Společná snaha o zlepšení situace na svazových vodách

Chtěl bych se zeptat, zda si myslíte, že se mohou rybáři všech rybolovných způsobů spojit a udělat něco co bude mít vliv na současný stav.
Hlavně na způsob zarybňování řek a stojáků. Nikdy nebude asi stav ideální pro všechny, ale je vůbec nějaká možnost, aby si přišel na své kaprař, muškař, vláčkař a ostatní? Otázkou nemám za cíl rozhádat muškaře a kapraře, ale snažit se dojít k rozumnému závěru, kde kapr ano a kde ne a co ostatní druhy ryb. Domluvíme se na společném rozumném "prohlášení", nebo je to jen marný?pokus?
Autor diskuse: Kocháč - Profil , 28.7.2006 všeobecné - ostatní

Miloš_Dia | St 6.9.2006 16:24:54

Pyzda:
A to, že roste počet samostatně hospodařících MO, indikuje neschopnost ÚS ??? Řekl bych, že něco zcela jiného !

Xaxajláma - Profil | St 6.9.2006 16:16:55

Milos: bike fishing je pro multiockovy luzry! frikulini jedou v powerkite enpowered hlubinne privlaci :-)

Kocháč - Profil | St 6.9.2006 16:14:44

Miloš_Dia - ®: vemu :o))

Miloš_Dia | St 6.9.2006 16:13:41

Kocháč:

Na CW bude dusno, vem se velký blok na poznámky.

Miloš_Dia | St 6.9.2006 16:13:13

Pyzda:
Kolem vody se můžeš procházet i bez prutů a bez RL a povolenky...
Už jsi zkusil bikefishing ????

Kocháč - Profil | St 6.9.2006 16:13:06

Petrson - ® : na srazu se toho moc nepořešilo. Sázím víceméně na CW.

Petrson - Profil | St 6.9.2006 16:08:01

>> Kocháč > Čau Petře, něco nového? Probíralo se téma aspoň trochu na srazu a pohnulo se kupředu?

Bláža - Profil | Čt 3.8.2006 21:30:31

Pyzda:Já chodím k vodě relaxovat a když ulovím rybu je to pro mě příjemné zpestření pobytu u vody i když ji stejně většinou pustímale jak jsem psal včera večer mám radši klid a pořádek u vody kde většinu rybářů osobně znám než přijít k vodě která je zplundrovaná nájezdy anonymních "takyrybářů" bůhvíodkud a ještě tam zanechají hromady odpadu v lepším případě v igel.pytli . Samo že když je ryba velká potěší více ale mám radost iz toho když berou malé.A největší když pouštím zpět do vody kapry+50 a opodál sedícím kaprožroutům bez záběru tečou sliny proudem.kdyby mi šlo o velikost budu chodit na Štít je to jen o 2km dál než naše malá voda ale nikdy jsem tam nechytal.byl jsem se tam podívat s rodinou (jen projít) ale takhle si tedy relax nepředstavuju.....

Pyzda | Čt 3.8.2006 19:42:52

ZN, Bláža : To, že v ČRS roste počet samostatně hospodařících MO je hrubou chybou ÚS, které mají podporovat, jak se píše ve stanovách územní rybolov. Pokud by v územním hospodaření zůstal jen zlomek MO, ztrácí tím svaz jakoukoliv důležitost a pro rybáře potřebnost. Já preferuji současný velmi nedokonalý stav územního hospodaření, před jakoukoliv možností volby a osamostatňování MO, protože pro mě je důležitější "procházka" kolem vody, před veleúlovkem.

Bláža - Profil | Čt 3.8.2006 19:33:43

Sam.hosp. i když pod svazem je pořád lepší než souč. stav protože si dle mých poznatků dosti podstatně upraví pravidla.Ale podstatná věc je dobrý hospodář který rozumí chovu ryb aby prostřdky které má vynaložil na správné množství,velikost i druhovou obsádku vynaloží.Málo platné idvě téměř stejné vody poblíž sebe mohou mít úplně jinou schopnost co se týče úživnosti pro rybí druhy a tak si myslím že pevné složení zaryb. plánů daných svazem (jak jsem tu taky četl ) může dopadnout velice blbě

ZN - Profil | Čt 3.8.2006 15:23:29

Pyzda:
a o tom to je:-)

Pyzda | Čt 3.8.2006 15:20:56

Lidi neblbněte, jakákoliv zpráva, i ta o hospodaření je výcucem a je akceptována, pokud vše klape, nebo alespoň nedře. Myslím že je dedno, jestli tisícovku dostal v Plzni Pepa a ne Karel a plot stavěl ten a ne onen. Bohužel ani Hraji neví, že to co říká nemusí být úplná pravda. Nevím, ale v ČRS ve Vč. ÚS má dekrety na revír v drtivé většině ÚS a ne MO a to už přes 20 let. Ty mohou hospodařit samostatně, ale pod svazem.

Miloš_Dia | Čt 3.8.2006 11:18:00

Jen pokračujte, je vidět, že už vám to začalo docházet.

Petrson:
přesně tak, rozhodně se nepleteš, "Zpráva o hospodaření" je agregace mnoha detailních čísel do výcucu, který deklaruje v zásadě zkvalitňování péče Svazu o voliče socdem a upevňování pozice Svazu ve společnosti .
Sem tam nějaká medaile za zásluhy, pozvánka na výroční ples s tombolou a potlesk pro účastnícícho se ministra širokého úsměvu. Chybí už jen mávátka a pionýrské šátky.

V zásadě celý problém popsal jednoduše Strejka. Bohužel, Stanovy jsou Stanovy a přes to zatím vlak nejede.

strejka - Profil | Čt 3.8.2006 10:17:07

xycht: on je v praxi velky rozdil v seznamenim s hospodarenim a zverejnenim ucetnich dat, me nezajima, ze na chod organizacni jednotky Svazu byla vynalozeno XY,- a ze je to podle planu a tudiz OK, me zajima konkretne, kdo, kolik a za co dostal, jestli probehlo vyberove rizeni, jake byly nabidky konkurence atd....

Petrson - Profil | Čt 3.8.2006 10:13:19

>> xycht > čistě teoreticky by to asi možné bylo, ale myslím bude problém v tom, že ani delegáti nejsou seznámeni s veškerými finančními toky (když si člověk uvědomí, jen kolik je MO, a tedy různých zarybňovacích transakcí a smluv, dále mechanismus přerozdělování peněz, tržby za brigády - bylo by to na knihu). Podle mě dostávají ke schválení jen jakýsi výcuc nej nákladů. No, třeba se pletu, každopádně je to dobrý námět na pozeptání se v MO, asi hodím na toto téma u nás řeč. EDIT > Bylo by zajímavé zeptat se na názor právníka. Pokud by z oné formulace "rozklíčoval" nárokovatelný tok informací (Sněm > delegáti > MO > členi), stála by za úvahu možnost soudního vymáhání informací dle stanov, pakliže vedení svazu tyto informace nehodlá poskytovat jaksi samozřejmě, jak by se v normální společnosti slušelo.

xycht | Čt 3.8.2006 9:30:51

Miloš: Za celej svaz?

Tak se podívej na §16 - Republikový sněm.....Delegáti schvalují a berou na vědomí hospodaření SVAZu. Pokud vím, tak delegáty, které se toho účastní nominuje MO.

To samý platí i pro Územní svazy. Takže k těm výsledkům se podle mě i podle Stanov lze dostat přes delegáta, kterýho odhlasovala Členská schůze MO. Je to cesta možná komplikovaná, ale možná.

Miloš_Dia | Čt 3.8.2006 8:58:27

xycht:
já už nemám sil to znovu opakovat a vysvětlovat...nicméně ještě jednou a naposledy:

-nepíšu o MO, ale vždy používám výraz Svaz
-z toho se dá odvodit, že mě zajímají globální celosvazová čísla, ne výsledky nějaké MO, která sama o sobě může být úspěšná i na P revírech a ke svým členům výrazně vstřícná
-mimo jiné se dá najít i příslušná paralela s celosvazovými povolenkami....

xycht | Čt 3.8.2006 8:49:45

Miloš:
§8 Stanov ČRS
2) Členská schůze rozhoduje o všech záležitostech místní organizace, zejména:

a) schvaluje zprávu o činnosti a výsledcích hospodaření za uplynulé období, roční účetní závěrku, plány činnosti, rozpočet na běžný rok a bere na vědomí zprávu dozorčí komise

Takže na schůzi by se mělo hospodaření zveřejnit.

ZN - Profil | Čt 3.8.2006 8:05:48

Bláža :
jsem rád, že to chápe čím dál víc lidí. Není proč tě kamenovat, píšu to tady pořád dokola, že svaz je dogma.P okud bude mít konkurenci, taky se bude muset chovat jinak.
A k RMV, svého si vždycky vážím víc a líp se o něj starám, jak o anonymní všelidový majetek s možností drancování od kohokoliv. To je stará, ověřená pravda.

Kocháč - Profil | Čt 3.8.2006 8:00:05

Bláža - ® : napsal jsi to výstižně, kdo by tě kamenoval.

Bláža - Profil | St 2.8.2006 21:58:12

Tak to tady sleduji od začátku a přemýšlím kde je asi ten největší problém.Já si myslím že je to anonymyta svazových vod a neomezené množství ročních úlovků.Mnoho MO má svoji malou vodu(RMV) a je dobře zarybněná ale také má omezení počtu a velikosti ušlech.ryb a navíc povolenka je zde(aspoň u nás vzhledem k její velikosti)dost drahá.Všichni místní se ale znají a tak si nikdo nedovolí mnoho nepřístojností prodávají se i hostovačky ale každý host je pod zvýšeným dohledem všech členů nejen RS takže opět klid.Udělat ze všech MO samostatně hospodařící (je jich už také dost) a mít možnost si koupit hostovačku i na jiný revír za rozumnou cenu je také jedna z možností jak omezit vliv svazu a zlepšit chování některých "takyrybářů".Rybáři z MO kde se špatně budou starat o své vody půjdou k lepším sousedům nebo donutí svůj volený "výbor"klepšímu hospodaření a ty problémové rybáře si lépe ohlídají než těch několik členů RS beztak už většinou staršího data narození o nichž si mnohokrát myslím že tuto funkci dělají jen proto že k ní dostanou zdarma povolenku(?) tady jsem napsal sůj názor a teď mě kamenujte.
ale je třeba něco dělat a čím dřív tím lépe

Kocháč - Profil | St 2.8.2006 12:30:45

Omluvám se, že jsem otázku odklonil trochu jinam, ale i rozdíl mezi MRS a ČRS je podstatný, jestliže se máme bavit o nějakých problémech a změnách v rámci celé ČR. Dneska to mám rozlítané, ale všechno si poctivě přečtu. Doufám, že zítra vyjdou otázky pro jednotlivé sekce, které jsem zadal. Zajímá mě, jaký to celé nabere směr, bude-li nějaký.

Pike | St 2.8.2006 11:28:39

Hraji: Problem je i to, kdyz se celni predstavitele CRS placaji po ramenou, jak se tento rok darilo, ze rybari odlovili tolik a tolik tun kaprika, vyteznost byla vyborna atd. Jak je to v MRS, to nevim