Září v Norsku.

Prosím vás o radu, jestli má cenu jet v polovině září do Norska na ryby. Především vláčka. Nebude již pozdě (počasí atd)? Pravděpodobně do oblasti Hitry, Aure apod. Pokud ano, s jakýma rybama se dá uvažovat a na jaké nástrahy. Děkuji za rady.
Autor diskuse: standama - Profil , 23.5.2006 všeobecné - revíry, cestování

Kralik - Profil | So 27.5.2006 20:48:32

standama: ja jsem byl v norsku koncem srpna a 3. září jsme odjížděli. Nachytali jsme par tresek ale nejvice asi brali polaci.Ja osobne jsem chytal 5-10 ryb denne(tresky a polaci) makrely jsme nepocitali. Paradni chytacka byla ale na makrely. Stacilo tam dat pirka hodit to do hejna makrel ktere byly krasne videt na hladine a sly jedna za druhou. Nejlepsi je to pry ale na jare. Letos tam jedeme 13. cervna tak jsem zvedavy. Jedeme primo naproti Hitre.

standama - Profil | So 27.5.2006 19:29:38

Chlapi děkuji za odpověď. Váháme mezi Hitrou s Travel Suport anebo Averoy (u Kristiansundu) s Levante. Termín pobytu v obou případech od 13. do 20.9. Co myslíte, který místo je lepší, případně i cestovka?
Jirko, prosím Tě, jaký je na tebe kontakt?
Dík Standa

Ursus - Profil | So 27.5.2006 8:34:28

Byl jsem tam v tomto terminu 2x. Poprve to byly jatka podruhe to uz tak slavne nebylo. Vse zavisi na tom jestli potahnou zrovna v tu dobu tresky. Mnici sli stejne za den tak 10 na rybare. Pokud muzu poradit- narazite-li na hejno(tresek, sledu) chytejte pod hejnem, vzdycky tam jsou velky ryby nad 100cm. trva to sice dele ale nejaka se splete. Preji hodne stesti. pokus mas jeste nejakou otazku, tak na email.

Jirka | Út 23.5.2006 19:09:07

Počasí záleží na štěstí! Jezdím tam taky začátkem září no a někdy to vyjde někdy ne. Zima tě neodradí spíš bych se bál větru. Ryby: tresky nejčastější spolu s makrelama pak dva rejnoci dva mníci. Norové jsou taky vychcáňové když to tak musím říct. Ptej se co tě zajímá myslím že můžu poradit ve všem