Uchovavani nastrah, navnad

Zdravím.Potřeboval bych vědet jak uchovavate nastrahy a navnady třeba když vam zbyde z lovu nebo toho udělate moc a neberete to všechno k vodě.Např.když uvařím konopí,řepku,pšenici tak to mam dat do ledničky a tam to třeba 14 dni vydrží?Nebo napařeny rohlik na kostičky?!S tim take souvisi otazka zda si dělate krmeni dopředu(např. večer,když jdete rano na ryby),nebo až rano před samym lovem?Ja to tedy připravuji rano,protože mam takovy pocit,že když je krmeni v ledničce tak potom moc lepi a je pak celkově neaktivni a take vuně kolisa.Kdybych to nechal jen tak venku tak by to zase zkyslo.Na druhou stranu rano nikdy nestiham,protože připrava a uvařeni komponentu do krmeni něco zabere.
Autor diskuse: Johny - Profil , 14.5.2006 všeobecné - nástrahy, návnady

rybomil | Út 16.5.2006 9:57:56

Už se to tu probíralo. Tedy cca jako Petrson a další. Jen s tím rozdílem, že jsem pořídil bazarovou 70tku lednici do kůlny za 500kč a vždy jen určitou dobu podle potřeby funguje už cca 9 let.Na plný pecky mrazí spolehlivě a víc jak 2 týdny tam krmení nikdy nemám.
Červy, hnojáky apod. bych do rodinné úschovny potravin nikdy nedal. Ostatně přítelkyně by mi to asi ani nedovolila, tak jsem ani nezkoušel.

IGI - Profil | Po 15.5.2006 16:23:06

Ja krmenia mrazim bezne. Aj spominany rohlik na kosticky naaromatizovany posilnovacom. Partikel som mrazil tiez a celkom uspesne. Ovsem niekedy zvyknu navnady pri dlhsom skladovani v mrazaku "vyfunet", preto odporucam pri skladovani 2 mesiace+ doaromatizovat vhodnym kvalitnym posilnovacom

.Robo - Profil | Po 15.5.2006 14:04:01

Navnadu jsem pripravoval rano behem 15 minut. Tedka jsem byl tyden na rybacce a trochu jsem to s prehanel, takze mi navnada vyrzela i dva dny. Venku v kyblu a nezkysla. Jenom vune nebyla tak intenzivni, ale myslim ze to nicemu nevadilo (da se i navonet pri lovu). Asi bych to 14 dni neskladoval, ale s prehledem si to tedka budu pripravovat den predem. Jinak nesdelany srot s partiklem obcas zamrazim v koulich v mrazaku (pak to ale stejne vyhazuju, protoze s tim moc nechytam, nicmene vydrzi 14 dni). Jinak to krmeni delam spis sussi a radeji dovlhcim u vody, nez abych z toho pak mel lepivou kasi - navic prave tolik nekysne. Partikl nevim, mam pocit, ze psenice dostava rychleji kyselej nadech, rohlik naparuju den predem (vecer na rano). Cervi a zizaly jsou uplne v poho. Proste je vrazim zpatky do lednicky a moc to neresim. Tedka jsem sdelal zizaly co jsem mel pres zimu v original krabicce (koupeny) v lednici :)
Mimochodem, tedka jsem koupil v konzerve konopi. Po otevreni jsem shledal, ze je krasne nakliceny a po tydnu porad stejny. Nevim jestli tam vrazili nejakej konzervant, ale zda se, ze v tomhle stavu vydrzi docela dlouho. Jestli tam zadnej konzervant neni, tak v ty konzerve je akorat vlhko a tma. Kdyz do toho pridas chladno, tak to musi vyrdzet par tydnu v tomhle hezkym stavu.

Amurek - Profil | Ne 14.5.2006 9:18:33

Johny - ®Řepku a konopí vždycky vařím ve větším množství a po vychladnutí rozdělím do umnělohmotných kelímků a i z vývarem zmrazím.Před rybolovem rozmrazím ,pokud je to na poslední chvíli tak v mikrovlné troubě a přidám do směsi.Když jedu na delší dobu tak si beru sebou chladící box s potravinama a místo chladících lahví dávám kelímky z mraženým konopím a řepkou a tak si vždy vytáhnu z boxu čerstvou dávku.Vařenou pšenici do směsi nedávám vůbec protože směs rychleji kvasí.Pokud mi zůstane namíchaná směs tak pokud je ještě funkční tak ji můžeš taky zmrazit ale jak psal Petrson směs trochu zvodnatí tak přisyp trochu suché a můžeš jít na ně.Pokud směs už kvasí tak sní přikrmuju žížály.

Petrson - Profil | Ne 14.5.2006 4:53:30

>> Johny > dobrej tip je taky v tomto článku:http://www.mrk.cz/clanek.php3?id=666 K příspěvku níž: Tou "přihrádkou u chladničky" je ve skutečnosti myšlena ta naproti mrazáku (ve dvířkách :-).

Petrson - Profil | Ne 14.5.2006 4:00:55

Hotovou návnadu uchovávám na max. 2 - 3 dny v ledničce, na dýl ji chce zamrazit. Stává se mi, že po rozpuštění zvodnatí, takže ji chce někdy dohustit a rovněž dochutit, pak funguje normálně jako červstvá. Když uvařím víc řepky, než spotřebuji, na plechu nebo síti ji vysuším; jednou se mi po pár dnech ve vodě zkazila. Nástrahy - červi, kuku z plechu, rohlíkové bojlíz uskladňuji v přihrádce u chladničky, kde vpohodě vydrží cca 10 - 15 dní. Žížalám jsem v dole v ledničce vyhradil jednu bedýnku, původně na zeleninu (jak si to čtu zpět, vidím, že mám v ledničce občas pěkný zoo :-).