Kalifornská dešťovka

Z důvodů dejme tomu ekologických (likvidace bioodpadů z domácnosti) a současně i rybářských uvažuji o založení vlastního chovu kalifornských dešťovek. Bohužel nemohu zatím sehnat násadu - stačí pro malý domácí kompostér. Firma na internetu nabízející tyto žížaly - jedná se o malé kanadské bohužel nevyhovuje. Je mezi nimi nějaký rozdíl? Neznáte kontakt na někoho na J Moravě (Uherské Hradiště) nebo někoho, kdo je může poslat? Současně údajně kalifornské dešťovky nechutnají rybám. Je to pravda? Díky všem!
Autor diskuse: PETR - , 6.9.2006 všeobecné - nástrahy, návnady

Jiří 22 - Profil | St 6.9.2006 14:06:03

Než se začneš do tohoto hrnout zvaž dvě věci, nebo raději tři a to kompost, chov a ryby. Stejně se tak přikláním jako kolegové k domácím zdrojům a co takhle rousnice? Jsou to kompostérky jako hrom. A viděl jsi už někdy nějakou tu Kanadskou. Jsou tlusté jako hrom a před lety jsme si je se známým pořídili a při lovu to skončilo fiaskem. Jednak se dávali blbě na menší háček protože při natažení měly v průměru 0.5 cm a při smrštění 1cm. A protože jsou ze 2/3 těla chlupaté, ryby je taky nechtěli. A tak jsme se rádi vrátili k zaručené rousnici. Je to má subjektivní zkušenost, jak se říká má se vyzkoušet vše. Ale tohle byl úlet. Mnoho štěstí a doma je doma.

Moravák - Profil | St 6.9.2006 13:07:14

Nasaď si hnojňáčky, nemá cenu natahovat sem nějaké další nepůvodní druhy, které by tu prudily do našich a pokud rybám smrdijou, tak nemáš co řešit a máš to bez komplikací.

mikiw | St 6.9.2006 12:35:18

taky jsem to slyšel....nasaď si tam normální hnojáčky,kameňáky apod

šeptal - Profil | St 6.9.2006 9:15:16

Původně prý byly vyšlechtěny jako přísada do krmiva pro prasata a to z důvodu obsahu jistého růst podporujícího enzymu. A právě tenhle enzym prý rabám nevoní. (Jen tlumočím, co jsem se kdesi dočetl)