Kupovaná nebo domácí?

Chci se zeptat,jestli je nějaký velký rozdíl mezi vnaděním kupovanou kvalitní krmící směsí a např. doma namíchané směsi z pšeničného a kukuřičného šrotu,řepky a případně kukuřice.Toto mě totiž vyjde na pár korun až téměř zadarmo a kupované směsi jsou většinou drahé.Vyplatí se spíše je kupovat,nebo je to jedno?Dík všem za reakce.
Autor diskuse: vaša - Profil , 14.6.2006 všeobecné - nástrahy, návnady

Patrik Šanda - Profil | Út 15.4.2014 16:25:54

Já směsi kupuji, protože když jsem zkoušel míchat směs z kuku šrotu a podobně, nebylo to tak úspěšné.

petr | Čt 15.6.2006 19:31:13

domaci je domaci mne na to berou je to super

IGI - Profil | St 14.6.2006 14:22:29

Ved vravim, ze to ze kuppis zmes a das do nej posilovac nic neni! Ftip je v tom trafit sa rybam do chuti a navnadu spravne pripravit. A este k tomu, myslim si, ze keby si prisiel sam na vodu, zobral dajme tomu Sensas 3000 Bremes, dal by si do toho este aj posik, chytil by si mozno kulo, bo tie ryby by sa toho smradu bali :-D. Spickove pretekrske navnady su naozaj na rekreacny lov prilis "silne". Zvykne sa to v takych pripadoch skor riedit, ako este pridavat posilovace... Je to cele alchymia.

Takze zaverom: Ak sa trafis do potreby ryb na danej vode, je velka pravdepodobnost, ze s kupovanym znackovym krmenim zachytas lepsie ako so srotom. Ale trafit sa moze byt problem. Takze potom az vyhodis X00 kacek za krmenie a nic necytis, nebud sklamany a ver tomu, ze ziadne krmenie samo o sebe rybu nechyti, lebo keby ano, nemali by sme pri nasej "socialistickej - cekoslovenskej" nature co chytat. Prajem prijemny den!

hraji - Profil | St 14.6.2006 12:44:20

vaša: teoreticky ti nikdo nedá správnou odpově´d, asi nezbude, než si koupit směs a zkusit to.

vaša - Profil | St 14.6.2006 12:38:39

Mě právě zajímá,jestli když koupím kvalitní směs,nebo do té mé přidám nějaký posilovač,chytnu podstatně více ryb.Ještě nikdy jsem žádnou směs nekupoval a tak mě zajímá o kolik procent může stoupnout množství ulovených ryb.Jinak dík za odpovědi a rady.

IGI - Profil | St 14.6.2006 9:25:32

Hlavne je tu zmes spravne pripravit pre pouzitie na danej vode. Ak si zvyknuty na svoje zmesi, nemusis ich hned menit. Ak chces zmenu, daj do toho nejky praskovy posilnovac od renomovanej znacky. Vela ludi si kupi "specialne" krmivo, zle ho pripravia, zapadne im do bahna, hovno chytia a potom rozsiruju, ze jake su to na hovno vyrobky. Samozrejme, keby som si vedla teba sadol so spravne namiesanym a pripravenym sensasom, jasne by som tvoj srot prechytal, ale pokial sedis sam, resp. s podobne vnadiacimi kolegami, zachytas si skvele i na svuj osvedceny srot.

Lubo - Profil | St 14.6.2006 9:02:59

Příjde na to co chceš chytat. Možná to bude znít proti obecně uznávané praxi kacířsky, ale když jdu na kapry, tak k sypkému krmení (šrot, strouhanka atd.) přistupuji pouze jako k nosiči partiklu (a možná trochu i jako k nosiči vůně). To zn. abych měl z čeho nadělat koule a dopravit prakem partikl tam, kde chci nahodit. Je mi proto srdečně jedno, jestli je šrot pšeničný, nebo kukuřičný atd. Ale já možná chytám trochu odlišně, než většina (tím něříkám že líp nebo hůř). Já prostě ryby nelákám na své místo lovu. Já se hlavně spíš snažím najít dráhu, kudy kapři táhnou a zastavit je u svého háčku (tak mně za tento názor moc nekamenujte) :-)))

Bachy - Profil | St 14.6.2006 8:27:56

Když budeš zkoušet domácí, třeba s přidáním mletých semen (pražené konopí), různých mouček (GLM, sardinková, krevetová....), nebo koření, suš. mlíka, práškových posilovačů............ - dostaneš se myslím na lepší cenu, nebo lepší kvalitu směsi. Navíc budeš vědět na co chytáš a co je účinnější..... Taky můžeš mít z dobrého úlovku na vlastní směs lepší pocit. Jestli ti jde o srovnání kvality tebou uváděné vlastní směsi s kvalitnější kupovanou - tak když kapři evidentně jdou nebo není problém s konkurencí - je to podle mne jedno, v opačném případě bude ta kvalitnější (voňavější) směs účinnější. Aspoň si to tak myslím. :o)

MrKos - Profil | St 14.6.2006 8:27:08

vaša: Tady je rozhodující fakt co do vody hážou ostatní. Pokud jen šrot tak zachytáš i se šrotem s řepkou protože se dá předpokládat že to krmení bude pro ryby o něco atraktivnější. Ovšem přidáním komerční hotovky se vyhoupneš o další stupínek a je to většinou i poznat na reakci ryb. Pokud by jsi trval na výrobě vlastního krmení tak kromě uvedeného nezapomínej na pražené konopí, praženou a nepraženou strouhanku, možná i pšenici, vločky, hlínu nebo barvivo a třeba obyčejnej nastrouhanej perník. Tím se dá i šrot vyladit docela slušně. Pěkný článek o tom napsal kolega Maty... http://www.mrk.cz/clanek.php3?id=612

John* | St 14.6.2006 7:35:26

Podle mě je nejlepší směs kupeného krmiva s příchutí mořských plodů a k tomu konopí s pšenicí a anýzem (doporučuji dělat ve větším množství