Kukurica - problém s navlhčením.

Mám problém z minuloročnou kukuricou - vysušenou. Chcem ju klasicky na 2 dni dať do vody a potom variť, ale už po prvom dni sa na povrchu hladiny spravi pena - kukurica kysne. Neviem si rady, pretože take niečo sa mi ešte nikdy nestalo. Chcem tento problem poriešiť ale neviem ani ako začať. Vie niekto pomôcť ?
Autor diskuse: IgorŠ - Profil , 7.7.2006 kaprařina - nástrahy, návnady

yvana - Profil | Pá 27.8.2010 19:54:52

Florish >> To vůbec nevadí,že je to staré,kukuřice se používá pořád a každá rada dobrá.

Florish - Profil | Pá 27.8.2010 19:48:26

kaňka >> aha .. nevšiml sem si že je to staré 4 roky :D

visage - Profil | Pá 27.8.2010 18:46:10

ja použivam len 2 ročnu suchu kukricu a nenamačam ju len ju varím 4 hod a skysne mi len na 3 den na rybačke od tepla :D asi tolko

ABU Master - Profil | Pá 27.8.2010 18:42:22

IgorŠ - >> vůbec bych kukuřici před vařením do vody nedával, rovnou bych jí vařil, ale déle.

kaňka - Profil | Pá 27.8.2010 18:36:44

Florish >> Za 4 roky na to snad přišel :-)))

tuzemak - Profil | Pá 27.8.2010 18:02:13

pamatuju si,že u nás rybáři vozili kuku a hrách zavařený v plechovkách z Fruty,naschvál to nechali na slunku zkvasit a potom tím krmili na chovným rybníku,pravda otevírat nafouklou plechovku byl mazec,ale rybám to chutnalo náramě..

Florish - Profil | Pá 27.8.2010 17:57:13

IgorŠ - >> Ahoj, já vařík kukuřicu hned, bez nějakého namáčení. Akorát se vaří trochu déle, tak musíš čekat a sem tam to promíchat. Ale jako jestli ti třeba trochu zkvasí nebo né, to už je jedno, jak píšou kolegové. možná že je to i lepší, to nevím. Ale každopádně funguje tak i tak ...

yvana - Profil | Pá 27.8.2010 17:53:44

IgorŠ - >> Vůbec nic se neděje,to jenom mi si myslíme,že je to hnusný,ale když mi začne kysnout kukuřice,vyměním vodu.Jinak vařená ať kvasí,ryby to mají rádi.

Buřtíček - Profil | Pá 27.8.2010 17:45:23

lidi jestli newite tak kvasena kukurice je univerzalni nastraha a navnada na amury sam ji pouzivam a chytam bez problemu amury nad 5 bkilo a vsude kde amuri sou

pepson - Profil | Út 18.7.2006 18:07:13

IgorŠ-Tej peny sa neboj, len ju zober zvrchu sitkom, alebo
naberačkou a vyhoď aj s tým prachom, a všetkým bordelom.Skús ju ovoniať a ucítiš, že nie je skyslená.Ja nechávam kukuricu cez noc namočenú na balkóne už roky a vždy mám navrchu tú špinavú penu(teda keď ide o minuloročnú kukuricu).Po uvarení jej nič nie je.

Miras - Profil | Po 10.7.2006 15:02:52

certbert: jak dlouho to bylo v tom sudu?

certbert - Profil | Po 10.7.2006 14:34:15

kdysi jsme měli s chlapama v práci sud (bylo nás víc rybářů)do něj sme dávali kuku a obilí cukr a droždí.když to přestávalo kvasit tak jsme tim krmili.rybám to nevadilo chytali jsme víc než ostatní.psal se rok 1985.nikdo skoro nekrmil a bylo to na Orlíku.

Bachy - Profil | Po 10.7.2006 14:19:14

certbert - A jak dlouho jsi ji nechal kvasit? Byla měkká? Proč kvašenou? Jak dlouho a na jak velké vodě jste takhle krmili - neubývalo záběrů?

certbert - Profil | Po 10.7.2006 14:05:07

když jsme krmili nevařenou a kvašenou.tak měly ryby ve střevech neco jako jemnou vatičku už jsem tady psal že kapři nemaji vařiče ale maji od přírody trávicí ustroji.

certbert - Profil | Po 10.7.2006 13:58:57

Bachy-jo ještě by se ožraly a křičely by na nás že jsme blbci že jim dáváme co jim nechutná.koukam že kuku je věčné téma

Miras - Profil | Po 10.7.2006 13:53:30

cetbert: víno není tvrdé na šutr, i když po něm lze pěkně "vytvrdnout":-)

Bachy - Profil | Po 10.7.2006 13:48:00

certbert - Myslím, že víno pro kapry není moc dobré. :o) Jinak ty dobře uvařené - popraskané zrnka jsou podle mne mimo jiné mnohem účinnější než zavřené tvrdší. Budou účinnější i po fermentaci.
Zajímalo by mně, jak autor článku testoval tu fermentovanou s čerstvě vařenou a jak to vypadá z dlouhodobějšího hlediska.

certbert - Profil | Po 10.7.2006 13:37:36

zdar všem-miras dej si do Google fermentace a najdeš co to znamema.když deláš víno tak ho taky nevaříš!!http://cs.wikipedia.org/wiki/Kvašení

Miras - Profil | Po 10.7.2006 13:33:58

marchi: právě jsem si přečetl ten článek a píše se tam, nejprve uvařit, pak schladit, přidat kvasnice a 4-10 týdnů nechat ležet! Stále tedy neznám odpověď na otázku, jak fermentovat kukuřici bez vaření, je-li to vůbec možné... Stále si tedy myslím, že je sakra velký rozdíl v tom nechat kukuřici zkysnout a nebo ji nechat "řízeně zkysnout" způsobem popsaným v článku...

libkos - Profil | Po 10.7.2006 13:17:15

Kukuřici před namočením pořádně propláchni až bude voda zcela čistá, nech ji přes noc nabobtnat pak zase propláchni a pořádně uvař až začne praskat vypni plyn a nech dojít.ona v tu chvíli vysaje vodu a zvětší objem.Pak bude krásně vonět a bude chutnat i kaprům.Já ji pak vysypu do vany propláchnu, naporcuji a zmrazím.Teď na Hartě, v hicech vydržela voňavá 5 dní.A tvrdou nekrm, je to lumpárna.Přeju hodně štěstí

Bachy - Profil | Po 10.7.2006 12:56:54

marchi - Jak jsem psal poprvé. Špatné je, když někdo krmí pár dní zkvašenou uvařenou kukuřicí. Na záběrech je to samozřejmě poznat.

Bachy - Profil | Po 10.7.2006 12:49:38

Robert - Zkus zakrmit holýma skořápkama - možná ti to kapři taky budou zobat. :o) Slepice mají taky jiné trávení, jinou teplotu.... jsou to slípky - sežerou všechno a neznamená to, že je to pro ně vhodné. Zkus je krmit jenom zkvašeným rybízem, jak dlouho vydrží? To, že hodíš do vody zkvašenou kukuřici a chytíš pár hladových kapříků neznamená, že je to OK. :o)
marchi - Souhlas, přesto bych vždycky vsadil na čerstvě uvařenou a měkkou. :o)

marchi | Po 10.7.2006 12:41:34

kvašením alebo fermentáciou sa štiepia cukry v kuku trocha inak
ako pri varení .Takže je to o niečom imom.
Ma záberi je to asi 50/50 ale tu išlo o to či vadí ak ta kuku pri namáčaní začne kvasit.Ja tvrdím že nie .

marchi | Po 10.7.2006 12:34:28

Bachi:V pohode.Ale fermentácia= kvasenie ,alkoholove T.J. ak dodržíš postup je to o niečom inom ako čerstvá uvarená kuku a to je zas iné kafe ako mrazená kuku z marketu a to je zas o inom ako kuku z plechovky.

Robert(původní) - Profil | Po 10.7.2006 12:32:49

Bachy: zkus hodit slepicím hrst rybízu. Pak jim hoď hrst rybízu, který zbyl z kvašení rybízového vína - tedy ty zkvašené kuličky. Pak Tě ty pochybnosti přejdou. Kvašení není hnití.

Bachy - Profil | Po 10.7.2006 12:31:57

PETR: http://www.mrk.cz/clanek.php3?id=519&kw=fermentace
Jak říkám - chtěl bych vidět rozdíl v záběrech mezi fermentovanou a čerstvě doměka uvařenou kukuřicí na jednom místě při dlouhodobějším krmení. Víhodu vidím jen v tom, že vydrží déle na delší výpravě. Taky ale není problém si vzít třeba vařič a uvařit si přímo na místě čerstvou.