Dyje 5 a lov z lodě

Mám možnost jet na D5 na pět dní na lov kaprů z lodi. Je to 6metrová plechová loď. Chci se zeptat jak takovej ov probíhá. Co vše si sebou vzít, co nebrat, co nezapomenout a taky způsob lovu a vše kolem.
Nej strach mám z toho že přijde pořádná bouřka a odfoukne nás to. Jak je to s RS, kontrolují nebo nee?
Předem díky všem, zajímá mě vše
Autor diskuse: carpdu - Profil , 2.8.2006 kaprařina - ostatní

carpdu - Profil | Pá 4.8.2006 20:21:33

hraji : Já vím že ji mají, ale pro je přeci v noci usliším nee? Nemyslím přes den, to je jasný že jsem dosst na očích. Mě jde o tu noc. Přece si musí posvítit aby mě našli a připlout takže je usliším ne?
Nemíním moc riskovat

hraji - Profil | Pá 4.8.2006 10:58:11

carpdu: RS na Dyji má loď vybavenou dvěma motory, takže kontrolují a hlavně v noci, uvědom si, jak jsi na hladině dobře viditelný

Drahoš - Profil | Čt 3.8.2006 19:08:30

carpdu--Buď opatrnej.Není to žádná sranda.Za těch pár let jsem tam vyděl spoustu hylfe.Není to jak jsi kdo maluje.Bouřka tam je během 10minut.Ato bývá kilikrát už pozdě.Myslím, že dokážeme i předpovědět počasí.Kolikrát není pravda co hlásí.Jinak je to zážitek.CHcát srát do vody. Otěch zámcích jak tu byla řeč, to je svatá pravda.Musí být odemykatelné.Né nástrčné.pokud jse můžete vyheverovat tak půl metra nad hladinu ,tak to jde.Ale toto zařízení,nebo podobné má pouze pár lidí..Hlavně silný motor.(na dojetí ke břehu.)Jinak pokud chceš lovit tak to raději zkus ze břehu.Tak jak Ti radí ostatní.Mám vlastní zkušennosti.Není oco stát.pokud se jedná o lov na více dní.

carpdu - Profil | Čt 3.8.2006 18:52:35

All : Díky, ale víc by mě potěšili konkrétnější rady. Vím že je to nebezpečné, to mi nemusíte říkat, ale je to taky velká vzva a nové dobrodružství.
švec : Máš pravdu moc o tom nevím, proto se ptám abych se dozvěděl :o) a já tam stejně asi nepojedu pojedou tam kamoši a oni nemají net tak se ptám za ně.
luboš : Vím že lov nonstop není povolený ale víš jak to chodí proto se ptám jestli to kontrolují taky tak moc i z lodí nebo nee. Když k tobě pojedou tak by jsi je měl vidět tak by to mělo být v pohodě.

luboš - Profil | St 2.8.2006 22:23:18

Přesně jak píše švec,vyser se na to a chytej raději ze břehu.Mě trvalo moc dlouho než jsem se jen trochu naučil co a jak na lodi. Když se přeci jen rozhodneš jet tak sebou vem určitě vestu ta je povinná a přes den si vem slunečník nebo deštník,na vodě je někdy hóódně horko. Lov nonstop je u nás prozatím zakázanej takže bych raději dodržoval rř,jestli ovšem nechceš přijít o papíry.Hodně štěstí na lodi.

švec - Profil | St 2.8.2006 20:36:14

carpdu - ® :nechcu tě nějak podceňovat,ale evidentně o tom vůbec nic nevíš a takových jsou plný hřbitovy.Vyser se na to a lapej ze břehu aspoň do doby než narazíš na někoho zkušeného kdo tě veme sebou a vše ti ukáže a vysvětlí.
Kocháč - ® :oni se dělají vesty aji s prdelí??:-))

cipa - Profil | St 2.8.2006 19:31:01

na dvě tyče se určitě neukotvuj foukne vítr a tyče se ti zohnou a nevytáhneš je lepší je ukotvit se dvouma závažíma na špici a v zadu lankem nebo provazem,když uvízneš at se možež bez problémů odřezat a lod špicou proti vlnám.Místa jestli máš sonar tak si nandi nějakou lavici a dej si tam tyčovku a nakrm,chytej od místa tak daleko at možež v klidu nahazovat a nerušit ryby sedět dlouho v klidu nevydržiž a kord víc dní a ta stáž tu uslyšíš kdyby náhodou a vem si tam i deštník a sebou to nejnutnější co budeš potřebovat

Frostty - Profil | St 2.8.2006 19:18:53

kaprhans - ® sou lidi kteří spí i na břehu bez bivaku:))) takže bych se o carpdua nebal..v tomhle směru;)

kaprhans - Profil | St 2.8.2006 18:42:13

Jak postavíte bivak na lodi a uchytíte?

carpdu - Profil | St 2.8.2006 17:23:07

KarelS : A nějaké bližší informace by jsi nemohl zdělit? Je mi jasné že je to nebezpečné a taky náročné, ale určitě je to výzva a dá se tak chytit velký kapr.
Jak je t os RS, kontrolují, nebo nee? Dá se chytat v pohodě nonstop?

KarelS | St 2.8.2006 17:13:37

Po pěti dnech lovu z lodi na D5, byť tam třeba nebudeš trávit celý den, si budeš velmi vážit pevné země pod nohama a budeš se učit chodit jako batole! Vím o čem píšu, mám tam loď od roku 1993. Základním problémem této vody je otevřená krajina a častý silný vítr. POkud se začnou dělat na vlnách bílé čepice, tak se tam prostě neudržíš, ať máš kotvení jakékoliv. POkud máš rozkrmené místo, tak se potom i 2-3dny nedostaneš na vodu a začínáš znovu. Z tohoto důvodu jsme v posledních letech delší lovy z lodě vyloučili. Opačným extrémem a utrpenín je denní lov v horkém slunečném a bezvětrném počasí. Rozhodně je ale třeba myslet na vlastní bezpečnost. Hlavně při blížící se bouřce raději zavčas zmizet. Vestu určitě sebou!

indy - Profil | St 2.8.2006 17:09:39

Chtěl jsem se zeptat, jestli není kotvení na tyče, kvůli údajné smrtelné nehodě surfaře, na Nových mlýnech zakázané?

carpdu - Profil | St 2.8.2006 16:38:18

All : Je jasné že bezpečnost je v první řadě. Takže radíte ukotvit jen třeba na dvě tyče?
Ale více by mě zajímalo o praktickém lovu. Jestlůi nahazujete nebo jak se chytá? Zajímají mě všechny věci. Jaká místa jsou nejlepší, jak daleko házet, jak se na lodi chovat, co sebou vzít na loď atd.
Jinak všem díky.

cipa - Profil | St 2.8.2006 15:44:28

carpdu:Kocháč má pravdu není to žádná prdel tam se počasí mění dost rychle i když se to ze záčátku nezdá pak máš plné ruce práce,čtyři tyče jsme měli taky jednu dvě vytáhneš ostatní se ti zohnou a jseš v pr...,vem si pilku sebou ta nám tenkrát pomohla je odříznout.Zeptej se Michala Stehlíka ten měl problémy o výkendu a nedoporučuji se na lodi kdyžtak moc občerstvovat jinak hodně zdaru

Kocháč - Profil | St 2.8.2006 14:50:37

Jednou v životě jsem zažil bouřku na sedmičce uprostřed jezera na těžké plechové šestimetrové lodi. Hodně důmyslně vyřešte ukotvení. My jsme měli v trubkách přivařených ve všech čtyřech rozích kotvící železné tyče zaražený do dna. To je sebevražda, při vlnách nejdou tyče vytáhnout. Jinak veslování v takové těžké kurv* je slušnej oříšek.

PS: vem si vestu a to bez prdele.

Marda - Profil | St 2.8.2006 10:50:04

carpdu > Na takové vodě, jako je D5 jsem ještě z lodi nechytal, určitě to bude v mnohém jiné. Každopádně si nezapomeň záchrannou vestu. Každej kdo tam takhle chytá ti nejdřív bude lov z lodi rozmlouvat a když se mu to nepodaří, nebude mluvit o ničem jiném než o bezpečnosti. A vědí o čem mluví (viz nedávné zkušenosti jednoho z lovců zde v kaprařině).

Remos - Profil | St 2.8.2006 9:45:42

Tady máš něco o lovu z lodi jak se zde zmiňoval Šuli.http://carpweb.nikl.cz/page.php?casopisID=cw0606&stranaID=str04

Šuli - Profil | St 2.8.2006 8:15:23

carpdu:nebo si přečti článek od Davida Maryska na CarpWebu.

radas - Profil | St 2.8.2006 7:53:41

pokud si vzpomínám tak tenhle způsob lovu se popisuje v knize propadli jsme lovu kaprů tuším že v dílu druhém