vhodný typ prívlače

Dobrý deň, poradte mi prosím niekto vhodný typ (spôsob) prívlače. Chytám na vode (z člna), kde je nerovnomerne dno, samý koreň a pne. Stále trhám. Používal som klasický jig, drachkovitch systém, marmyšky, smáčky so samostatnou spodnou záťažou, voblery ale bez úspechu. Naposledy som trhal na každý druhý hod
Autor diskuse: Pablo-fish - , 27.7.2006 dravci - techniky lovu

Pablo-fish | Po 31.7.2006 9:01:08

Ďakujem Vám všetkým za rady, určite z toho niečo skúsim.
Japčák: bez háčikov je to naouaj "trochu o nervy", hlavne keď máš tak 1 záber za hodinu

Sergo Aš - Profil | Pá 28.7.2006 9:51:38

Já znát takovk,tak jsem tam pečenej vařenej. :-) Možná by pro tebe ,bylo řešením vodit gumy těsně nad pařezama.Většinou ty ryby číhaj na kraji.Anebo obchytávat okraje té pařezovky.Při obojím si to musíš nejdřív zmapovat a tedy i trhat,ale pak už to bude lepší.Já osobně bych vertikálně vláčel těžší marmyšky,nebo i gumy na twistrové hlavičce.Bavim se samozřejmě o lovu z loďky.Tu musíš samozřejmě ukotvit,aby jsi měl po chvíly přesnější představu,jak to pod tebou vypadá.Až bych už trochu věděl,kde je co,tak bych i driftoval.

JarKoto - Profil | Čt 27.7.2006 14:07:32

Nevím, jaká tam je hlouba, ale já bych zkusil nějakou povrchovou nástrahu - pokud tam je bezpečná hloubka kolem 1 - 1,5m, tak bych zkusil povrchové woblery a možná i třpytku, jenom bych ji nenechal moc spadnout a chvili po dopadu začít navíjet. Pokud ty vázky jou kousek pod hladinou, tak nejsou špatný Poppery nabo Jerkbaity.

P.S.:tyhle techniky jsou perfektně popsány v knížce Jak se vláčí s umělými nástrahami-teďka sem si je koupil a dost good! (http://www.fraus.cz/ep/zajmova/rybari/jak_se_lovi_umnastrah/info.php3)

Japčák - Profil | Čt 27.7.2006 13:56:59

Bohužel, vláčecí nástrahy jsou spotřební materiál, zejména gumy
Ale pokud tě to trhání někdy dost ničí (což se stává někdy i mě) zkus gumu bez háčku pakliže se ozvou záběry nasaď klasiku ale je to tak trochu o nervy....
Mimochodem např. candát takto laplý na jemný cajk je někdy tažen pár metrů než to pustí.....

R3F13X - Profil | Čt 27.7.2006 13:10:05

Kdyz zamacknes protihroty u twistru(a ryby krome malejch okounku mi z toho opravdu nepadaji) tak povoli z 99% vazek treba vystrelenim nebo poskubavanim...jde taky o to v cem asi tak vaznes,jestli v kamenech,tak to chce lepsi techniku vedeni,jestli ve vetvich tak treba bych zkusil zamacknout ten protihrot,jinak kdyz se tu svoji vodu naucis tak za chvilku vaznout nebudes a utrhnes treba jen 1twistrik denne a nebo zadny...Hodne stesti

Flip - Profil | Čt 27.7.2006 12:47:11

Pablo-toto je problem všech vláčařů,kteří to s tím vláčením myslí vážně.A myslím,že jak se tomu ubránit řešil každý z nás a víceméně bezvýsledně.Kde jsou vázky jsou i dravci a naopak.
Občas je dobré i něco obětovat.Když chceš trochu ušetřit chytej na pletenku 0,17 FL a výše a na třpytkách a woblerech vyměň kroužky za méně pevné,které s ti při vyprošťování roztáhnou,protože ty silnější pletenky dokážou vyvinout dost velký tah.
Pak tam ve vázce necháš pouze trojhák.
Na gumy jsem zkoušel tepelně upravovat háčky,aby se ve vázce narovnaly.
Osobně tyto speciality používám pouze v případech,když je to s vázkama opravdu brutální.Za normálních podmínek trhám taky.

hajan | Čt 27.7.2006 10:29:09

Co třeba zkusit tohle??? Ve vázkách by to mělo fungovat celkem slušně. Samo pletenku.

Pablo-fish | Čt 27.7.2006 9:48:48

harpunar: tak presne taký vyprošťovač som si urobil, ale pri pletenke sa rád zamotáva okolo nej a niekedy sa mi podarí odtrhnúť ašte pred montážou. Lenže ja nedisponujem prívlačovým prútom tvrdšej ráže - pre tie koguty, ktoré majú aj 40g.

harpunar - Profil | Čt 27.7.2006 9:00:45

U takového dna je každá rada drahá.Ale pokud by to tak bylo,tak bych chytal na koguty(kohouty) co používají hlavně Poláci.Je to trojhák s olovem a peřím.Klepat o dno a čekat na candoše.Jo a samozřejmě pletenku,silon ani omylem.Pak se ti hodně vázek podaří dostat.Ještě mne napadá nějaký těžší vyprošťovač,když ho spustíš kolmo,tak by to mohlo docela fungovat.