Kolega - rybář z Prahy

Ahoj - je tady nějaký kolega z Prahy, který by se mnou někdy zašel na ryby? (Vltava, Berounka - položená, přívlač). Díky za info
Autor diskuse: Marfi - , 5.7.2006 všeobecné - revíry, cestování

kurell - Profil | St 2.2.2011 16:58:45

přidám zápis,scháním kolegu na ryby po praze a okolí.Jezdím rád na kapry,hodně na Slapy a pražské revíry.Nenašel by se někdo kdo chytá taky sám a už ho to samotného nebaví?Auto mám

davaprd - Profil | Čt 21.2.2008 18:45:41

tak mi to nedalo a odpoledne jsem na chvilku vyrazil, Kyják od hospody a to protože u hráze byl překvapivě ještě led, sací bagřík vesele a nerušeně cucal a já měl příjemné odpoledne s cca 15 rybkama cejn, cejnek, kříženci, nej byl rohlík s jedním červem a velmi jemné záběry, musel jsem zkrátit forpas na cca 30 čísel, než to bylo viditelnější a dal jsem tam 0.09 fluorocarbon, takže neviděli nic ;-)

JKL - Profil | Pá 15.2.2008 17:13:25

Petrson : Petře stav se na středočeších - cosi zajímavého ohledně feedera!!

Petrson - Profil | Pá 15.2.2008 16:51:48

>> davaprd > vpohodě, já to jen musel upřesnit, to by mi "kolegové" v Jerrichu dali :)))

davaprd - Profil | Pá 15.2.2008 16:27:07

Petrson: překlep samo pardón ;-)

Petrson - Profil | Pá 15.2.2008 15:51:03

>> Davaprd > z Reflexu. Respekt za nic nemůže :)))

davaprd - Profil | Pá 15.2.2008 10:55:08

Petrson, Mikulas: díky za obsáhlé informace a a musím plně souhlasit, článek z Respektu si rád přečtu a už podle tvých komentářů jsem si jistý, že budu za jedno, jinak cejní salát je delikatesa, ale kdo se s tím má dělat ;-)) jinak s těma karasema máš asi pravdu, já vlastně kromě cejnů nechytil jiný druh

Petrson - Profil | Čt 14.2.2008 19:01:09

>> Davaprd > jinak k rybám, něco tam jistě bude, i když míň, než jsme bývali zvyklí. Je fakt, že cejni jsou docela přemnožení, chtělo by to tam hodit aspoň pár candátů a sumců, aby to taky trošku redukovali :)) Na horní nádrži berou, podle všeho tam vyjeli rourama po napuštění (byla úplně bez vody). Karasi asi nenajeli, těch v té malé bývalo 3 prdele, ale nechyt jsem žádnýho. Třeba je ale na ně ještě brzy.

Petrson - Profil | Čt 14.2.2008 18:57:40

>> Mikuláš > ahoj. Tak já to sem radši hodím celé - hafo informací:

401008 /01 KYJSKÝ RYBNÍK: aktuální podmínky výkonu RP

Na revíru probíhá odbahňování odsávací metodou, které potrvá minimálně do poloviny roku. Protože tento způsob umožňuje práce realizovat "za provozu", tj. bez vypuštění rybníka, podmínky výkonu RP nejsou dotčeny a lov ryb může i nadále probíhat v souladu se stávajícími BP a RŘ. Hladina je však snížena o cca 0,5 m a v budoucnu nelze vyloučit, že dojde k dalším technickým manipulacím. Při déletrvajícím výrazném poklesu budou informace o dalších případných omezeních či zákazu lovu umístěny na tabulích přímo v revíru.
DALŠÍ UPOZORNĚNÍ: I když nápisy byly odstraněny kvůli zmíněným pracem, i nadále platí částečné celoroční hájení trdliště v úseku od přibližně poloviny hráze (od lampy veřejného osvětlení, tvořící přímku s levou hranou betonové propusti pod hrází, až k silničnímu mostu přes ústí Rokytky, cca 200 m nad nádrží. Na protilehlém břehu platí hájení od tohoto mostu až po strom, který tvoří dominantu v ohybu břehu naproti hrázi).
Na březích se nachází technické vybavení dodavatele prací - sací systémy apod. Žádáme všechny lovící, aby s uvedeným zařízením žádným způsobem nemanipulovali - je stále v provozu.
OBSÁDKA: Přibližně 300 kg ryb uhynulo vlivem špatného načasování odpuštění v loňském roce, dalších zhruba 1200 kg ryb bylo vpořádku sloveno a převezeno do dalšího revíru.
Přesto, že v době průběhu terénních prací stanovil majitel (pochopitelný) zákaz vysazování ryb, podle odborného odhadu by se v nádrži měla vyskytovat obsádka v řádech desítek metrických centů.
V průběhu roku budou informace aktualizovány také na www.rybaripraha.cz
(Zde údaje zatím chybí; jejich zveřejnění se váže na zpracování loňské statistiky CR úlovků, poté budou na stránkách aktualizovány komplexně.)

Za laskavě a pohotově zaslané informace děkuji
Ing. Jindřichovi Vintrovi, hospodáři ÚS ČRS Praha.
---------------------------------------------------
Dál vyplynulo, že objem celkových prací je rozplánován přibližně na 2 roky. Nejde tedy jen o odbahnění, ale rozsáhlejší úpravy okolí zejména v části u výtoku, za viaduktem.
Tolik v kostce k budoucnosti.
Doporučení k usebrání úlovků je pochopitelné, může totiž dojít k rozsáhlejšímu upouštění, kdy by se nejspíš lov zakázal. Pro svaz je lepší, když se bude osádka průběžně redukovat, aspoň do doby, než odbahňování skončí. Případné další komplikace se tak zmenší.

Mikulas - Profil | Čt 14.2.2008 18:48:54

Petrson, Davaprd: ahoj, když jsem na podzim volal na svaz, jestli se smí chytat na Kyjáku, bylo mi řečeno, že ano, že ryby tam stále i po úhynu jsou, ale že jsou beztak ohroženy budoucím odbahňováním, tudíž mi doporučují je brát a konzumovat. Konzumace cejna kyjákovelikosti mě ovšem nelákala a od té doby jsem tam nebyl. Prý to tam ale plánují zvelebit, stvořit ostrůvek a bůhví co všechno, víte někdo co se tam přesně plánuje?

Petrson - Profil | Čt 14.2.2008 18:30:14

>> davaprd > jj, čísla, která jsou přímo od hospodáře (přesnější sotva seženeš), mluví zřetelně. Média prostě asi úpěla zoufalstvím z neschopnosti opatřit si pořádný materiál, tak bičovala jev, běžný na každém výlovu srovnatelného rybníka. Mnohem víc ryb se navíc podařílo zachránit odlovy (cílenými na "ušlechtilé" druhy).
Politováníhodné pak už jen zůstává, že se účastnili i "ostřílení" investigativci s relativně dobrou pověstí. Někdy totiž žurnalisté typu JXD (kterého jsem si jinak velmi vážil) činí závažnou chybu: Již před začátkem svého "vyšetřování" znají viníka (za tentýž prohřešek mimochodem skutečným vyšetřovatelům hrozí vážný střet s paragrafy). Dá se přeložit asi takto: vzhledek ke svým zkušenostem jim nečiní problém vyspekulovat, na kterou stranu se přikloní většinové mínění čtenářů, zvlášť když se kauza "vhodně" podá. Pak je, pragmatickou optikou autora viděno, pochopitelné, že dochází k absenci elementárního pravidla opatřit k "vyšetřování" všemožné informace z obou "táborů". JXD nepodal žádné údaje o spleti právních vztahů hospodaření na revíru, dokonce ani o tom, kolik ryb uhynulo, a jak velké množství se naproti tomu svazu podařilo zachránit. Peroutka by zaplakal...
Když se teď s odstupem ohlédnu za touto "kauzou" Reflexu, její autor alespoň velmi názorně ukázal, kudy cesta odlovů nevede: broděním nadšených zachránců (všeho druhu) po kolena v bahně. V pachtění za jedním kusem ryby s duší na kahánku nakonec usilujících o život vlastní. Těžko zazlívat ČRS, že jeho členové nejsou speciálně školeni na výlov podobných individuí. Jiný, obdodně "tvůrčí" kolega JXDoležala, po uvedení své "reportáže" záhy bývalý, tyto jedince zuřivě nálepkoval "ekoteroristy" :))
K závěrečné perle článku, že se mohli do bahna pustit davy rybekchtivých spoluobčanů, snad autor zapomněl připojit aspoň 5 smailíků, nebo si prostě dal šluka navíc.
Jako celý "problém" Kyjského rybníka, i tato reportáž se dnes dá přejít klidně a s úsměvem. Ovšem pach shnilých okurek, který zbyl ze splasklé bubliny, by snad měl kohosi varovat: nejen rybáře, ale taky šéfy redakcí, kterým zmanipulované pohledy reportérů škodí. Jednomu pak nezbyde, než povětšině jinak dobré časopisy přestat kupovat.
( Odkaz na relevantní reportáž: http://www.reflex.cz/Clanek28602.html )
Při hovoru mě pan hospodář ujistil, že situace je zcela uklidněna - i příslušné úřady korigovaly své pohledy a uznaly, že na vyhrocení stavu kolem úhynu měla částečný vliv i "okurková sezona" médií, ovšem také, že svůj podíl na něm nemohou dost dobře ukrývat.

davaprd - Profil | Čt 14.2.2008 17:28:51

Petrson: byl jsem tam letos 3x a vždy jsem si docela zachytal, byl jsem na malým a prý ho slovili, nicméně vzhledem k tomu, že jsem tam nachytal třeba 10 cejnů za 2 hodinky, tak to nebude s tím výlovem tak horký, nebo se tam natáhli spodem, velkej je nevyzpytatelnej a vyrazím na něj až se trochu oteplí

Petrson - Profil | Čt 14.2.2008 16:56:16

>> Davaprd > a co jinak, byl jsi to tam zkusit? Je fakt, že teď je kapku zima na ně :)

davaprd - Profil | Čt 14.2.2008 16:30:35

Petrson: dobrá práce, díky

Petrson - Profil | Čt 14.2.2008 16:06:00

Nazdar kolegové, povedlo se mi "vytunit" nějaké informace s aktuálními podmínkami k lovu na revírech ÚN Džbán a Kyjský rybník v r. 2008. Najdete je na odkazech v Oznámení:
http://www.mrk.cz/oznameni.php3?id=1076
http://www.mrk.cz/oznameni.php3?id=1077

Petrson - Profil | So 2.2.2008 18:08:32

>> okurkus > včera od cca 9:30 do 16 na pískovně (R 1). Feeder už koušou, ale jak rosničky ve věži slavily, asi omylem skvělou předpověď přiřknuly pátku místo čtvrtka. V nečekaném vichru tedy s feederem nic moc, záběry nešlo skoro rozpoznat. Proměnil jsem jeden v pidicejna, přišlo jich ale víc. Největší zájem o červy a sendvič červi + kuku (1 0 1). Jiné nastražení bonduelky fišle ingorovaly. Polo - dvojka na žížaly blíž břehu bez odpovědi.

okurkus - Profil | So 2.2.2008 15:49:34

zdar pánové,tak jak to kouše? máte už nějaký zářez na prutě :-))?

Petrson - Profil | Pá 18.1.2008 0:50:05

Rád bych upozornil kolegy nejen z Prahy a středních Čech, které to zajímá, na VÝTAH aktuálních změn bližších podmínek na MP vodách ÚS hl. m. Prahy, umístěný v DOWNLOAD - CENTRU.

http://www.mrk.cz/download.php3

Petrson - Profil | Čt 3.1.2008 20:24:27

Zdar vydry, bere něco teď někde okolo na klasiku? Polo - feeder - plavča, řeky ? Když díry do ledu se tu zatím jeví passé...

davaprd - Profil | Po 10.12.2007 16:00:09

Nazdar pánové, tak jsem byl včera odpoledne prubnout po půl roce Kyják a světe div se, ryby tam jsou a docela berou, od 15:30 do 17:00 na rohlík, červy ani ťuk, jsem měl 7-8 záběrů a proměnil jsem 5 mrmloňů standardní "kyjácké" velikosti. Krmil jsem černou ploticí od Lorpia s hlínou, kdybych tam byl dříve a rozkrmil si flek asi bych nachytal mnohem více, ale jinak naprostá spokojenost, zvláště když všechny řeky v okolí tečou jak sviňa.