Oprava prsaček

Chtel bych se zeptat,jestli se dají nejak zalepit(popřipadě čim) prsacky.Mam na nich jenom malou dirku.Materiál je snad PVC.
Autor diskuse: mekvak - Profil , 9.7.2006 všeobecné - náčiní, doplňky

JKB - Profil | Čt 17.5.2012 2:36:23

mekvak - >> Ahoj, poradim ti nejjednodussi zpusob. Prsacky vem a zajdi do nejblizsiho pneuservisu, tam ti to za cca 100Kc zalepi profesionalne a naporad. Toto je jednoduchy, levny, bezpracny a kvalitni zpusob opravy.

hering - Profil | St 16.5.2012 23:38:52

mekvak - >> Pokud Ti nejde o estetiku opravy a není to na chodidle či velká škuba,zapatlej to silikonem a je to :-) Předpokládám,že víš jak se silikonem dělat aby se Ti nelepil na prsty :-D

NICKLOTERS - Profil | St 16.5.2012 23:29:59

mekvak - >> Jestli mohu dát radu....nelep je ani je neopravuj...Já vím že se to zdá být nejjednoduší ale je daleko lepší koupit nové......Pokud se to stane a myslím že to není tak často aby se prodřeli nebo praskly či do nich po proražení začalo téci.....Dobré je hned na začátku koupit kvalitní to je základ.Vytipovat slušnou firmu která se přímo zabývá gumovou obuví....Investovat do kvalitních prsaček a nebo holinek je stejně důležité jako si pořídit kvalitní stan.....Chytám s prsačkama velmi dlouho ale prozatím se mi nestalo abych je prorazil.....Měl jsem jich už několik ale vždy jsem je obněnil jelikož i guma má svou životnost.......Voda sluníčko pracuje a tak příjde čas tuto výstroj klasicky jednou za pár let obněnit...Mám kamarády kterým se podařilo praskliny zalepit ale nebylo to na dlouho....Praskliny jsou povětšinou na spodní části bot které se ohýbají a kroutí a tam ty nalepené fleky pořád pracují....Je to jen můj pocit a jen můj názor....Kvalitní nejsou nejlevnější ale kolik si jich za svůj rybářský život koupíš????

brčkař - Profil | St 16.5.2012 22:49:59

Mám několik let staré prsačky Carp system (materiál PVC/nylon), které jsem potřeboval zalepit na třech místech malými záplatami (z téhož materiálu). Pídil jsem se po dizkuzích na tohle téma a současně tápal-zkoušel několik lepidel.Všechny byly jalové, nepoužitelné! Včetně Chemoprénu-Univerzal. Pak jsem si koupil Chemoprén-Obuv (značka Pattex od Henkelu) za 69,-Kč a to konečně drží! (Měl jsem z toho nakonec takovou radost, že jsem si řekl: hodím to sem, třeba to někomu pomůže...)

BoBo - Profil | Ne 9.7.2006 10:00:09

Zkus dojít do Mountfielda a kup lepidlo na bazény (cca 150Kč), je u něj i dostatečně velká záplata a drží to neskutečně.

J.Nemastil | Ne 9.7.2006 8:36:09

Existuje lepidlo na PVC, vytvořte si záplatu a s tou vytvořte přeplátovaný spoj.

------------------ záplata
-------------- ------------------ prsačky