Kanárské ostrovy

Poradíte, jak se dá chytat u oceánu z břehu?
Byl jsem tam před třemi roky, chytal z jednoho útesu na plavanou a nechytil naprosto nic. Tak nevím, jestli mám třpytkovat, nebo jakou použít návnadu při plavané?? Za každou radu děkuji.
Jsem už senior a možná tam platí zcela jiné zásady, než z mých vzpomínek z českých řek.
Autor diskuse: Mirek - , 30.5.2006 všeobecné - revíry, cestování

Jarko - Profil | Út 30.5.2006 15:24:20

Mirek: Ja som lovil na oceáne viac menej len dravé ryby či už na prívlač alebo na živú rybku. Vláčil som s gumou, voblerom atd. Ryby do 70 cm. Cez deň väčšinou menšie kúsky na malé twistry ale večer na rybku to bolo zaujímavejšie. V každom prípade je dobré použiť pletenú šnúru.

Hopík - Profil | Út 30.5.2006 14:58:27

Mirek:Já jsem na Kanárech chytal převážně na plavačku.Za čtrnáct dní jsem chytil přes deset druhů ryb a mezi ty největší patřily převážně Cípalové okolo
třiceti cenťáků.Většina ostatních ryb byla převážně drobnějších rozměrů.Chytal jsem na střídku z bílého pečiva a krmil většinou rozmočeným pečivem.Za klidnější hladiny jsem pohazoval kusy housek po hladině a ryby jsem,tak zvedl i z větších hloubek.
Pak stačilo zmenšit ponor a o zábavu bylo postaráno.Ale hodně záleželo na jemném sestavení udice zejména u zmiňovaných Cípalů.Většinou jsem si vybíral místa na hranici pláže a útesů.V noci jsem na ryby nechodil,protože jsem se věnoval jiným aktivitám a jiný,než plavačkový vercajk jsem sebou neměl.

Honzak | Út 30.5.2006 14:38:22

Dobra metoda je vecerni a nocni lov ze brehu. Chce to koupit nebo se pokusit chytit nejake ryby. Vždy jsme s nástrahou zaplavali dále od břehu, možná by stačilo i nahodit. Chce to pořádnou výbavu, pletená šnůra, prut tak 200-300gr. Lov klasicky na položenou. Chytali jsme takto hodně pěkných rejnoků a pár ryb jsme neměli šanci vytáhnout.