ako varit suchú tvrdú kukuricu?

ako mám varit kukuricu na kapre, myslím tú suchú lúpanú, tak aby dostatocne zmekla, treba to varit dlho alebo mozem nieco pridat do vody, ked to varím?
Autor diskuse: fero - Profil , 23.4.2006 kaprařina - nástrahy, návnady

Bachy - Profil | Čt 27.4.2006 11:55:38

Klikař - Jde to :o). Začíná tam být krapet plno, jako vždycky. :o)

Klikař - Profil | Čt 27.4.2006 11:46:31

Bachy - ®jj ,tak to už se to asi uklidnilo ale kdysy to byl docela problém a jak to jde ? :-)

Bachy - Profil | Čt 27.4.2006 11:44:32

Klikař - psal jsem o zpomalení, jinak ve srovnání s jinýmy revíry (Pocheň, Hoštice, Harta....) je tu teď bílé ryby trochu méně.

Klikař - Profil | Čt 27.4.2006 11:31:30

Bachy - ® to že má ryba něco ve střevě je pochopitelné ale není to důkaz toho že nežere,kapr nemá žaludek a střevama to prochází,je možné tento proces zpomalit (velké zrna,luštěniny atd) ale myslím si že né zastavit,alespoň ne tímto.
Jinak na sadr. je opravdu (bylo za mně) mraky drobotiny je to až k nevíře.Znám to pamatuju si to :-))))

Bachy - Profil | Čt 27.4.2006 11:09:06

Klikař - Divil by ses, kolikrát jsem viděl ve střevě kapra celé zrnka neuvařené kukuřice. Kaprovi sice neublíží, ale už ta ryba nežere tak často jak by mohla. Jinak ty hodně popraskané zrna jsou schopné menší ryby roztrhat a sežrat celkem rychle. Na vodě kde je relativně málo bílé ryby (sádrák) - dvě hrsti ve 30cm u břehu v létě nevydrží ani 2 hodiny. Plotičky a tloušti si s tím poradí. :o)

Klikař - Profil | Čt 27.4.2006 11:00:54

No dovařená nedovařená v podstatě je to jedno,kapr má dosti silné požeráky-nevidím v tom problém.
Hooonzik - ® na samotný lov mam raději takovou (viz tvůj obr č.1) prošít se dá a nikde není napsáno že musí míti tvar zrna.

Bachy - Profil | Čt 27.4.2006 10:52:56

MrKos - Co se týká toho porovnání: porovnávat přímo na jednom místě ochucenou a přírodní jsem zkoušel jen jednou - vyhrála neochucená. Není to samozřejmě nic průkazného, ale jsou chvíle, kdy vytáhnu velkou část jednoho hejna a kapři pak jsou dost opatrní - změním chuť kukuřice - výsledek žádny. Nejsem sám, kdo na tom revíru chytá na kukuřici, těch rybářů začíná být čím dál víc. Je to pro mně těžší, protože kapři už nemusí najíždět tak často a v přesný čas protože se zdrží u jiného zakrmeného místa - pro odlišení od ostatních opět ochucená kukuřice - bez výsledku. Někdy vím, kolik záběrů přejezdů můžu čekat (každodenní pozorování) - dám pro odlišení ochucenou - žádná výrazná změna. Někdy spíš méně záběrů. Dám neochucenou - vše je při starém a ryby berou. Teď už vůbec nedochucuju - není důvod, spíše se zaměřuju na čerstvě uvařenou - to jo, ta dokáže zabodovat, ale chuť ne. Co se týká tvých fotek, osobně bych ji radši víc uvařil a pak nastřílel raketou (0,5litrová petka opačně) než nedovařenou prakem. Při delším lovu na jednom místě by to mohlo mít lepší výsledky v závěru pro rychlejší stravitelnost. Aspoň mně to tak funguje.
Hooonzik - V pohodě, akorát tam kde je hodně bílé ryby bych častěji dokrmoval. Jinak ručně loupaná nepraská až tak hodně.

Hooonzik | Čt 27.4.2006 10:45:14

tohle "vaření" v termosce mi maximálně vyhovuje, je to supr! a já potřebuji jen trochu, na vnadění z loďky k jedné bojce co budu mít u rákosí, jen na jeden prut, zbytek bude na boilies jinam, na kuku plánuji zkusit kapříky co se přijedou vyhřívat a případně nějaký ten amur

MrKos - Profil | Čt 27.4.2006 10:32:08

... třeba tato je s malou dávkou medu... sladkost to sice nemá nic moc protože na papiňák je v tom jen jedna velká lžíce ale výrazně žlutá barva je už ta tam... a myslím že je to většinou lepší....

MrKos - Profil | Čt 27.4.2006 10:29:31

Hoonzik: takovou mám někdy taky... ale poslední dobou se snažím raději vařit méně aby to šlo dobře střílet prakem... stejně mezi zrnky se vhodná na háček vždycky najde a celistvá zrnka dále a přesněji lítají... nicméně to zdaleka neznamená že ta Tvoje je špatná... rukou se s tím zakrmit dá dobře a zrnko na háček vybereš také... třeba zrovna to druhé od spodu, třetí zprava vypadá velmi pěkně :-))

Hooonzik | Čt 27.4.2006 10:24:24

no já jí mám asi popraskanou ještě víc...

MrKos - Profil | Čt 27.4.2006 10:23:43

Bachy: někde jsi tady nedávno psal že lepší je přírodní kuku. Bereš sebou k vodě dva a více druhů kuku aby jsi to mohl porovnat nebo je to subjektivní pocit na základě toho že na přírodní kuku chytáš ? Asi dvakrát jsem vzal k vodě přírodní a ochucenou přičemž v obou případech byla ochucená produktivnější... Přírodní jsem nakonec jen vnadil a medová či melasová na háčku jasně bodovala... Nemluvě o tom že u obou takových kuku dochází k poměrně vyráznému obarvení do tmava což si myslím na protřelé zkušené ryby také není od věci... co si o tom myslíš?

MrKos - Profil | Čt 27.4.2006 10:15:28

Hoonzik: kuku by měla být popraskaná a tím i pěkně nacucaná vodou nebo roztokem ve kterém jsi ji vařil ( med, melasa, vanilka ) ... některá zrnka jsou prasklá pokaždé a některá nejsou... většinou je víc záběrů na ta popraskaná ale jsou chvíle kdy taková zrnka ocucávají a vycucávají třeba větší cejni a potom je lepší dát na háček zrnko celistvé... je to věc momentálního stavu u vody a potažmo ve vodě... :-)

Hooonzik | Čt 27.4.2006 10:02:36

Miras: no to máš recht, můžu použít ze skleničky tu jednu tvrdší kukuřici jako poslední na vlas, aby to drželo se zarážkou a ty další vařený

Miras - Profil | Čt 27.4.2006 10:00:42

Hoonzik: zkus, co uznáš za vhodné, kapr jedno jiné zrníčno na háčku stejně nepozná:-)

Hooonzik | Čt 27.4.2006 9:55:01

Miras: to právě nechci, všichni tady tvrdí jaký je v té domácí velký rozdíl, proto to chci zkusit taky takhle

Bachy - Profil | Čt 27.4.2006 9:43:14

Hooonzik - Bude, coby nedrželo. Musíš vybrat to správné kouzelné zrnko, je to trochu titěrná práce, ale... :o)

Miras - Profil | Čt 27.4.2006 9:38:43

Hoonzik: vždy najdeš pár zrníček, které splní tvé požadavky. Drouhou možností je, že se koupíš v RP kukuřici na chytání ve skleničce - např. neochucenou nebo anýzovou.

Hooonzik | Čt 27.4.2006 9:35:50

ahaaa, jenze to bude problem to propichnout a nastrazit na vlas, ne? bude to drzet?

Bachy - Profil | Čt 27.4.2006 9:31:51

Hooonzik: Souhlas s Mirasem - zastávám názor, že musí být měkká na rozmáčknutí mezi prsty. Většinou mám tak 80% zrn popraskaných jako popcorn, 20% je "puklá", ale drží tvar. Je to v pořádku. :o)

Miras - Profil | Čt 27.4.2006 8:37:35

Hooonzik: to, že kukuřiče popraskala je v naprostém pořádku...

Hooonzik | Čt 27.4.2006 8:15:38

tak jsem jí tam nechal asi moc dlouho..... 85% se jí rozvařilo, resp. popukala jako popcorn... chce to zkrátit! měl jsem jí tam 14 hodin, od 18 do 8 hodin.

vašík - Profil | St 26.4.2006 20:26:23

Ta termoska fakt funguje.Vyskoušeno.Akorád mě u vody upadla a mán hov.. Byl jsem jak popelák. V nerezové jsem to ještě neskoušel tu mám na kávu.

Hooonzik | St 26.4.2006 18:04:05

tak jsem právě zalil třetinu kukuřice vařící vodou v termosce a uvidím co ráno, budu referovat!!! tohle by byla opravdu DOKONALÁ finta na cesty!!!

Milan B. (MB) | Po 24.4.2006 20:21:53

To MIREK SAF: Jo taky dobry zpusob, ale pozor termostu pln tak max. z 1/3.....jinak je to docela sranda

Bachy - Profil | Po 24.4.2006 11:05:53

Suchou tak 4,5 hod. v papiňáku, dva dny předmočenou tak 2,5hod. Musí být opravdu měkká. Přidávání čehokoliv (cukr, med) se mi zdá zbytečné. Myslím, že není rozdíl v záběrech, někdy je to spíš horší.

Mirek Saf. - Profil | Po 24.4.2006 10:30:05

Na dovolené, kde nemáš asi papiňák jse používal termosku. Tu jsem nejdříve vypláchl vařící vodou ( stěny se ohřejí ), pak asi do půlky nasypat namočená zrna a zalil vařící vodou do plna. Nechá se to zašpuntované přes noc. Neotevírat.

Betain - Profil | Ne 23.4.2006 12:23:55

Máčet dva dni a pak vařit v nechlorované vodě. Nevím proč, ale je pak uvařená mnohem dřív. Nejlepší je voda dešťová. Jen bacha když prší z mraků valících se z chemičky :-)) !

Milan B. (MB) | Ne 23.4.2006 11:00:24

Blba otazka, projdi starsi odpovedi, je to tu mockrat.

Dlouho macet a pak varit dokud nezmekne ( libovolne jak).

Jaro - Profil | Ne 23.4.2006 7:23:14

Namočiť na 2 dni do vody a variť v papiňaku zhruba 50 minút. Odstaviš, obložiš utierkami a počkáš kým ti to nevychladne. Pridávam vždy 1 lyžičku soli a 2 lyžice cukru, alebo medu. Kuku to zatraktívni, ale v lete ti veľmi rýchlo skysne, preto s tým narabaj opatrne.