sedlo navijáka

Zdravím Vás, prosím Vás o radu. Mám doma dvojdielny kaprový prút, všetko je ok, len sedlo navijáka neni. Naviják tam pasuje dobre, no vždy keď naviják doťahujem, tak mi preskočí závit a povolí sa to. Dá sa to dotiahnúť do takého štádia, keď sa to nepovolí a naviják drží, len trochu keď s ním zakývam, tak vidím menší pohyb v sedle a keď to ešte viac dotiahnem, tak už preskočí závit. Neviete mi prosím Vás poradiť, čo mám s tym spraviť ? / Dá sa plnohodnotne loviť aj s nie na pevno dotiahnutím navijákom?/ Prút už nieje v záruke. Ďakujem
Autor diskuse: elvis - Profil , 2.5.2006 kaprařina - náčiní, doplňky

Manil - Profil | Út 2.5.2006 14:59:52

Mám stejný problém u prutu Shimano catana , koupil jsem ho a doma při nasazení navijáku jsem zlistil že ho ani zlehka nedotáhnu. Poslal jsem ho do reklamace a už jsou to tři týdny a nic..... :-(

m.kindl - Profil | Út 2.5.2006 13:32:31

Jednou jsemt o řešil takhle : Odmasti závit a nanes na něj dvousložkovej epoxid v tenké vrstvě a celej ten závit potři,potom do matice a na ten epoxid nastříkej silikonovej olej ať se to neslepí a navolno bez navijáku pomalu protoč sem a tam.Přebytky otři špejličkou od nanuku a hadříkem.Nech to vytvrdnout a mělo by to na čas vytěsnit sešmajdanej závit.Když to nepůjde a s prasíš to jako já (neměl jsem olej) tak vyhodit a nebo servis :-)

JM - Profil | Út 2.5.2006 12:17:09

Pokud je to levný prut a levný naviják, tak bych ho tam přidělal napevno, jinak servis. Ale aby cena opravy nepřesáhla cenu prutu.

robo - Profil | Út 2.5.2006 11:30:57

Ak je to značkový prút, tak jednoznačne by som volil servis (ak sa to oplatí). Ak sa na to servis zohnať nedá, tak rozobrať dať vyrobiť nové duralové sedlo aj s maticou (šikovnému sústružníkovi)

Gamax | Út 2.5.2006 11:07:49

Skús použiť vodárenskú(teflonovú) tesniacu pásku, víde ťa to asi na 20 kaček. Natoč pár ovinov na koniec závitu, zhruba kde by mala byť matica. Nezabudni natočiť pásku v smere závitu (zľava do prava) !

pepi - Profil | Út 2.5.2006 10:38:49

Provizorně by možná pomohlo omotat závit sedla lepící páskou, tím vymezíš vůli. No, je to jen nápad.

carlos - Profil | Út 2.5.2006 9:39:37

měl jsem tohle taky na jednom starším prutu a nakonec jsem ho vyhodil. Pokud se jedná o dražší prut, doporučuji nechat sedlo odborně vyměnit v servisu. Sám bych se do opravy nepouštěl.