ako meliete vtáčie zoby?

prosím vás ako / čím / meliete vtáčie zoby ktoré pridávate do boilie?
Autor diskuse: milan - Profil , 12.9.2006 kaprařina - nástrahy, návnady

flyman - Profil | Pá 15.9.2006 14:34:37

PS: proto pražím až před použitím

flyman - Profil | Pá 15.9.2006 14:33:32

Pokud to budeš pražit, zatraktivníš to (nesmíš to spálit, jinak se to mine účinkem.). Buhužel použitelnost je pak výrazně kratší.

LordProtektor - Profil | Pá 15.9.2006 14:30:12

a pokud to nebudu prazit taky se to nebude kazit??

rou7 - Profil | Pá 15.9.2006 7:38:39

zdarec. tak jsem vcera zkousel kuchynskeho robota a pomlel mi vsechno. repku, len, slunecnici a konopi. jenom se toho nesmi davat hodne :]

Šuli - Profil | Pá 15.9.2006 7:16:48

milan:granule na psi jsou moc velký na kafemlýnek.Doporučuju najprve projet mlejnkem na maso a pak teprve kafemlýnkem.

LordProtektor:Nikdy jsem s tim neměl problém.Hlavně držet v suchu.
Dělám směs pomletého konopí,řepky,lnu a prosa.Do toho přisypu trošku sezamového semínka (neni nutné jenom se mi v kulkách líbí:-)) a mleté oplatky.Všechno smíchám,opražim,nechám vychladnout.Takovou směs mám doma v igel. pytli už půl roku a žádný zkázy jsme si nevšimnul.

Taky mě napadlo přidat před pražením cukr jako když pražíš strouhanku na brambor. šišky.Bylo by to takoví domácí PTX:-)

Topoľčanec - Profil | Čt 14.9.2006 22:19:33

mlynček na kávu pár sekúnd a je to

LordProtektor - Profil | Čt 14.9.2006 21:29:59

jeste se chci zeptat pokud umelu treba tu repku jak dlouho vydrzi a nezkazi se?? a nebo se musi rychle spotrebovat?

Mirek-zl - Profil | Čt 14.9.2006 21:01:31

Na radu Mrkose jsem si na vánoce nadělil ruční šrotovník . Podívejte se http://www.porkert.cz/export/pdf/group_1.pdf na str. 7 . typové označení 010015. Není to na veliké množství ale umele všechno . Na stránkách najdete i ceník ale stál kolem 700,- kč

milan - Profil | Čt 14.9.2006 19:48:27

diky za odpovede,
1 kafe-mlynek som zničil na granulách pre psov,
ale určite sa doma ešte nejaký nájde :)

Šuli - Profil | St 13.9.2006 11:22:40

Bachy:Pražim až hotovou směs,proč,nad tim jsem nepřemejšlel,prostě to tak dělám.Určitě půjde pražit i semena v celku.

Bachy - Profil | St 13.9.2006 11:18:02

Šuli - Ty pražíš i proso?? Proč to pražíš až po umletí?

Bachy - Profil | St 13.9.2006 11:15:36

Milda - Pražím v rozehřáté troubě v hrnci s pokličkou. Nesmí se to nechat dlouho, a je dobré to párkrát prohrábnout. Nesmí to zespod černat a dýmit. :o)
Jinak já takové olejniny (řepka, konopí) mixuju vždycky i s obilninami aby to tak nelepilo a možná se to i lépe spojí (smíchá).

Šuli - Profil | St 13.9.2006 11:10:15

Milda:Já pražim všechny a voní to fakt hezky.Umelu si směs (proso,řepka,len,konopí) a pražim.

Milda - Profil | St 13.9.2006 11:02:30

Miras:No mně to pražení nějak nejde čéče,vždycky to spálím a to o vůni nemůže být řeč....:-))Dávám přednost neupravovaným zobům,jen je prostě rozemelu.

Miras - Profil | St 13.9.2006 10:56:09

Milda: a co teprve ta vůně z pražené řepky.... Hmmm, nádhera!

LordProtektor - Profil | St 13.9.2006 10:55:53

tak to musim vyzkoušet.:-)) dik

Milda - Profil | St 13.9.2006 10:50:30

LordProtektor:Takto vypadá rozmixovaná řepka.

Milda - Profil | St 13.9.2006 10:48:24

LordProtektor:samozřejmě a krásně po rozemletí voní,jde rozmixovat až na moučku.

LordProtektor - Profil | St 13.9.2006 10:45:35

da se takhle mlet i repka?

Bachy - Profil | St 13.9.2006 9:49:14

Mám doma na mixeru nástavec jako kafemlýnek, tím to jde dobře.

antony | Út 12.9.2006 20:21:17

Já jdem si přivezl z Polského těšína mlýnek na mák,zpočátku naprostá spokojenost,dokonce to umělo i seřídit hrubost výsledného materiálu,ale po asi 2letech už to má takové vůle,že to ty zrníčka mele moc nahrubo.Pro ryby je to asi lepší,ale zpracování těsta roll-ballem s těmito hrubými zrny je neuskutečnitelné.Pokud dělám kuličky z 5 kg těsta,tak mám celý víkend co dělat,dyť víte o čem to je.

Milda - Profil | Út 12.9.2006 16:10:26

liborcarp:No šikovný na prácu je,umí snad vše,škoda,že jsem to nezdědil po něm...:-))

liborcarp - Profil | Út 12.9.2006 16:07:29

Milda-to je jedno jestli to je z jeho hlavy nebo né důležité je že to jeho ruce dokázali udělat a hlavně že to funguje.Takové machry uznávám,fakt klobouk dolů.

Milda - Profil | Út 12.9.2006 16:04:23

liborcarp:No kutil to je,ale jestli je to z jeho hlavy,to nevím.

liborcarp - Profil | Út 12.9.2006 16:00:55

Milda-pěkná mašina,táta je šikovnej.

Milda - Profil | Út 12.9.2006 15:41:23

No pokud potřebuju namlít větší množství zobu,třeba 5kg,ale i něco jiného,třeba kukuřici,pšenici atd.,tak používám toto velmi důmyslné zařízení.Je to šrotovací stroj dohromady s cirkulou.Ta celá šrotovací nástavba je odnímatelná,přehodí se řemenice na jiné hnací kolo,sklopí deska a dá kotouč a člověk može vesele řezat dřevo.Před pár lety to zhotovil ve více kusech ještě s nějakýma kamarádama otec.Jinak ten šroťák mele hrubě podle toho,jak ho nastavím,zvládne to až na jemnou moučku.

Milda - Profil | Út 12.9.2006 15:35:56

A výsledek po 10i sekundách.

Milda - Profil | Út 12.9.2006 15:34:23

Sem nasypu zob,nasadím na mixér,pustím a je to...

Milda - Profil | Út 12.9.2006 15:32:59

Pokud potřebuju menší množství,tak do 1kg,tak používám starý mixér.Má 3.rychlosti mixování a podle doby mixování a nastavené rychlosti si určím i hrubost částic,chce to jen trochu cviku a nemusím točit kličkou...:-)

Mikyrybář - Profil | Út 12.9.2006 12:43:51

poté, co jsem odrovnal kafemlýnek mletím tygřího ořechu se musím spokojit obyčejným mlýnkem na maso, kterým to proženu tolikrát, až dosáhnu požadované hrubosti. Je to sice opruz, ale jde to taky

ctk - Profil | Út 12.9.2006 10:15:58

Elektricky kavomlyncek. Mama sice nebola nadsena, ked to objavila, ale podarilo sa jej to az po dvoch rokoch mojou vlastnou nepozornostou. Zatial mi to prechadza:-)

Šuli - Profil | Út 12.9.2006 9:28:21

milan:Já mám menčí kliku jak Miras.Vlastnim dva kafemlýnky domácí po babičce.Jde to asi pomaleji,ale jde to.

Miras - Profil | Út 12.9.2006 9:05:41

milan: mám kliku - vlastním starý krámský kafemlýnek. Umele vše, co je suché v požadované hrubosti.