Shimano SPEED MASTER - feeder

Vážení kolegové, jak hodnotíte tento prut kategorie heavy v porovnání s Antaresem (Tzn. je lepší nebo horší)? Když jsem je měl oba v ruce přišel mě Speed master, že má velmi rychlý blank, na druhou stranu silně parabolickou (zdolávací) akci. Není to tak trochu proti sobě?
Autor diskuse: Lusky - , 12.8.2006 feeder - náčiní, doplňky

Arlior - Profil | So 12.8.2006 10:02:41

Já sám vím ještě o prutu Light (viděl jsem ho na vlastní oči), který prasknul skoro ve stejném místě, jako moje heavy. Jaké kategorie byly další pruty nevím, byl mi řečený jen počet.Mě prasknul prut u posledního očka na třetím díle (stejně jako to lightko).

Martin M. - Profil | So 12.8.2006 10:00:37

Jeste doplneni - antares heavy jsem nikdy nezkousel, jen medium a light. Jsou to super pruty s nadcasovym zpracovanim a ma je hodne rybaru. Je to jiz starsi serie a jsou o neco drazsi nez speedmastery. Jsou vsak v heavy jen v delce 360 cm, tedy o 30 cm kratsi nez speedmaster heavy.

Martin M. - Profil | So 12.8.2006 9:55:23

Mam speedmastery heavy a nemohu na ne rict nic spatneho - jsou to nejlepsi pruty, co jsem kdy mel.
Arlior> heavy mi nepraskly, ale praskly mi dva speedmastery media - oba v miste, kde se zasouva tenka spicka. Podle mne za to muze extremne tenka spicka techto prutu, ktera se zasouva do prilis slabeho blanku. Dovozce mi tvrdil, ze jsem jediny, kdo to zlomil. Podle mne to nahoda nebyla, ze oba pruty s odstupem par tydnu praskly ve stejnem miste (+/- 1 cm) a navic pri nikterak velke zatezi (jeden pri nahazovani 60g zateze a druhy pri zvedani 25cm plotice nad vodu). Po oprave jsem oba pruty prodal.
Musim poznamenat, ze se jedna o pruty medium. Heavy mam pul roku a jsou super, tam je spojeni se spickou diky jejimu vetsimu prumeru masivnejsi. Vytahl jsem na ne i kapry kolem 10 kg s 0.18 vlascem, nahazovani pres 100 m a dalsi brutality.

Arlior - Profil | So 12.8.2006 9:45:48

A jen abych odpovědel i na to, na co ses ptal. Blank je opravdu rychlý, akce špičková (stick) při nahazování super a při zdolávání přechází do poloparabolické (plnou jsem alespoň já nezažil, ale nej ryba vytažená na tento prut měla taky "jenom" asi 6-7kg). Fakt super proutek, nebýt toho, co se stalo (a hlavně co jsem se dozvěděl z oficiálních míst), tak by to byla na 100% jasná jednička z mých prutů. Takhle se na špičku vrátily Technium a Proxy :-)

Arlior - Profil | So 12.8.2006 9:40:50

Můžu říct, že před asi 3 měsíci jsem si pořídil prut Shimano Speed Master v kategorii heavy a musím říct, že tak pěkný proutek jsem v ruce neměl již dávno. Štíhlý blank a precizní akce prutu. Vystřídal jsem už docela dost různých značek i prutů, ale Shimano mě nikdy nezklamalo a Speed suveréně zaujal místo nej prutu!!! Ale... i když jsem opravdu fanda do Shimana, tak se stala věc, která mě velmi rozladila!!! Prasknul mi poslední díl prutu. Může se stát, řeknete. Ano, i to jsem si řekl já a šel ho reklamovat. Jak reklamace dopadne nevím (a nechci to sem ani tahat), ale právě při této reklamaci jsem se dozvěděl, že prasklých prutů právě v posledním díle je hodně! A to mě u prutu, jako je Speed Master, velmi překvapuje. Nerad bych začal věřit, že Shimano už není to, co bývalo! Rád si za dobrou věc připlatím, ale chci za to kvalitu. Takže Speed Master - super proutek, který mě nadchnul jak vzhledem, tak i při rybařině a zdolávání. Ale už bych si jej nekoupil. Bohužel.