Úspěšné mušky v letošní sezoně??

Zdarvím všechny kolegy muškaře.Chěl bych se zaptat jaké jsou vaše úspěšné mušky na lipany,pstruhy potaoční a duhové???Když připojíte foto nebudu se zlobit.Předem Dík a Petrův Zdar

Marcel - Profil | Út 27.6.2006 9:59:40

http://www.mrk.cz/musky.php
Kuba: tady mas fotky

strejka - Profil | Út 27.6.2006 9:25:37

olivova lura s limcem z cerveneho tulene a cinkou na #14 hacku pripadne stejne mrnava montana, zalipanil jsem si letos poradne zatim akorat v zime a to vedla goldhead mikronymfa (#16) telicko z jedovate ruzoveho zajice prekrouzkovana zlatym dratkem a limcem z pava, ale jak pise Vlada S. a pisava Pike, je to na vkusu kazdeho soudruha...

FishGuarD - Profil | Út 27.6.2006 9:21:12

U me letos jednoznacne vede pupa chrostika skoricove barvy(pomerne realisticky vzor). Pak klasicka mokra muska s tipem z cervene bavlnky a tmavymi kridelky. Jeste jsem mel pomerne uspech (z jednoho mista duhak, lipan a potocak behem chvilky) na nymfu jepice cerne barvy prekrouzkovanou medenym dratkem se signalni zelenou hrudi ve velikosti cca #16.

Vláďa S. - Profil | Út 27.6.2006 9:14:24

Úspěšné jsou vždy ty mušky, které jsou vlastní, protože jim člověk věří a časem si najde pár úspěšných vzorů, z čehož tak půlka je jen jeho vlastní vynález a u půlky zjistí, že je použivají, lehce obměněné, všichni. Jinak už tu obdobné otázky byly mockrát, doporučuju archiv otázek.

Bruno.fly - Profil | Út 27.6.2006 8:47:52

Mušek, i těch úspěšných, je nepřeberné množství.
Klasická rudořitka a její varianty včetně druhu použitého háčku a zatížení (normál, jig, goldkopf ...)
Různé varianty zajíců. Pupy chrostíků, nějakej ten bobeš ..........
Je toho strašná spousta a záleží i na stavu vody, počasí a aktivitě ryb. Pokud vyloženě nesušíš, tak neexistuje univerzální muška, ale třeba ta rudořitka umí chytit Duháka, Potoka i Lipana.

Pike | Út 27.6.2006 8:21:06

Na potocaka a i duhaky vede bazanti ocasek s limce z paviho spectraflashe a oranzovou ci zlatou hlavickou.
Na jezero jednoznacne cerna ludra se reflexne zelenym limce a zlatou hlavou, na privesu oranzova ludra, pripadne jeste dablik.