Jak se stát profíkem??

Co je potřeba na to abych se stal profesionálem v plavané,popřípadě i v jiných technikách?? A kde se dozvím co nejvíce o závodech??Napište co nevíc!!dík všem
Autor diskuse: Jakub Šefc - Profil , 23.5.2006 plavaná - techniky lovu

Azbest - Profil | So 29.3.2008 21:54:26

Je spousta závodů,kam registrovaní závodníci nesmějí,ale moc tomu nerozumím.Možnosti mají všichni stejné.
Já jsem taky jezdil kdysi na závody ze zvědavosti a s touhou uspět,ale nikdy jsem nic nechytil.
Dokonce ani na Zlaté udici kde jsem i bez ryby nakonec skončil druhej,nebo třetí.
To jsou věci,které opravdu přijdou až časem a když člověk se něco naučí.
Ale profesionální závodník u nás není ani jeden.Aspoň já žádného neznám.

Takira - Profil | So 29.3.2008 20:56:33

Azbest: ANO,Konopáskové jsou divní tvorové,ti se snad upsali samotnému sv. Petrovi. ANO,dají se porazit. A ANO,souhlasím s tebou,jen jsem mluvil za sebe. A nerad bych byl za člověka,který někomu něco nepřeje nebo někoho zrazuje.Jen jsem chtěl říci,že jsem rád,že jsem běžný rybář a netoužím být profíkem. A ono není příjemný slyšet na srandazávodech něco jako: Hele,jsi profík,vypadni,je to nefér! nebo Je to zmanipulovaný,tam nejdu. A v tomhle není závist z mé strany. A k závodům jsem si přičichnul jako závodník.A pokud se ptáš na důvod? Vždy to byla sranda a snaha se přiučit něčemu novému.

vydra Lucky - Profil | So 29.3.2008 20:26:10

Stát se profesionálem nebude až tak těžké. Stačí mít ten živnosťák, aby jsi daně ze zisku platiti mohl, prostředky na vybavení, režii a pak jen jezdit, chytat, vítězit ... Jen uživit se s tím nebude tak jednoduché. Sponzoři mohou pokrýt hodně výdajů, ale všechno asi ne. Krom toho musíš "něco" předvádět, aby jsi nějaké měl. Také u nás se jen tím asi moc lidí neživí, teda pokud vůbec někdo. Mají k tomu třeba prodejny s rybařinou, publikují, točí reklamní spoty ... ale nedělají nic jiného, než že se honí kolem toho. Je to pěkné dělat něco, co mě baví, ale také bych si to rozmyslel. Pokud ovšem Tvá rodina vlasní nějaké naftové políčko, není problém ... :-)
O závodech je hodně publikcí a také na NETu je hodně propozicí, podmínek ... Najdi si třeba odkaz na nějaké závody (ne pohár o motorku starosty Horní Dolní :-))) ) a tam budou jistě i propozice. Pokud by jsi se obrátil na některé závodníky s dotazem, určitě Tě neodbudou. Již tu byli jmenování Konopáskové, Ouředníček (prodává v H. Počernicích) nebo bývalý repre trener pan Benda ... nebo tady máš odkaz, kde je toho dost a dost: http://www.rybsvaz.cz/?page=rada/odd_sport_mladez takže zlom vaz, nedej se odradit a Petrův zdar !

Azbest - Profil | So 29.3.2008 20:12:10

Takira-Konopáskové jsou tvorové mimo normál.Závodí od pěti let a vědí toho tolik,co normální člověk nepozná za dva životy.Navíc mají abnormální čuch na rybu.
Ale ani oni nejsou neporazitelní,takže šance má každý.

Azbest - Profil | So 29.3.2008 20:10:20

Nemohu se nevyjádřit.
1)Profesionální závodníci u nás nerostou.
2)Vrcholem kariery je v našich geografických rozměrech pro závodníka situace,kdy o něho projeví v závislosti na jeho výsledcích,charismatu a dalších vlastnostech zájem silná firma,vytvoří mu podmínky pro závody,vybaví ho náčiním,oblečením,krmením a případně autem atd.Ale nebude jí stačit,pokud za ni bude dotyčný závodit-tedy závodit s jejich vybavením a v jejich "dresu".
Bude pro ni publikovat,podílet se na vývoji náčiní a dalších věcí,chytat závody a prostě firmu reprezentovat.Někteří za to možná poberou semtam i nějakou korunu,ale v Čechách to nebude žádná sláva.
3)Nemyslím si,že má někdo právo(zvlášť pokud to sám nemá za sebou) zrazovat kohokoli od toho,aby to zkusil.Pokud někdo má tenhle sen,chce pro to udělat maximum,věří si,že má všechny atributy a je do závodů blázen,pak je jen dobře do toho jít a zkusit to.
Rozhodně ale nemůže počítat s tím,že z něho bude hvězda hned a pokud ano,tak většina rychle vzplanoucích hvězd také rychle pohasne.Chce to neztratit kontakt s realitou.
No a těch peněz v prvních letech tam z vlastní kapsy napadá taky dost.
Ale pokud někdo někdy něco dokázal,tak to byl ten,kdo pro to něco udělěl.
A ten kdo to nezkusil,si může domsrti vyčítat,že to neudělal.
To se pochopitelně týká absolutně všech odvětví života.

Takira - Profil | So 29.3.2008 19:50:24

No,budeš se muset hodně snažit.Chce to talent,štěstí a silnou vůli.Bohužel dneska i dost peněz. Ale zajeď si do Pardubic,Konopáskové jsou tam dost známí.Dokonce tam mají mít krámek s rybařinou.Možná ti něco prozradí.Několikrát jsem je viděl při práci a musím smeknout.Jsou fakt dobrý. Za sebe ti radím - nechtěj to,to kouzlo rybařiny budeš mít navždy pryč a pořád zůstanou stíny minulosti v případě,že toho necháš.

tomas91 - Profil | So 29.3.2008 18:52:04

Takže pokud se chci stát profesionalem tak musím jezdit po závodech vyhrávat dělat fotky a doufat že si mě někdo všimne?

Miloš_Dia | Čt 25.5.2006 7:41:40

ZN:
to asi ne, všimni si těch "...jiných technik" !!!!

ZN - Profil | Čt 25.5.2006 7:07:17

MD:
podle mého, do ředitelny a povolení od pana ředitele a třídní učitelky:-)

Miloš_Dia | Čt 25.5.2006 6:16:20

Je to naprosto jednoduché - zajít na Živnostenský úřad a založit si tam živnostenský list.

ZN - Profil | Čt 25.5.2006 6:15:05

1. talent
2. vůle
3. štěstí

a nakonec zjistíš, že kdyby jsi tyto tři body a tu spoustu času věnoval něčemu jinýmu, rybařinu si nechal jako koníčka, tak je ti na světě mnohem líp.

Pyzda | Čt 25.5.2006 1:20:47

Jakube, když máš k večeři buřta a tvrdíš, že jsi ulovil kapra 70, jsi amatér. Pokud budeš baštit rybinu, až z toho budeš celý vedle a budeš tvrdit, že jíš buřty, pak jsi profík.

IGI - Profil | Út 23.5.2006 20:17:29

Profesional = ziviaci sa pretekanim.... Ukazte mi jedneho takeho v SR+CR!

detreux - Profil | Út 23.5.2006 20:06:54

goba jo jenze kdyz se celej rok omezuješ a kupuješ si radši veci na rybyb nez zbytek , a pak vyhraješ auto stejně si za prachy z nej koupiš zase jenom veci na ryby takze jses na tom porad stejně.....
Bez penez to prostě nejde....

Goba | Út 23.5.2006 15:47:56

musíš chvíli vyhrávat a pak tě někdo přetáhne jako Jágra :o))
ale je to drahý, když vyhraješ jednou za rok auto....máš to skoro zpátky

Fishky - Profil | Út 23.5.2006 11:08:22

detreux:
1 = 2, => stačí 1. a 3. :o)

detreux - Profil | Út 23.5.2006 10:59:33

1) penize
2) čas
3) chuť do toho