problém při přívlači

Chtěl bych se Vás zeptat jestli máty problém se psi při přívlači? Už několikrát se mi stalo, že když procházím okolo něčí zahrady tak vylítne pes a já se strachy můžu utopit ( dnešní trend je asi kupovat velký a zabijácký psy na hlídání :) ). Včera jsem byl opět na svém oblíbeném potoce a ten pes si nebral žádný servýtky klidně za mnou běžel až do vody už sem myslel že se nedožiju druhý minuty. Pokud máte či jste měli takový problém jak ho řešíte či jak jste ho řešily? Děkuji za odpovědi.

MADman - Profil | Ne 7.10.2007 18:57:16

Jo jo, je to jen o lidech. Ale jen detail: rozhodně nedoporučuji dívat se psovi upřeně do očí(jako doporučuje někdo níže v textu), pes to chápe jako výzvu...

Leoš - Profil | Ne 7.10.2007 18:30:00

Mám na to stejný názor jako Hatori, jednou jsem byl vláčet s kámošem na doubravě a z jedné zahrady, která vedla až k řece na nás vyběhl pitbull, než jsem se stačil otočit kolega už byl na druhé straně řeky mokrej jako ......! Pes začal dělat bububu ale když člověk nedá na jevo že se ho bojí tak nic neudělá, já tak udělal a skoro už byl u mě a chtěl jsem si ho pohladit, ale na povel páníčka musel dom:-))Mám 10ti letého pitbulla doma nedám na něj dopustit, dle mého názoru je to vše o lidech, záleží jak si ho člověk vychová. A to že někdo řekne že je to krvežíznivá bestie a zabiják, je mi úplně fuk! nedám na tyhle plemena dopustit, protože to jsou strašně inteligentní psi. TOŤ MŮJ NÁZOR.!!

Hatori - Profil | Ne 7.10.2007 18:10:48

Nad příspěvky některých pisatelů kroutím hlavou.četl jsem že má být spřísněný postih pro chovatele bojových plemen, kdo si neuhlídá psa a ten někoho napadne hrozí mu až pět let! Já mám psy rád a nedokázal bych jim ublížit a troufnu si říct , že během pár minut zvládnu zneškodnit jakéhokoliv psa kromě asiatů, kavkazaků a podobných bestii. Hodně záleží na majiteli jak si hafana vychová...

MADman - Profil | Ne 7.10.2007 15:20:54

souhlas se shivou. Určitě bych na zvířata nepoužíval nože a pod. Stejně kdo z Vás může říct že ho ovládá tak dobře, aby zvíže zneškodnil...??a přitom neublížil spíš sobě - asi hodně málo. Za většinou útoků stojí lidi. Takže neprovokovat, pes za to nemůže. Přinejhorším, dát do držky majiteli... :-) Sám mám Brazilskou filu a tu nezastaví ani tank.

schiwa - Profil | Ne 7.10.2007 13:46:29

Jít dál,v klidu,nedráždit,nemluvit na psa a nedávat mu najevo strach.Chrání si jen svoje teritorium a rybáře bere jako vetřelce s klackem(prutem v ruce),ten pes se bojí taky proto štěká,kdyby byl agresivní tak ležíš někde v nemocnici.Hold chytat u něčí zahrady střeženou psem se nevyplácí.Na většinu boj.plemen pepřák ani el.obušek neplatí(necítí bolest),pitbul se rve do posledního dechu a když zavřeš bandoga do klece s boxerem v těžký váze tak vyleze živej jen bandog,takže psy nedráždit a chovat se k nim s respektem a oni pak taky útočit nebudou.99% útoků od psa je vinou lidí ne zvířat.

Michal - Profil | Pá 15.6.2007 12:37:46

osprey: toho jsem měl právě na mysli :-) se ho zkusím na rybách někdy zeptat, jestli by se v zájmu vědy neobětoval :-)

šeptal - Profil | Pá 15.6.2007 12:25:52

Michal: Myslím, že by nás s bohorovným klidem vykázal... nechci být sprostý. :o)

osprey - Profil | Pá 15.6.2007 11:53:59

Michal: Zkus to v muškařině, zdejší "medvěd" je pohodová diskuzi nakloněná osobnost a v zájmu vědy by třeba souhlasil...

Michal - Profil | Pá 15.6.2007 11:43:10

šeptal: myslíš,že bysme ukecali medvěda, jestli na něm ten pepřák můžem vyzkoušet, jestli to na medvědy funguje ? :-))

Zoidberg - Profil | St 13.6.2007 16:12:22

sliver, šeptal: OK, chápu. Nějaký psy jsme měli (většinou noraře - děda dělal myslivost), táta měl vlčáky (poslouchaly (fenky) na slovo), znám se s majitelama labradorů, dobrmanů i pitbullů a podobnejch. "Bojoví" píšu v uvozovkách, protože vím, že když se to s ním umí, tak jsou v pohodě. Nicméně jsem je nikdy nevidel nasraný, tak jsem se raději zeptal. Seženu pepřák na psy debilů a bude v kapse na vestě nebo někde v dosahu. Dík za info.

šeptal - Profil | St 13.6.2007 14:45:13

sliver: Se shodnem. Nechtěl jsem poučovat, jen doplnit info. EDIT: Jinak právě tito psi jsou největším nebezpečím Karpat.

sliver - Profil | St 13.6.2007 14:40:20

šeptal - sem tu nechtěl psát tři stránky . Tyhle tři já znám , je jich ještě mnohem víc , ale u nás prakticky nejsou . Myslím , že ty vyjmenované stačí bohatě .Samozřejmě je to o výchově , vychovaný pes nemá nervy v prdeli . Ale nic neplatí o těch (jak jsi správně poznamenal ) pastevcích . Ti psi mají svůj rozum a jsou to napůl šelmy . Klidně tě bude hodinu sledovat z úkrytu , než se rozhodne , že tam nemáš co dělat .

šeptal - Profil | St 13.6.2007 14:32:45

sliver: Mám dojem, že sis poplet ovčácký a pastevecký plemena. Mimochodem, ty plemena nejsou jen tři. Co takový estrelský, nebo krašský pastevecký pes... možná bych si ještě nějaký vzpoměl. A stím neútočením bych si tak jistý taky nebyl. Nebude to asi ani tak o plemenné příslušnosti, jako o výchově a nervech toho psa.

šeptal - Profil | St 13.6.2007 14:27:46

Zoidberg: Myslím, že když si šlukne, tak je v hajzlu bez ohledu na citlivost čichu. Ovšem jsem teoretik, před stafordem jsem zatím jen kolaboval. :o)

sliver - Profil | St 13.6.2007 14:27:24

Zoidberg - ti bojoví psi , jak je nazýváš , na člověka neútočí . Vím , že to vypadá blbě , když se na tebe řítí s uslintanou tlamou , ale jenom se běží podívat .V dostatečné vzdálenosti s ním musíš navázat kontakt . Když se nezastaví začni po něm řvát a když se nezastaví ani pak , teprve asi bude zle . Znám tři plemena , kterým když se připleteš do teritoria ( např. louka u vody ), budou usilovat o tvůj život . Jsou to ovčáčtí psi : kavkazský ovčák , středoasijský pastevecký pes a kangal . Pokud je nezastřelíš , jedině na strom nebo na zem s rukama na týlu . Ani hluboká voda , ani sprey nezabírá , utrhnou ti ruku nebo prokousnou hrdlo než se dostaví účinek . Ve své domovině jsou určeni k hlídání stád a nebojí se ničeho . Jinak myslím , že nejvíc lidí pokoušou jezevčíci .

Zoidberg - Profil | St 13.6.2007 14:23:34

šeptal: :o)))))))))) Válím se smíchy .. mlátit psa tou pixlou :o))))))))))) Je mi jasný, že nomrální pes má tak citlivej čich, že ho to skolí, ale s takovejhlema psama nemám žádnou zkušenost.

LudaT - Profil | St 13.6.2007 14:09:48

Zoidberg: já nosím pepřák v přední kapse na vestě.
ALL:Co ho nosím tak jsem ho naštěstí nemusel použít, ale předtím jsem měl pár "konfliktů" vždycky zabralo zastavit se a potom POMALU ustoupit. Horší je pak ta "domluva" s pánečkem už jsem málem dostal přes hubu, když jsem pánečkovi "vysvětloval" že když mám psa tak by měl být na vodítku a nebo mít košík, problém nejsou psi, ale když si zamindrákovanej blbeček kterej choval maximálně křečka si pořídí vostrýho psa a pak ho nezvládá.

šeptal - Profil | St 13.6.2007 14:04:22

Zoidberg: Musíš to na něj stříknout a ne ho s ním tlouct do palice. :o) Spíš to bude o pálení očí, slzení a dávení, než o pálení kožky. Nakonec, že by medvěd byl nějaký cíťa.... a zabírá to na něj. Prej.

Zoidberg - Profil | St 13.6.2007 14:00:03

add pepřák: Jak jsou na tom "bojoví" psi, kteří mají "snížený práh bolesti"? Jestli ho tím sprejem spíš nena.eru.

obrisek, osprey: Na to pouzdro myslím, mrknu se v armyshopu. Teoreticky mi vlatně může i viset na vestě.

šeptal - Profil | St 13.6.2007 13:39:20

obrisek: Věřím. Ale Maňas sotva boxuje ligu. A jestli, tak školní.

obrisek - Profil | Út 12.6.2007 17:41:44

zoidberg-na pepřák se dělá nylonové puzdro na pásek....