Plavačková bedna vs. feeder

Používáte někdo pl.bednu k lovu feederem?
Autor diskuse: oskus - Profil , 30.4.2006 plavaná - náčiní, doplňky

somozo - Profil | Ne 30.4.2006 19:59:41

MrKos: Ja sem ze Zdaru a v sone prodava kamos takze bych mel vedet kde se to da sehnat:-) Ale na tu bednu jak mam ja se to myslim nedela.
Ja mam vzdy problem u toho feederu ze jakmile mam zaber tak sebou cuknu k prutu a tim ho jeste vic rokyvu tak pockam az se uklidi a je po zaberu.-) proto to radsi pichnu vedle do vidlicek.

MrKos - Profil | Ne 30.4.2006 19:49:40

somozo: to je taky možné... pokud nestojíš vyloženě na tvrdém podkladu tak musíš sedět jako myška a nebo se přenášejí pohyby do kontrukce bedny a tím do prutu?
a ty opěrátka mají na stránkách co dal dolů MM ... je tam i kontakt kde se to možná bude dát objednat....

somozo - Profil | Ne 30.4.2006 19:32:07

silvan:ja sem si take na letosek poridil bednu od sony phoenix ale operatko sem k ni nesehnal.Sona sla posledni dobou s bednama dost kupredu a tech veci k tomu se uz sezene hafo ale porad jim jeste par drobnosti chybi.
Bednu si k vode uz beru prakticky porad i na feeder ale mam ho radsi samostatne na vidlickach protoze se mi zda ze se mi moc klepe jak na tom sedim.

silvan - Profil | Ne 30.4.2006 18:59:27

MrKos: všechno je fain, akorát to píšem do jiné otázky:-)

oskus: ty naše plky na zítra prosím smázni:-

MrKos - Profil | Ne 30.4.2006 18:57:25

silvan: dobrá tedy... vezmu ho a otestujem promokavost... :-)

silvan - Profil | Ne 30.4.2006 18:55:45

MrKos: zítra v 6:00 má dle předpovědi pěkně chcát, tak nezapomeň svůj šimáno deštník z Tesca - ať mohu závidět:-)

MrKos - Profil | Ne 30.4.2006 18:52:37

Endy: my zítra valíme na stoják za Brno... řeky jsou kalné a vysoké... to nějak nemám moc rád a preferuju spíše klídek na stojáku...

MrKos - Profil | Ne 30.4.2006 18:51:35

silvan: myslím že kus pravdy v tom bude... ale je to jen kus a záleží co komu jak vyhovuje... nemyslím že bedna by se dala považovat za všelék ale něco na ní bude... ostatně při našem rekreačním chytání mi ani nevadí že občas jdu pro něco do baťohu a že se občas taky i motám sem a tam... včera to byl extrémní stav po všech stránkách to neber jako příklad... :-)
jo a forpasovník mi čučí v práci prázdný... budu muset asi najít nějakou sličnou vazačku... ve kšeftech mají jen vazač a to ještě ruční :-(

silvan - Profil | Ne 30.4.2006 18:47:11

MrKos: já přece nic nenavazoval, maje k dispozici skvělý MrKosův hand made forpasovník:-) ale mně zásadně fše padá z ruky a motal jsem se tam mezi židlí, vidličkami a zabahněným báglem jako hovno pod jezem:-) Ale jak říkám, je to jen moje fixní idea, že by to bedna mohla zlepšit:-)

Endy - Profil | Ne 30.4.2006 18:43:28

4 Mrkos..neni problem..zitra za peknyho pocasi opet vyrazim.. Svitava ma dvojnasobnej prutok..takze asi nic :(( takze opet svratka 4 nebo 5

MrKos - Profil | Ne 30.4.2006 18:40:23

silvan: takže vlastně můžeme za všechno my a to totiž že rybama jsme Ti plašili ryby ostatní? :-))
...jinak držák pro feeder na bednách je variabilní dostatečně na to aby se to dalo spustit podél země...
a to navazování u vody by bedna moc neurychlila... stejně v podstatě všechno důležité mám v kufříku kterej jen otevřu a vybírám co potřebuju a jediné co je jinde jsou broky... jinak myslím že toho moc bedna nevyřeší... snad jen tu svačinu... budu muset jít s Endym na ryby a podívat se na tu jeho bednu :-)

Rybář - Profil | Ne 30.4.2006 18:38:58

Bednu jsem si pořídil zejména na plavanou, ale s oblibou ji používám i na feeder. Hlavní výhodu vidím v tom, co píše Silvan. Mám vše po ruce, nic nehledám, neskáču zbytečně okolo vody a sedí se mi pohodlně na jakémkoliv terénu. Absence opěrátka mi vůbec nevadí, naopak, možná by mi i překáželo. :-)

MrKos - Profil | Ne 30.4.2006 18:35:44

Endy: no tak to bych rád viděl...:-) krmení taky? a ještě totiž nevíš jakej mám foťák a kolik toho na rybách někdy vypiju a sežeru... :-))
...ovšem pokud opravdu by to bylo možné tak je to rozumná alternativa a do bedny bych klidně šel... takové bedny co jsem zatím viděl mi po této stránce nevyhovují....

silvan - Profil | Ne 30.4.2006 18:35:21

endy: a chytáš vždy v poloze "špička nohoře", nebo i u země (podél břehu)?

silvan - Profil | Ne 30.4.2006 18:34:22

MrKos: navíc hodně nosíš pruty už "předvázané", já v poslední době (vzhledem k mé délce chytání poněkud nadnesený termín) většinou váži až u vody - a furt kudla něco hledám v trávě či po kapsách (bižuterii, metr, obůstek, peán, vlasce, forpásky, broky mám neustále v batohu vysypané, kleštičky....) - ovšem je možné, ba vysoce pravděpodobné, že ani bedna by mi s tím nepomohla:-).
Zrovna fčera mi to nějaká obluda dvakrát urvala a vy jste mi pak plašili věčným házením chycených ryb moje rybišky na vzdálenost boloňky:-), takže jsem zkoušel několikrát zjemňovat - v tom bahně jsem furt volačo lovil.
Jak říkám - u vody si myslím že by byla bedna aspoň pro mne snad výhodná - je to ale otázka zvážení ceny a i transportu k vodě.
Ohledně záklonu hlavy na fídr - i na bedně se dá sedět podél břehu a mít špičku fídru u země - nebo to příslušenství k bedně nedovoluje?

Endy - Profil | Ne 30.4.2006 18:32:19

ja mam 7 let starou bednu od sony s vysuvnyma nohama a narvu do ni vse..piti, jidlo, kmeni, vydlicky na motyla, i takovej ten sustakovej kybl od mila..jen plavackovej podberak se tam nevejde :D...vcera sem s ni byl chytal s feedrem a pohoda

MrKos - Profil | Ne 30.4.2006 18:19:56

silvan: já jsem se na ta opěrátka díval... v takovém případě je to už rozumný kompromis a dokážu si představit že bych na ní i dokázal sedět... :-)
na druhé straně si říkám co to vlastně vyřeší? všechno drobné nosím v kufříku ( což je také dostatečně přehledné ) v baťohu a když budu mít bednu tak odpadne kufřík ale ostatní věci jako hlava, pití, svačina, káva, foťák a další pro mne nezbytné záležitosti budu nadále nosit v batohu... tedy v globále zase takovou výhodu v tom nespatřuju... také si nedokážu představit co všechno bych do tolika šuplíků nacpal... kostřičky nemám a nepotřebuju a toho ostatního potřebného je stejně tak akorát do toho mého pidikufříku...:-) je fakt že v dešti a při častých změnách montáží to určitý význam také má... ovšem třeba včera jsem chytal na jeden forpas a kdybych ho neupálil o bobova kapra tak s ním budu chytat i zítra :-))
nicméně nikde není napsáno že si k Tobě nepřisednu až bednu pořídíš... možná budu v té době mít i více olůvek, splávků a tedy už i případnou bednu naplním... :-)

silvan - Profil | Ne 30.4.2006 17:44:00

MrKos: ale např. SONA k těm bednám dodává i sklopné opěrátko - takže tento argument odpadá. Určitě je bedna dobrá na to mít ve věcech pořádek, protože fčera v tom dešti přehrabávatat bágl - nic moc (to já nerad vlastně i za slunka:-)). Pravdou je, že Bob sice seděl na bedně, ale furt cosi hledal:-) Nicméně pro toho, kdo má rád fše po ruce a je ochoten se s tím vláčet, je to jistě dobrá volba - má-li na to finance.
Pokud si někdo u fídru často hraje s montáží, myslím dobrá volba, kdo mění málo - asi zbytečné.
Pro mne je to jediný důvod, proč tu a tam na nějakou bednu pohlédnu - pořádek ve věcech a vše při ruce.

somozo - Profil | Ne 30.4.2006 17:40:42

Martin.M:vypada to zajimave ale pochybuji ze to udrzi delicku kdyz z toho sesednes. Ale asi se na to zajdu do prodejny sony podivat:-).

Martin M. - Profil | Ne 30.4.2006 15:47:27

asi je to novinka, ale stejne se zeptam: zkousel nekdo tohle? http://www.sona.cz/cz/kresilka/harmony_cz.htm

MrKos - Profil | Ne 30.4.2006 14:16:38

Použitelná rozhodně je a několik lidí už jsem s ní chytat na feeder viděl... Osobně bych si ji nepořídil protože posezení, ač na ní pohodlné, není takové jako na křesílku s opěradlem... A když si představím postavení prutů na panáka a bez možnosti opření ještě čučet na špičky tak to nebude žádná slast... Možná snad pro člověka který chce mít opravdu všechno rychle po ruce a chytá ryby na hod takovým tempem že se opírat vlastně nemá čas... ovšem to naštěstí není můj případ takže na křesílku dál si sedím a po bedně ani do budoucna nehledím ... :-)

Kolči - Profil | Ne 30.4.2006 14:04:12

oskus: osobni zkusenost sice nemam, ale myslim si ze na feeder musi byt mnohem pohodlnejsi napr. kaprarsky kreslo. Bednu bycch si koupil snad jen pro lov s delickou, ale na feeder urcite ne. A taky zalezi na tom, jak se dostavas na ryby.

jepice.cz - Profil | Ne 30.4.2006 9:13:45

cetl sem nejaky clanek milana tychlera a tam bylo o ty bedne, ze se hodi spis na kratky vychazky. kdyz ji budes pouzivat na delsi vychazky a cumet furt nahoru ke spickam tak te bude brutalne bolet za krkem

Endy - Profil | Ne 30.4.2006 8:02:07

Ja jo..podle me je to 100x pohodlnějsi nez zidlicka..a navic v ni mam vse a nemusim tahat batoh...