jedná např. o zákaz lovu v určitých partiích revírů během letních měsíců, omezení příjezdů a parkování, rozdělávání ohňů, dále provozních řádů na revírech, které jsou součástí rezervací (těch není málo) apod. Tyto pravidla téměř vždy vychází z místních vyhlášek a nepochází z dílny svazu. Navíc, pokud se jedná o krajský úřad, ten, jako zřizovatel většiny revírů a tedy rybářský orgán, může do BP vstupovat přímo, i když to podle formulace třeba nepoznáš. Některá konkrétní ustanovení zákona 99, jež toto upravují, jsem před pár dny zkopíroval do muškařiny (v kartě to najdeš snadněji, pokud by Tě zajímaly).

JKL - Profil | Pá 27.10.2006 8:47:11

Petrson: BINGO !!!!!!!!

Petrson - Profil | Pá 27.10.2006 8:38:13

>> Kocháč > měl jsem za to, že komunikační "fórum" byla pouze první fáze, kdy z jednotlivých oslovených sekcích vzejdou zástupci, přijatelní pro většinu, kteří se stanou členy jakési "vyjednávací skupiny". Nakonec si zvolil zřejmě jiný postup, což je výsostně Tvé právo, jako iniciátora akce. Jen jsem z prvotní rekace měl dojem jakési rezignace. Ale ono to tak vážně vyznělo, snad uznáš, že je rozdíl mezi větami: "Dále jsem společně s pár lidma našel řešení tohoto problému, ale to si nechám pro sebe" a "Jinak jestli je někdo ochotný něco opravdu dělat? Brzo budete mít příležitost :-) ".
Ještě si k tomu neodpustím poznámku. Zde myslím ani tak nejde o konkrétní body prosazování - na MRKu se tyto debaty vedou dlouhodobě, tzn. že návrhů a podkladů k vytříbení nejzásadnějších témat je zde dost. Důležitý bude rozsah a hlavně způsob případného vyjednávání. Mám názor, že ona vyjednávací skupina by měla ke svazu a dalším orgánům přistoupit nikoliv jako nátlaková "revoluční" buňka (proto neschvaluji, stejně jako třeba MM, formu petice, která už ze své podstaty taková je), ale jako partner - stylem: Dobrý den, zastupujeme širokou vrstv členů ČRS, které trápí ty a ony věci a rádi bychom nabídli spolupráci a možnosti jejich řešení. Následně předložit, jak už JKL popsal, precizně vypracované a zargumentované návrhy. Jakousi nepatrnou zkušenost v tomto směru mám a vím, že právě forma, která někomu může připadat podružná, je velmi zásadní. Ono důkladně připravený materiál, relevantně podložený argumenty, totiž úřady těžko mohou jen tak smést ze stolu, narozdíl od laciných výkřiků.
PS: Kafčo nech připravené, ještě se bude hodit :-)

drozďák - Profil | St 25.10.2006 15:16:23

šeptal: o tom žádná...

šeptal - Profil | St 25.10.2006 13:45:45

drozďák: Dobrá. A i kdyby ne, polovina ze 400 mega je taky pořád dost. :o)

drozďák - Profil | St 25.10.2006 13:38:30

šeptal: Podle kupeckých počtů, které zvládne každý z nás je to cca 400 Mega. Je to hodně hrubý odhad, ale i tak vcelku relevantní.

šeptal - Profil | St 25.10.2006 12:55:25

xycht: Půl miliardy za rok jsou slušný groše, ne? Tipuju, že takový balík může svazem za rok protéct. A i kdyby ne, polovina toho je pořád dost.

xycht | St 25.10.2006 12:50:20

Podle mě taková strana není, politik se může vysrat na nějaký ryby, tam jde o jiný prachy....

drozďák - Profil | St 25.10.2006 12:41:22

Pyzda: také je důležité rozlišit mezi cíly směřování těch aktivit. MO opravdu není můj target...
Proč tomu tak je nehodlám rozvádět.¨
S druhou částí tvého komentáře se dá bez problémů souhlasit, jistě ale připustíš, že samo o sobě kecání žádnou změnu nepřinese. Může mi rozšířit obzory, ale toť vše.

Pyzda | St 25.10.2006 12:12:03

drozďák : je dobré oddělit věci, které mohu změnit, od těch, které nezměním. Frustrovaným se stáváš v případě, že toto nedokážeš. Jinak si myslím, že nikdo nikomu nebrání v pracovních aktivitách v MO, např. v rybochovech, pokud to dotyčného uspokojí. Na druhou stranu při plkání je možno pochytit mnoho námětů a myšlenek, které se můžeš pokusit prosadit na výročkách MO, nebo konferencích ..... Také se plkáním zde dozvíš, jak asi budeš úspěšný a komu se co podařilo.

Kocháč - Profil | St 25.10.2006 11:57:35

drozďák - ® : děkuji za podporu.

Jinak jestli je někdo ochotný něco opravdu dělat? Brzo budete mít příležitost:o)

drozďák - Profil | St 25.10.2006 11:50:20

Míra Ř: sám k tomu nikdy nedojdeš, tam ti zbyde vždy jenom ten mokrej kapesník. O tom jsem se přesvědčil já sám i mnoho jiných.
Jinak nezbývá než souhlasit s Kocháčem, pocit lehké frustrace z neochoty uplkaných přispěvatelů skutečně něco učinit a obětovat si dovedu dost dobře představit. Není to totiž problém jenom lidí navštěvujících tento server. Bohužel.

Kocháč - Profil | St 25.10.2006 11:22:46

Mira Ř : Už jsem máznul asi pět odpovědí, prostě to ještě nejde uveřejnit.

Mira Ř | St 25.10.2006 10:47:40

Kocháč-no přece mi zbyly oči pro pláč( a to z mnoha pohledů).Neprůstřelnost!!

Kocháč - Profil | St 25.10.2006 9:56:29

Mira Ř : a kam jsi došel? Nebo aspoň k čemu jsi došel.

Mira Ř | St 25.10.2006 9:48:47

Kocháč- u něho to stejné co myslel on,ale v tvém případě určitě i ten pot!Trochu jsem šel před tebou,takže vím, že ty kapesníky jsou opravdu aktualni.