"Obycejne" krmení

Je tu mnoho otazek na toto tema ale vetsinou se to tyka primo nejake znacky. Ja bych se chtel zeptat na krmeni jako takove. V lete kupuji ve vetsim mnozstvi srot (psenicny ci kukuricny) a kukurici. Jak z toho za malo penez udelat atraktivni lepe receno ucinne krmeni pro ryby?
Abych otazku blize specifikoval tak uvedu 3 exemplarni priklady:
1/ chci chytat bilou rybu at uz na houpacku nebo splavek u brehu na klidne vode - jake krmeni pouzit?

2/ stejna ryba jako v pripade 1, ale v proudici vode, treba kousek pod jezem

3/ kapry na prehrade - tedy na stojaku.

Rad bych v krmeni pouzil vyse zminene 3 slozky, at uz jednotlive nebo dohromady. Nebranim se nekterym dalsim prisadam (treba cervum, hline, atd.), tak pokud myslite ze uzitek jejich pridanim rapidne vzroste, tak je klidne pridejte. :-)

Diky :-)
Autor diskuse: atc24 - Profil , 28.3.2006 plavaná - nástrahy, návnady

pepson - Profil | Čt 30.3.2006 20:36:05

Maty-Ja meliem suchy chleba v mlynceku na maso,ten neznicis.Ale je zase pravda,ze ten mlyncek je dost velky(asi 8),pouzivame ho pri zabijackach.Najradsej v nom meliem kapre 10 kg+ na fasirky ;-)

atc24 - Profil | St 29.3.2006 21:56:29

minuly rok jsem srotoval buraky - asi 10Kg do krmeni - byly i ve slupce, tak jsem je prohnal zahradnim srotovacem na vetve - docela dobry :-), pak stacilo pred pridanim do krmeni proplachnout a slupky vyplavaly

all: je lepsi kukuricny nebo psenicny srot?

Véna S. - Profil | St 29.3.2006 14:17:07

Maty: Doma chleba pouze nasušit a sehnat na venkově někoho se šroťákem, tam potom zpracovat větší várku najednou. Já už taky odepsal dvě mašinky na strouhanku.

Maty - Profil | St 29.3.2006 9:14:09

Pavouk28: no jak k čemu, já osobně mám nejraději strouhanku z vánoček a makovek. Chléb většinou máčím, ždímu a ženu přes síto. V domácích podmínkách se chlebová strouhanka získává velice obtížně, strouhací nástroje velice rychle odchází na věčnost.

pavouk28 | St 29.3.2006 9:10:12

jeste dodam že chlebova strouhanka je lepsi jak rohlikova ...

Ledňáček (Iceman) - Profil | St 29.3.2006 7:50:38

Bulk: klidně i přes noc, hlavně v chladu.

Bulk - Profil | St 29.3.2006 7:48:22

Ledňáček: jak dlouho necháváš ten chleba namočený??

Maty - Profil | Út 28.3.2006 19:59:59

pavouk28: fakt nevím, ale to je fuk. Nicméně pokud přídáš do futra polovinu ostrého krmení (zejména Sensas) tak už jsi podle mě v otázce "obyčejné" krmení na špatném místě :)

pavouk28 | Út 28.3.2006 19:54:30

maty nerikam ze to vadí.. ale proste ja mam dojem ze šrot všechnu vuni stahne takze misto nej davam neutralní strouhanku a treba tu sensasku halb tu halb :)

Maty - Profil | Út 28.3.2006 19:45:12

pavouk28: Koho chleba jíš toho píseň zpívej :) Já na závody (běžné, spíše gulášové) dělám krmení s obsahem cca 20 -30 % kuku šrotu a vůbec mi to nevadí.

Ledňáček (Iceman) - Profil | Út 28.3.2006 18:07:11

Šrot je pouze dobrý nosič. Bez ostatniho má kratkodobý účinek. Takže sám o sobě zase jako krmení super není :o))

ondresss - Profil | Út 28.3.2006 17:48:01

šrot je dobrá navnada při normalním chytání ale při závodech by asi meobstal v te konkurenci hotovek.

pavouk28 | Út 28.3.2006 17:11:00

kluci kdyz je srot tak skvely proč se na nej teda nechyta pri zavodech ?

Maty - Profil | Út 28.3.2006 15:40:33

MrKos: no rozdíl by asi byl, kdyby to zůstavalo ve větších kouskách, ale to se neděje, většinou se z toho dělá kaše a pak přidává do krmení.

Maty - Profil | Út 28.3.2006 15:39:08

Hora: šak to je jedno jak daleko lapáš :) spíš jde o to co chceš lapat a jestli to chceš lapat na dně nebo ve sloupci.

MrKos - Profil | Út 28.3.2006 15:37:59

Maty: já si myslím že je to jen jakási pseudo varianta anglické vločky ale na bázi kuku a možná ještě něčeho... i když přes 90% bude asi kuku... jsem uvažoval o tom ušoulet nějaké válečky z kuku těsta a pořádně je upéct a potom pomlet... ( placka by se blbě mlela :-)) jen mi není jasné jak velký by to byl rozdíl ve srovnání třeba s opraženým a nebo i neopraženým šrotem....

Hora - Profil | Út 28.3.2006 15:35:39

Maty -chytám na vzdálenost cca 5m,takže krmivo jen lehce zmáčknu ať drží tvar.

Maty - Profil | Út 28.3.2006 15:32:20

MrKos: hlavně mi stále nikdo zcela neobjasnil jeho kouzlo :)) Hraji si s kde čím, ale tortilu jsem rybám ještě nepekl :)) Občas zkouším různé kukuřičné lupínky, různě upravené.

MrKos - Profil | Út 28.3.2006 15:30:02

Maty: zkoušel jsi někdy ttx vyrobit doma? já myslím že by to i mohlo jít... udělat nějaké jednoduché těsto a upéct to třeba jako placky a potom protlačit sítem a nebo pomlet....

Maty - Profil | Út 28.3.2006 15:26:23

Hora: jen jsem chtěl podotknout k těm vločkám, že pokud je navlhčíš, tak s nimi směs utáhneš, pokud je tam přidáš suché, tak mají naopak tendenci koule rozbíjet a stoupat do sloupce.

Maty - Profil | Út 28.3.2006 15:24:33

Pavouk28: podle mě kapr i cejn mají velmi v oblibě kukuřici, proto se třeba používá ttx. Myslíš, že kvalitním kukuřičným šrotem to pokazíš? Dále píšeš, že oplatkovou struhanka má nevýhodu, že plave, ale na cejny je to dobré? Mě se osobně na cejny osvědčila nástraha i návnada vždy pokud možno na dně.

Hora - Profil | Út 28.3.2006 15:20:43

atc24 -přesně tak,zaleju ho vařící vodou,ale neleju jí tam celou konvici jenom část a potom rozmícham.Postup opakuji dokud krmivo není celé vlhké,né bláto.Než dojdu k vodě,tak se část vody odpaří a potom opatrně dovlhčím.

MrKos - Profil | Út 28.3.2006 15:15:51

pavouk28: pokud do krmení ze šrotů a strouhanek přidáš opražená pomletá semínka ( teď je jedno jaká ) tak je pravdou že vůní se to vzdáleně přiblíží některým hotovkám... pokud do toho nacpeš ještě další aromatické komponenty tak ten rozdíl skoro anuluješ... ale že by to bylo naopak a kukušrotem jsi přerazil hotovku to se mi nějak nezdá... jakou hotovku jsi myslel?

atc24 - Profil | Út 28.3.2006 15:12:25

Hora: psal jsi ze na reku krmivo sparis, jsem neznaly vareni - co to znamena? Napada me ze to zalejes horkou vodou, ale pak by z toho bylo blato :-/

Hora - Profil | Út 28.3.2006 15:12:23

MrKos -souhlas