Bordel na naších vodách

Zdravím sporťáci: Kdo dělá vlastně ten nepořádek?
Kdo je strůjcem tehle naši vizitky? Žeby to byli slušní rybáři co opravdu pouší ryby ošetřuji je? Nebo nějaký šlušný děda co si sem tam veme něco od vody? - tihle to asi nebudou nebo´t si asi váží přírody už tím že nedrancují naše vody, takže tady zbývá jediná sorta "rybářů!
Autor diskuse: sport carp - , 6.9.2006 všeobecné - ostatní

šeptal - Profil | Pá 8.9.2006 11:35:31

Libor. Pochvala.

Libor Balda - Profil | Pá 8.9.2006 11:34:19

Byl jsem v sobotu na Labe-Počeplice, kam jezdí dost výprav hlavně z Prahy a severu a kupodivu tam nikdo nebyl (podle mě je to krásný flek pro 2-3 rybáře ,auto za zadkem),ale co jsem tam našel: plná igelitka konzervy bonduel pytel od šrotu atd tak jsem to jako blbec odvezl do popelnice sám Libor

Stanďour | Čt 7.9.2006 13:55:50

No, nevim, zatim mam frňák celej...:o)

modrák | Čt 7.9.2006 13:42:36

Stanďour: Ale pozor na ozbrojenou pěst dělnické třídy. Byl to tam dost rudej kraj a tradice se tam pořád udržuje. :-)))

Stanďour | Čt 7.9.2006 12:10:15

modrák: U nás (Brandejs) se to žrát nebojej a bordel je tu pořád stejnej. K rybám se chovaj jako prasata, tak nemaj problém se jako prase chovat ke svému okolí. Asi zajedu někam k Nymburku...
Bruno.fly: Nazdaaar

modrák | Čt 7.9.2006 10:06:21

Bruno.fly: Já ne, ale když jsem to potom vyprávěl, tak se ten kámoš výborně pobavil.
K tématu: U nás (Nymburk a okolí) je na většině stojáků,na místě určeném k parkování, umístěn odpadkový koš a celkem dobře to funguje. Horší je to kolem Labe a na přilehlých potocích. No ale tam zase, po té loňské otravě, skoro nikdo nechodí. Asi se ty ryby z Labe bojí žrát.

Bruno.fly - Profil | Čt 7.9.2006 8:56:21

Vaclav: Nevím sice odkud si, ale pokud si ještě neviděl rybáře dělat u vody bordel, tak asi žiješ v nějakým skanzenu, nebo na jiný planetě.
Myslíš, že by nerybáři nosili k vodě kýble se zbytkem futra, kilometry zamotaných vlasců, háčky a jiný ještě horší bordel?
Koupálisti odhoděj třeba pytlík od svačiny, pixlu od krému na opalování, nebo obal od sušenky či petlahev.
Nemluvím tu o hovadech, který tam vysypou odpad ze své popelnice nebo jinej bordel.


modrák: Koukám, že si měl za odměnu za dobře vykonanou práci i zábavu v paluši :o)

rybomil | Čt 7.9.2006 7:44:09

Vláďa S : No skoro denně se pohybuji v nějaké opravně aut a " dílnách " dovozců. Skoro bych řekl, že to nejsou desítky kapek, ale spíš tak desítky litrů
olejů, které unikají do životního prostředí. Nyní od 1.7. 2006 přihlásíš k provozu i vozidlo koupené pod 150 €, tak si dokážeš představit, jak asi vypadají ty skvosty. Říkáme, že z toho teče i kyselina z baterky. Jak to chodí na STK si asi obraz uděláš, bo český človíček miluje prachy až na 1. místě.Pokud někomu dělají problémy, jede se zkrátka jinam. Když má příjít kontrola na autoopravnu, většinou o ní vědí dopředu, nebo se zkrátka prachama zamázne .

šeptal - Profil | Čt 7.9.2006 7:13:09

Míra Rybář: Prej jo. Aby pro každý kontajner jelo extra auto, že se to prodražuje. Takže je lepší to pak třídit centrálně. Ovšem v rámci objektivity musím přiznat, že si nejsem jistý, jestli se to netýká pokrokovější části světa (už nevím, jestli jsem to nepřelouskal v Bildu). Než by to k nám dorazilo, tak budem úplně vytříděný.

Mysho22 - Profil | St 6.9.2006 23:50:19

Jo pani tento problem neni iba v ČR ,ale aj u nas na Slovensku.Chodim na jednu 9Ha vodu pravidelne(aspon 2x za týžden) chytavam na jednom fleku.Vždy ked pridem tak musim na mieste pozberat odpadky a vrchol všetkeho bol ked som pripevnil o strom mech na odpadky ked sa napnil bol tam týžden nikto ho nezobral a ked som prišiel autom videl som ,že mechu neni ach dobra duša ho zobral a aj sa stalo ,ale obsah nechal vysypany za stromom.Tak ,ktory normal. človek toto dokaže spravit? Rybar či debil?

scooby | St 6.9.2006 23:49:26

Bordel u vody nedělelají rybáři, ale lidi co si jdou ulovit něco k žrádlu a do mrazáku. Rybáři jsou ti co maj rybařinu a všechno kolem ní rádi, tak si přece neudělaj bordel tam, kde tráví čas nejraděj. Já chodím na Hartu a když tam vídím na fleku petky a vajgly, tak to je fakt humáč. Nakopat je hovada

Vašek | St 6.9.2006 23:04:45

Každý poctivej rybář má sebou bordel tašku a to co si přinese si také odnese tak jak to dělám já ,ale taky bordel dělají koupálisti poznal jsem to mnohokrát u vody.

čapajev - Profil | St 6.9.2006 22:47:47

Nevím jak to vypadá u vás kolem břehů a vody ale to co je na Mělníku pískovna Vlíněves to se nevidí snad nikde jinde najdeme tam odpad od a až do z jestli sem někdo chodí musí mi dát zapravdu.Nejčastěji jsou to řybáři kteří vyrážejí na víkendy,řybáři kteří jedou na delší dobu po sobě uklidí ale víkenďáci se chovaj jako prasata.Jen si sáhněte na svědomi kdo tam chytal a něco k tomu bordelu nepřidal?Jasně máme brigády ale to by muselo uklízet každý týden.

Louda - Profil | St 6.9.2006 21:26:02

Tohle jsem nafotil v zimě na řece a asi to nepřines rybář je to rozlámané kolo.

Vaclav - Profil | St 6.9.2006 20:46:14

Bachy,,-já s tebou souhlasím,a nevěřím tomu že ten bordel u vody dělají jen rybáři,já teda ještě nikoho neviděl aby něco odhodil,asi jsem se koukal zrovna na druhou stranu,a věřím tomu,že uplně každej rybář má v sobě takové to JÁ,a nědělá bordel-prostě tomu nevěřím.

Kocháč - Profil | St 6.9.2006 16:05:27

Otázka by měla znít
Bordel v našich hlavách a ne vodách

Stanďour | St 6.9.2006 16:03:03

šeptal: V klidu, nic se neděje. Taky myslim, že v tomhle ohledu je to opravdu hovado..

scopa - Profil | St 6.9.2006 15:44:36

zdravím u nás na přehradě některý místa připomínaj skládku je to hrůza nevím proč to ti lidi dělají ale nejhroší na tom je že když tam uklidím na svém místečku tak je tam zas zanedlouho bordel

Míra Rybář - Profil | St 6.9.2006 15:02:31

šeptal - to si snad děláš kozy, že se ustupuje od třídění odpadu.Přál bychti vidět, jak se daří firmě na jeho zpracování.

modrák | St 6.9.2006 15:02:30

Bachy: Kdysi jsem v nějakém článku zahlédl zajímavou myšlenku. "Spousta lidí se domnívá, že bůh stvořil svět proto, aby psi měly kde srát." :o))) Bruno.fly: No ono to ještě mělo dohru v místní putyce, kde se frajer rozčiloval, že lidi jsou hrozný svině a že mu nějaký hajzl sype bordel na zahradu.

šeptal - Profil | St 6.9.2006 14:30:04

Vláďa S.: Kontraproduktivní. Od třídění odpadu se z ekonomických důvodů začíná ustupovat. Pak bych je zase musel začít řezat, aby mi to házely všechno na jednu hromadu. :o)

Vláďa S. - Profil | St 6.9.2006 14:25:28

Ono záleží jaký odpad. Jestli někdo vyhodí sto papírových kapesníků, tak je to sice neestetické, ale přírodě to spíš pomůže než uškodí - lepší, aby se celuloza vrátila zpět do přírody než aby jejím spalováním vznikaly škodlivé plyny ... Jestli někdo vyleje úmyslně deset kapek motorového oleje, tak zaslouží pověsit na hák místo boxovacího pytle.
šeptal> A teď už zbývá jen začít je tlouct, aby se to naučily házet do správného koše podle druhu odpadu ... :-)

Bachy - Profil | St 6.9.2006 14:18:04

Třeba u nás na stojáku dělají zcela jistě největší bordel koupající a pak různé partičky mladých, kteří si u vody udělají oheň. Jelikož je to oblíbené místo pro venčení psů, je dost nechutné taky psí hovno každého půl metru.

Bruno.fly - Profil | St 6.9.2006 13:42:59

modrák: Výchovné asi určitě ne, bo ten debil to udělá klidně znova.
Na druhou stranu to musel bejt fajn pocit, představit si, nebo snad dokonce druhej den slyšet, jak ten kokot nadává :o))))

modrák | St 6.9.2006 13:35:32

Na toto téma mám prima historku. Vypravoval mi kamarád že si v pohodě sedí u rybníčka a najednou vidí frajera jak tam z auta vyhazuje igeliťák s bordelem do křoví. Vzhledem k tomu, že ho poznal a že byl shodou okolností ze stejné vesnice, dal si tu prácí a ten pytel táhnul večer na kole od rybníka asi deset kilometrů, no a bordel z toho pytle mu nasypal zpátky přes plot na zahradu na jeho pěstěný anglický trávník. Dle mého názoru sice poněkud pracné, nicméně výchovné řešení.

MrKos - Profil | St 6.9.2006 13:24:02

Míra Rybář: to je zase nápad, co? do nedaleké Polničky a případně na Dářko se budou prohánět za zády rybářů celé pelotony ze Žďáru a okolí :-(
říkal mi zrovna dneska jeden kolega že je Pilák upuštěn a docela si i zalapali... vytáhli kromě jiného i nějakého toho sumce :-)
a k otázce: bordel u vody je jednak od rybářů ale také od ostatních lidí... od rybářů převažuje protože toho k vodě zákonitě natahají více než třeba rekreanti a přece nebudou nosit prázdné mikroteňáky a ostatní obaly do auta... a kór když ty ryby nežeró a vůbec neberó... to je přece dostatečně pádný důvod proč PETky hodit do křoví... :-(

šeptal - Profil | St 6.9.2006 13:22:44

Stanďour: Trošku jsem se nechal unést, ovšem jeho přístup zasluhuje postih naprosto neodiskutovatelně. Já své děti fackuju, když nehodí papír od sušenek do koše, ale na zem, tak věř, že narazit na takovýhle hovado, tak že to v tichosti nepřejdu.