Nastražování s hrotem háčku ven

V poslední době se ujal trend nastražování nástrah ať už živočišných nebo rostlinných ten, že se ponachává špička háčku vyčnívat ven. Co ono dříve pověstné píchnutí se ryby při zkoumání nástrahy a její odrazení od záběru? Jak to děláte Vy a co je lepší ?
Autor diskuse: Vendax - Profil , 20.4.2006 všeobecné - nástrahy, návnady

Klikař - Profil | Čt 20.4.2006 15:20:15

miki - ®maš pravdu a myslím že se to dělá ještě dýl,jinak špičku ven jak kdy a jak na co .Pokus maš měký těstíčko nebo rohlíček tak ji můžeš nechat schovanou ,na kuku nebo hrášek jednoznašně ven.

miki - Profil | Čt 20.4.2006 15:10:53

Vendax: Mě zaujala hlavně tvá věta "v poslední době",
protože tohle se již praktikuje nějákých posledních 15 let, ne li déle.

pasinka - Profil | Čt 20.4.2006 9:38:23

V minulosti sem nechával špičku háčku vždy v návnadě,kdy jsem měl právě strach,abych rybu neodradil.Dnes už jí nechávám u všech návnad koukat ven.Úlovku je víc,dnes bych tam ten haček ani jinak nezapich.

Homer - Profil | Čt 20.4.2006 8:53:47

U všech nástrah nechávám vždy volnou špičku háčku.Jestli to odrazuje ryby od záběru jsem nezpozoroval, ale je jisté, že většina záseků sedí mnohem líp než se schovanou špičkou.U některých tvrdších nástrah bys se schovanou špičkou ani pořádně nezaseknul.Myslím si, že je mnohem důležitější jak je nástraha na háčku nabídnutá, jestli působí přirozeně a případně vydrží déle živá.Třeba malé hnojáčky napichuji jen jednou uprostřed s volným hrotem háčku, podobně jako se nastražuje bílý červ a řekl bych, že to rybám nevadí.

Michal | Čt 20.4.2006 7:56:33

Asi 3 roky zpátky jsem začal chytat na feeder, předtím několik let jen muškařil a tak si jdu teď občas k vodě prostě sednout. Ale ať už chytám an kukuřici, červi, hnojáčka, vždycky mám na háčku volný hrot a mám s tím celkem dobrou zkušenost, ryba se často pověsí při záběru sama a nemusím ani sekat, nebo jen zlehka přiseknout, což je i k rybě šetrnější. Volný hrot nechávám i při chytání na plavku, taky v pohodě, rybám to zřejmě nijak nevadí.

Bachy - Profil | Čt 20.4.2006 7:27:26

Šuli - myslím, že o píchnutí ryby a následnou snahu o zbavení háčku jde jen u některých montáží. Ryba si potravu neschovává, ale normálně žere a u toho se hýbe. Někdy dostaneš mnohem více záběrů na schovanou špičku.

Šuli - Profil | Čt 20.4.2006 7:12:21

Vendax:Myslim že právě o to píchnutí jde.Ryba ti neudělá záběr tím že uchopí nástrahu mezi pysky a poplave si jí někam schovat,ale tim že se píchne a snaží se zbavit háčku.