Jaké Sladidlo???

Chci se zeptat když vyrábíte boilie tak jaké používáte sladidla.Kamarád používá horký med ,ale já nevím chcu se tedy zeptat jestli se může použít jako sladidlo nebo né? a jaké tedy použít.Děkuji Aiwen
Autor diskuse: Aiwen - Profil , 4.4.2006 kaprařina - nástrahy, návnady

Jiří Pacovský - Profil | Čt 6.4.2006 7:29:49

m.kindl-máš pravdu,správný pojem je syntetické,ale kde jsi přišel na to že chemie je svinstvo,to nevím,nikdo totakle tady nepsal,ani L.Zabcik,pouze se konstatovalo že se často dává přednost syntetickým produktům před přírodním,a to je pravda.

m.kindl - Profil | Čt 6.4.2006 7:19:00

liborcarp - ® Schválně to vyzkoušej, sladidla od Nutry musíš dát do půl kila směsi 1ml, ale vyzkoušej třeba ve vodě půlitru kolik musíš dát obyčejnýho cukru.Netvrdím že je cukr špatnej, ale jen že se ho musí dávat hodně.Navíc profi sladidla jsou jen koncentráty z cukrový třtiny a podstatný je že to chytá, nakolik je to chemie ovšem nemám tušení...
Myslím že se nedá jen tak konstatovat že chemie je svinstvo, chemie jako taková je dost širokej pojem a i přírodní potrava jako šneci nebo škeble přece taky vydávají chemickej signál, spíš bych řekl že než slovo chemie by se mělo používat slovo syntetika.

Bachy - Profil | Čt 6.4.2006 6:52:12

A co tak například v mléčných surovinách místo kyselého kaseinu, laktalbuminu, syrovátky a podobně přidat prostě a jednoduše jen sušené plnotučné mlíko, které je přirozeně pěkně sladké a ke "smetanové" chuti má mnohem blíž. Připadá mi to rozumnější, než pak nakyslou nástrahu něčím přerážet - sladit.

šošon - Profil | Čt 6.4.2006 2:08:11

Pacovský Jiří - ® problém je ,že chemie se používá jen pro lov kaprů.asi. a co ti lososovití???????
Pravda, bavlna nebo srnčí,těm je to fuk.

Pacovský Jiří - Profil | St 5.4.2006 22:58:20

L.Zabcik-máš pravdu,moc se používá chemie,přitom mnohdy se dá nahradit přírodním produktem.

liborcarp - Profil | St 5.4.2006 22:24:20

m.kindl -takže cukr nebrat.

m.kindl - Profil | St 5.4.2006 22:19:50

liborcarp - ® Cukr nebo sůl působí krátkodobě jako konzervant, to je pravda ale myslím že sladidlo je stejně lepší.Ale některá jako např Hutchinson nebo Solar jsou v podstatě chuťovej stimulátor takže na to myslet.Navíc cukru na půl kila bys musel dát minimálně tak tři lžíce na půl kila a to už je dost :-)

liborcarp - Profil | St 5.4.2006 22:13:25

m.kindl-já ještě někde četl že moučkovej cukr má dobré konzervační vlastnosti.

m.kindl - Profil | St 5.4.2006 21:54:48

liborcarp - ® K tomu aby jsi osladil těsto běžným cukrem je potřeba ho přidat víc a problém je v tom že se při vaření dostává ven.Nejlepší je podle mého názoru sladidlo protože je koncentrované ale doporučuju ochutnat a jakmile má hnusnej ocas tak nebrat !!!

liborcarp - Profil | St 5.4.2006 21:42:09

A co třeba moučkovej cukr?Už to někdo zkoušel?

kura11 | St 5.4.2006 21:38:27

a co tak sol, chel by som do mesoveho boilies davat sol ale neviem asi kolko tej soli na 10-12 vajec respektive. kilo zmesi, poradte ako davkujete vy sol do svojich navnad, a sladidlo tiez radsej siehnem po komercnom vyrobku, zda sa mi ze dlhsie vydrzi v navnade ako napr. cukor alebo med, ale neviem...

Lubos Zabcik - Profil | St 5.4.2006 21:18:41

Jiri-Moze byt,netvrdim ze to tak nieje,no co sa tyka napriklad repneho cukru je pre kapra neutralny,nie sladky.no tak to by ma zaujimalo ako ucinna by bola kukurica na cassiene..Ja si inak myslim,ze sa castokrat pouzivaju chmicke vyrobky aj zbytocne a na mieste kde sa daju nahradzat prirodnymi..co si myslis ty?

Jiří Pacovský - Profil | St 5.4.2006 12:22:02

L.Zabcik-myslíš,že hroznový cukr,nebo med je méně zdravotně vhodný než melasa?Asi ne viď!A přitom neni tak silně aromatický.Ne vše co přijde od odborníků z Anglie,je tak převratné a spásné pro chytání kaprů.Málokterý stát má tak propracovaný a vědecky podložený výzkum v oblati kapra jako Česká republika(viz výzkumný ústav ve Vodňanech,rybářské školy a pod.),toto nám závidí i ang.specialisté,proto dám raději na jejich názory.Zkus si vzít tu vařenou kukuřici a jeď chytat na Cassien,a pak uvidíme jak bude účinná,třeba budeš mít úspěch.Netvrdí,že přírodní produkty jsou špatné,naopak sám je používám a těm chemickým se hodně vyhejbám.

Lubos Zabcik - Profil | St 5.4.2006 11:55:55

Jiri Pacovsky-Ved ja sa stebou nehadam ze to tak nieje, ja som ti len chcel ukazat aj tu druhu stranu melasy..Vsetko je na ukor niecoho, resp, vsetko dobre je na ukor niecoho zleho..:o)))a stym ze velky kapor zacne byt obozretny nadany typ aromy..moze to tak byt..Inak zaujimalo by ma preco ked napr:taka varena kukurica ktora ma tiez dostatocnu specificku aromu,dokaze zachytat kapre stale uplne bez problemov na tej istej vode aj viackrat,ale aroma,ktora je chemicky upravovana dokaze sice zachytat,ale nefunguje stale na tej istej vode..

Navrc - Profil | St 5.4.2006 11:38:48

Šuli: Máš recht..........

Jiří Pacovský - Profil | St 5.4.2006 11:37:08

L.Zabcik-o slození melasi tady nejde (to máš dobře naštudované).jde o jeho silnou a charakteristickou vůni,která se těžko "přebíjí",a to zejména v chladnější vodě,kdy dochází k horšímu vyplavování cukernaté melasi z boilí.Nikdo se stebou nehádá že to neni přírodní produkt,ale pokud bude docházet k tomu,že větší množství rybářů bude melasu používat,tak její silné aroma bude pro větší a opatrné kapry signálem nedůvěry a nebezpečí!Neni to jen má zkušenost dost věcí konzultuji,a určitě ještě dost věcí uslyšíš poprvé v životě.Ale používej si co chceš!

Šuli - Profil | St 5.4.2006 11:31:16

Navrc:A co víc potěší než pěknej zdravej kapr...:-)

Lubos Zabcik - Profil | St 5.4.2006 11:09:33

Navrc-Okamzite po poziti urcite nie,ale pri napr.dlhodobejsom krmeni urcite ano..

Navrc - Profil | St 5.4.2006 11:00:38

Občas, když to tady tak čtu, tak mám pocit, že ty kapry chcete léčit a ne chytat :-)))) Copak kapr pozná, jestli je v tom nějakej hořčík nebo kyselina panthothenová????

Lubos Zabcik - Profil | St 5.4.2006 10:40:27

J.Pacovsky-Tak taketo nieco som si precital a pocul prvy krat v zivote..Co sa melasy tyka je to ciste prirodny vytazok z trstiny a to ze ti pretlce inu aromu to sa mozno zda tebe cloveku..Ryba tam tu aromu citi a ta sa urcite nikde nevytrati, dokonca na nu urcite aroma a jej chemicky nosic nenaviaze.Po rozdrvení trstiny a vylisovaní ziskame vlastne surovu stavu, z ktorej sa extrahuje cukor. Poctom extrakcii sa podiel cukru v melase znizuje a koncentrácia minerálnych látok sa zvyšuje.Takze ide len o to kolkymi extrahaciami presla melasa, ale myslim ze aj keby presla viacerymi nieje moc naskodu prihodit do guli 50%sladidlo obsahujuce aj 50% mineraly, vitaminy a pod..Obsahuje viac vápnika ako mlieko. Okrem toho melasa obsahuje významné množstvo horčíka, draslíka, fosforu, sodíka, vitamínov skupiny B. Ďalej je zastúpená meď, zinok, inozitol, kyselina panthothenová, listová atď.Nechce sa mi to tu vsetko vypisovat..

Jiří Pacovský - Profil | Út 4.4.2006 22:17:27

Ondra-je nevhodná protože při jejím použití a to i při menším množství,přetluče jakékoli aroma,či EO,dále má menší obsah cukru než od ní očekáváš,ale hlavně to její agresivní aroma.Zkus to,nech takoví bojlí déle ve vodě a potom zkus jaké aroma převažuje.

Ondra (tloušťák) - Profil | Út 4.4.2006 22:01:14

Jiří Pacovský: Co je na melase špatnýho mohu-li se zeptati?
Ps: Zítra bych na to určitě zapomněl:-))

Jiří Pacovský - Profil | Út 4.4.2006 21:56:58

Aiwen-tvůj kamarád je chytrej a dej na něj,dělá to nej co může do boilí dát.Hlavně nedávej klasickou melasu,je to to nejhorší co do toho můžeš dát!Hroznovej cukr je taky dobrá volba.

m.kindl - Profil | Út 4.4.2006 20:38:07

Swetener od Nutry nebo Hutchinsona nebo od Richworthu...Jsou to koncentráty a nevyvaří se při vaření :-)

Qutar - Profil | Út 4.4.2006 16:50:13

Nezkoušly jste někdo Hroznový cukr dá se koupit v lékarně.

Miloš_Dia | Út 4.4.2006 16:20:39

Marda:
normálka kubánský rum a bourbon.

Marda - Profil | Út 4.4.2006 16:18:51

Miloš Dia > kde tyhle věci získáváš?

llolo | Út 4.4.2006 16:13:21

javorovej sirup , melasa a obcas med

Miloš_Dia | Út 4.4.2006 16:02:06


nejúčinnější je kombinace předtráveného třtinového cukru a předtrávené sladké kukuřice.

Alan - Profil | Út 4.4.2006 15:54:29

Nerafinovaný (hnědý) cukr.

MatesJ - Profil | Út 4.4.2006 15:38:34

Pouzivam sweetener od Nutry a Melasu

Abies Alba - Profil | Út 4.4.2006 15:22:28

Freefish: Díky :)

Freefish - Profil | Út 4.4.2006 15:14:11

Abies Alba- určitě ,myslím ,že na druhu moc nezáleží,spíš na kvalitě.

Abies Alba - Profil | Út 4.4.2006 15:10:08

A co pampeliškový med? To by šlo taky použít?

tomm - Profil | Út 4.4.2006 14:08:11

Docela rád používám Sweetener od Nutrabaits

Freefish - Profil | Út 4.4.2006 13:59:50

Myslím ,že nejlepší je med a melasa ps. nic nového

Marda - Profil | Út 4.4.2006 13:55:26

Přidávám melasu a cukr.

liborcarp - Profil | Út 4.4.2006 13:51:18

Pro mě je nejlepší přírodní sladidlo-MELASA.

rybička | Út 4.4.2006 11:18:47

já si myslim že ano med je přece čistě přírodní sladidlo,tim se nic nezkazí,ale je třeba zkoušet jestli to bude chytat