Kružberk a vyrovnávací nádrž LOBNÍK

Máte někdo zkušenosti s Kružberkem nebo spiše s vyrovnávací nádrží LOBNÍK? Občas tam cytám ale zase né tak často a tak bych byl moc rád kdyby se někdo podělil o své zkušenosti nebo poznatky.Nejvíce by mě zajímalo jestli se dá chytit nějaký kapřík i na feedřík u kraje a ne jenom ve 100 metrové vzdálenosti.Budu moc rád za jakou koliv připomínku nebo radu. Díky všem - Petrův Zdar

Kouďa - Profil | St 5.7.2006 10:31:41

Takže to trošku rozvedu.
Ještě loni bylo při troše známostí možnost tu jedno či třídenní povolenku koupit i pro členy jiných organizací, letos bylo na schůzi rozhodnuto, že nikoli. Povodí Odry prý nemá zájem, aby se tam vyskytovalo mnoho lidí. Já, jakožto člen organizace Vítkov, podorganizace (či jak to nazvat) Odry, mám zakoupenu celoroční povolenku, kterých se ale vydává také omezený počet (tuším 200). Lov na Lobníku má spoustu omezení, některá jsou opravdu "prastará". To ale není předmětem...
Na feeder tam chytám ze stejné strany jako Carpeus. Asi záleží na situaci, ale stačí házet 10m i méně. Z protější, tj. budišovské strany, chytají chlapi přímo pod nohama.
Jinak - i díky omezení možnosti invazí rybářů je na Lobníku kouzelně. Krásné údolí, krásné lesy, čistá voda, ráj. Raději jedenkrát týdně tam (mám to asi 55km) než třikrát týdně na ty louže kolem mého bydliště (Nový Jičín).

Carpeus - Profil | Út 4.7.2006 20:43:37

Jo chytám tak 5x do roka,mám poblíš chatu ale jak jsem rikal není to přímo kružberk!!! je to jeho vyrovnávací nádrž jm. Lobník!!!
Hostenku nebo povolenku ''jak chcete'' si můžete koupit buďto 3 nebo 1 denní.Poprosil bych Kouďu jestli by teda nenapsal něco víc.Tou vzdáleností jsem to myslel jen obrazně,napsal jsem to proto, protoze jsem kapříky tahal jen z větší dálky ale to jsem sedával ze strany lomu nebo toho malého parkoviště je to vl. to samé. Předem díky!

Heiko - Profil | Po 3.7.2006 22:29:18

Kouda:kde je prosim ten Lobnik? je to to ten usek pod kempem v Podhradi az po "hrazku"?

Kouďa - Profil | Po 3.7.2006 21:16:57

Hm, zajímalo by mne, jak tam chytáš, když se takto ptáš?
Takže:
Na Kružberku - viz Klikař. Jinak to nejde, tak se tam prý pytlačí jedna báseň...
Na Lobník vydává Povodí Odry speciální povolenky POUZE pro členy sdružené organizace Vítkov, Odry, Budišov, Moravský Beroun, atd.
Já kvůli tomu přestoupil před rokem do Oder.
Nádherná voda, nádherná příroda a naštěstí - velice kontrolované!!!
Kapra chytíš spíš u břehu než ve 100 metrech.
Pokud budeš chtít, rozvedu to

Klikař - Profil | Po 3.7.2006 18:08:18

ppp,Heiko: Na Kružberku je opravdu rybolov zakázán ale každý rok se pár jedincům dostanou spec.povolenky na zkušební odlovy :-))

pppp - Profil | Po 3.7.2006 17:54:31

proto se ptám.

Heiko - Profil | Po 3.7.2006 17:52:36

na kruzberku je rybolov zakazan ... mozna jen nejaci vyvoleni

pppp - Profil | Po 3.7.2006 17:48:43

carpeus - ty chodíš chytat na Kružberk ?